Bütçe
70.000

victor

Uzman
İlk defa bilgisayar toplayacağım ve donanım hakkında hiç bir bilgim yok. Bütçem 70 bin TL, bu bilgisayarı hem yazılım hem de oyunlar için kullanacağım (Valorant vb. oyunları oynamıyorum). Hazır sistem veya hazır sistem satan site öneriniz var mı?

İsterseniz bu hazır sistemi alabilir;
İsterseniz de bu parçaları veya hocalarımın daha iyi parça önerileri olursa onları alıp kendiniz toplayabilirsiniz;
Normalde hazır sistem atacaktım fakat bütçenize uygun olup anakartı güzel bir modele yükseltebileceğiniz bir sistem bulamadım. Soğutucu eklemedim onu diğer hocalarım önerse daha iyi olur.

Hazır sistem yerine tek tek alabilirsiniz.

Son düzenleme:
Öncelikle merhabalar, her şey gönlünüzce olsun. Sistem tavsiyesine gelecek olursak;

Oyun ve yazılımla uğraşacağım derken yazılımın hangi ayağıyla ilgileneceksiniz? Front-End/ Back-End/ UE?

Görsel tasarımla ilgilenecekseniz eğer kesinlikle RTX destekli ekran kartı almanız gerekiyor.
İşlemci olarak single core ve multi core dengesi iyi olan bir model tercih etmelisiniz.

Tavsiye sistem;
Anakart: AMD: Asus TUF Gaming B650 Plus / İNTEL:MSI Z790 Gaming Plus WiFi LGA 1700
İşlemci: AMD: 7900X3D / İNTEL:14700K (Isınma sorunu bu işlemcide yok)
Ekran kartı: 4080 Super
RAM: G.Skill Trident Z5 RGB 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30 veya CL30 herhangi bir ram(voltajlar önemli)
SSD: Kingston Renegade SRNGD/2000G PCI-Express 4.0 2 TB M.2 SSD.
PSU: MSI MPG A850G Gen5 850 W Power Supply

Sistem tavsiyesi bugün itibariyle alabileceğiniz sistemdir. Şahsi düşüncem yeni nesil İntel ve Amd işlemcilerinin testlerini görüp yeni nesil işlemcileri tercih etmeniz olacaktır. Almak istediğiniz ürünleri akakçe uygulamasıyla bildirim açmanızı ve 29 Kasım Black Friday - 02 Aralık Cyber Monday indirimlerini takip etmenizi ve değerlendirmenizi tavsiye ederim. 1.5 aylık bir süre kaldı, beklenebilir.

Son düzenleme:
4080 varken 7900XTX almazdım açıkçası.

Her türlü evden yapacaksa ne mânâsı var ki?
Rahatlık. Özgürlük. Ben de evden çalışıyorum şu an ama yana yakına laptopumun tamir olmasını bekliyorum.

İstediğim zaman kütüphaneye geçebilirim, kafeye geçebilirim, hava değişimi olur. Kanepede, koltukta devam edebilirim işime.

Evden çalışan biriyse kasa kişiyi iyice eve sabitler. Ben şahsen laptopumu alıp şehir dışına, arkadaşımın evine geçip orada devam edebiliyorum çalışmaya. İş bitince takılıyoruz. Özgürlük katıyor.

Ya da yazılımdan bağımsız forumda gezerken, dizi/film izlerken vs. maymun gibi yatağımda şekilden şekle girerek yapabilirim.

Kısaca laptop yazılımcı adam için önemli diye düşünüyorum. Kişisel fikrim, konu sahibine de fikir olsun diye dedim.

Hocam 4080 Super varken AMD ekran kartı mantıklı değil bence. Ayrıca bu bol bütçede 500-600 TL fazla vererek içinde GPU bulunduran bir işlemci almak (7600) bence daha mantıklı. Bütçe düşük olsaydı tabi ki 7500F mantıklı olurdu.

Hocam 4080 Super varken AMD ekran kartı mantıklı değil bence. Ayrıca bu bol bütçede 500-600 TL fazla vererek içinde GPU bulunduran bir işlemci almak (7600) bence daha mantıklı. Bütçe düşük olsaydı tabi ki 7500F mantıklı olurdu.
7600 ile 7500F arasında fark yok. 7800X3D önerecektim fakat 9800X3D yüzünden fiyatı uçuk. Ondan öneremedim.