70.000 TL ile OLED monitör ve 5070'li sistem dizilebilir mi?

Kayraa

Başarılı
Konuyu yanlış yere açmış olabilirim ama tam olarak nereye açacağımı bilemedim. NVIDIA 5000 serisi ekran kartlarını çıkarttığında sistem toplamayı düşünüyorum. 70.000 lira harcamayı düşünüyorum, biraz esnetebilirlik dahilinde. Bu bütçeme monitör parası da dahil olacak. Sizce PC monitör dengesini nasıl ayarlamalıyım? OLED monitör ve 5070'li bir sistem dizebilirsem şahane olacak, ne yapayım? OLED monitörden vazgeçip bilgisayarı güçlendirmeli miyim? 5070 bana gayet yetecek bir sistem tek yaptığım şey oyun oynamak. Sizce OLED monitör ve 5070'li kaliteli bir sistem 70.000 liraya dizilebilir mi? Nasıl olacağını görmek zor fakat tahmin yapılabilir gibi.

İkinci nesil sorun çıkartmayacak bir OLED monitör zaten 30 lira, 40'a da 5070'li sistem dizemezsin. Ben tavsiye de etmezdim 5070'i ama o ayrı mesele. OLED'den vazgeç, düzgün bir 2K IPS al.

Bütçem biraz esneyebilir, yani iyi bir sistem olacaksa 80 olabilir.

Butcen cok genis degilse sistemden kisip OLED monitor fantezisine girmek bana gore mantikli degil. Iyi bir 2K monitor alip sistemi guclendirmek veya parca kalitesini artirmak bana gore daha mantikli.

Bütçeni en az 100'e falan çıkartmadığın sürece tavsiye etmem OLED'i ki 100'de bile çok ekran kartından feragat etmiş olursun. Sırf IPS-OLED geçişi için 20 lira fark ödüyorsun çünkü.
Bu arada oynadığın oyuna göre 5070 yetmeyebilir, öyle 4090 falan değil o uydurmalara güvenip ekran kartını düşük tutma. Ben senden güçlü karta sahip olacağım yani 5070 alırsan

Anladım, IPS'den devam ederim ama 5070i yükseltir miyim bilmiyorum. Çünkü 5070 performansından sonrası bana gerekli gelmiyor yaptığım tek şeyin oyun olması dahilinde.

Anladım, IPS'den devam ederim ama 5070i yükseltir miyim bilmiyorum. Çünkü 5070 performansından sonrası bana gerekli gelmiyor yaptığım tek şeyin oyun olması dahilinde.
Oyundan oyuna aşırı fark oluşturabiliyor, bütçen dahilindeki en iyi kart mantalitesinden şaşma derim.

Dediğiniz gibi 5070 yazılıma bakan bir kart ki şu anki koşullar da çok da performanslı bir kart değil. Multi frame gen her oyuna yavaş yavaş entegre olması lazım bu da 1-2 yılı rahat bulucaktır. 5000 serisi biraz daha zamanının 2000 serisi gibi aslında, deneme yapılıyor.

Fake frame performansıyla kart seçilmez
Zaten şu an bile yazılıma bakan kart 2 yıl sonra o yazılım entegre olsa bile planlı yavaşlatma ve yapımcıların optimizasyon tembelliğinden dolayı çöp olacaktır. Bkz. mesela Indiana Jones oyunu, 5070 o oyun için şu an bile düşük neredeyse, fake frame ve fake çözünürlükle hayatta kalıyor.

Zaten bende saf kas gücünün tercihinden yanayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…