Bütçe
70.000 TL
Bütçem yaklaşık 70 bin TL.

Mac alırsam M4 24 GB modeli almayı planlıyorum.

Öğrendiğim kadarıyla Mac'lerde yerel yapay zekalar için çip fark etmiyor, bellek miktarı önemli. Sistem toplarsam ekran kartının bant genişliği sanırım Mac belleklerinden daha yüksek. Aklımda 9070 XT almak var çünkü 16 GB VRAM'e sahip.

Bu konuda ustalaşmış arkadaşların önerisi nedir? Ne almalıyım, hazır sistem mi, Mac mi?

24 GB aldınız, bir model için VRAM yetmedi. Upgrade seçeneğiniz yok. Bu bütçe ile hata yapma lüksünüz yok. Upgrade seçeneğiniz olsun derim ben. Öte yandan CUDA varken yapay zeka için AMD önermem zor. En son denediğimde ekran pembe oldu ve sistemi ayağa kaldırana kadar akla karayı seçtim.

24 GB aldınız, bir model için VRAM yetmedi. Upgrade seçeneğiniz yok. Bu bütçe ile hata yapma lüksünüz yok. Upgrade seçeneğiniz olsun derim ben. Öte yandan CUDA varken yapay zeka için AMD önermem zor. En son denediğimde ekran pembe oldu ve sistemi ayağa kaldırana kadar akla karayı seçtim.
Peki hangi ekran kartını seçmeliyim? Ben de NVIDIA taraftarıyım ama VRAM'in az olması beni biraz korkutuyor, ekran kartını değiştirmem çok zor çünkü. Bu bütçede bilgisayarınız var ise hangi grafik kartını kullanıyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör: