Bütçe
70.000 TL

fassieq

Çalışkan
Üniversiteye hazırlanmaya başlayacağım ve bilgisayarım eskidiği için elimdeki PS5 ve masaüstü bilgisayarımı satıp güzel bir laptopa geçmek istiyorum. Hem oyun oynama hem de ders çalışma gibi aktiviteler yapacağım. Fiyat performans bir üründen ziyade beni uğraştırmayacak güzel bir ürün istiyorum, bu yüzden 70.000 TL bandında yazdım. 100.000 TL civarına çıkamasam da o fiyatların biraz üstüne çıkabilirim ama ne kadar düşük fiyatlı olursa o kadar iyi. Spesifik olarak isteklerim RAM'in 32 GB olması ve şarjının olabildiğince uzun gitmesi. Ayrıca GameGaraj Slayer tarzı modellerden ziyade daha bilindik markalardan modeller önerirseniz sevinirim. O kadar para vereceğim bir laptopun no name bir marka olmasını istemiyorum, ne kadar daha iyi ya da mantıklı da olsa. Kendi küçük çaplı araştırmamla alttaki modeli buldum fakat laptoptan çok anlamam, bu yüzden bir konu açmak istedim foruma.

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Üniversiteye hazırlanmaya başlayacağım ve bilgisayarım eskidiği için elimdeki PS5 ve masaüstü bilgisayarımı satıp güzel bir laptopa geçmek istiyorum. Hem oyun oynama hem de ders çalışma gibi aktiviteler yapacağım. Fiyat performans bir üründen ziyade beni uğraştırmayacak güzel bir ürün istiyorum, bu yüzden 70.000 TL bandında yazdım. 100.000 TL civarına çıkamasam da o fiyatların biraz üstüne çıkabilirim ama ne kadar düşük fiyatlı olursa o kadar iyi. Spesifik olarak isteklerim RAM'in 32 GB olması ve şarjının olabildiğince uzun gitmesi. Ayrıca GameGaraj Slayer tarzı modellerden ziyade daha bilindik markalardan modeller önerirseniz sevinirim. O kadar para vereceğim bir laptopun no name bir marka olmasını istemiyorum, ne kadar daha iyi ya da mantıklı da olsa. Kendi küçük çaplı araştırmamla alttaki modeli buldum fakat laptoptan çok anlamam, bu yüzden bir konu açmak istedim foruma.

Şimdiden teşekkürler.

Omen 16 ve 17 serileri sorunlu. Tercih etmemeniz daha isabet olur.

Eğer bütçeyi aşağıda tutmak isterseniz, ki işinizi görür, bu modeli önerebilirim:

Eğer bütçeyi biraz daha çıkarabilirseniz bu model de tercih edilebilir:

Her iki model de CPU bakımından gayet verimliler. Aynı zamanda performans anlamında da üzmezler. Ayrıca; Neden 32 RAM değiller? Çünkü yok, bildiğiniz yok. Olsa bile RAM'i 32 olarak default seçtiğimizde fiyatlar çok absürt yükseliyor. Bu modellerde ikincil bir RAM yuvası boşta olduğu için daha sonrasında bir RAM yükseltmesi yapabilirsiniz.

Omen 16 ve 17 serileri sorunlu. Tercih etmemeniz daha isabet olur.

Eğer bütçeyi aşağıda tutmak isterseniz, ki işinizi görür, bu modeli önerebilirim:

Eğer bütçeyi biraz daha çıkarabilirseniz bu model de tercih edilebilir:

Her iki model de CPU bakımından gayet verimliler. Aynı zamanda performans anlamında da üzmezler. Ayrıca; neden 32 RAM değiller? Çünkü yok, bildiğiniz yok. Olsa bile RAM'i 32 olarak default seçtiğimizde fiyatlar çok absürt yükseliyor. Bu modellerde ikincil bir RAM yuvası boşta olduğu için daha sonrasında bir RAM yükseltmesi yapabilirsiniz.

Hocam, hem SSD 500 GB hem de 16 GB RAM hiç uymuyor bana. Şu anda 16 GB RAM ve 1 TB SSD var benim bilgisayarım ve ciddi anlamda zorlanıyorum bazen kullanırken RAM yüzünden. Neredeyse hiçbir şey yüklü olmamasına ve düzenli temizlememe rağmen yaklaşık 400 GB boş yerim var. O yüzden öyle bir laptopa geçsem benim için daha çok upgrade'den ziyade downgrade olur. Omen serilerinde bahsettiğiniz sorun ne acaba? Hall effect sensörü problemiyle karşılaşanlar gördüm fakat yeni modellerde olmuyor, düzelttiler falan diye yazan birçok kişide gördüm. Genelde Victus serisinde oluyormuş.

Son düzenleyen: Moderatör:
@fassieq, Omen cihazlardan uzak durun. Genel anlamda bir problemleri yok. Hatta yeni nesildeki cihazları soğutma olarakta çok iyi. Problem olan tarafı HP'nin yayınladığı BIOS sürümleri, Omen Gaming HUB yazılımının kararlı çalışmaması ve garanti servislerinin rezaletliği.

32 GB RAM, 1 TB SSD zorunluysa öneririm. Öbür türlü A16 cihaz daha mantıklı.

BIOS, Hall Sensör, Omen Gaming Hub, shutdown gibi sorunları mevcut. Victus'lar bu problemlerle iyi boğuştu zamanında, Omen'lar da nasibini almış. Her ne kadar 2024 kasalarda bu problemler yaygın olsa bile, şimdiki kasalarda da zaman zaman görüldüğü oluyor. Bütün bunların dışında garanti kısmında çok ilgili değiller.

Hocam hem SSD 500GB hem RAM 16 hiç uymuyor bana şu anda 16 GB RAM ve 1TB SSD var benim bilgisayarım ve ciddi anlamda zorlanıyorum bazen kullanırken RAM yüzünden ve neredeyse hiçbir şey yüklü olmamasına ve düzenli temizlememe rağmen yaklaşık 400GB boş yerim var o yüzden öyle bir laptopa geçsem benim için daha çok upgradeden ziyade downgrade olur. Omen serilerinde bahsettiğiniz sorun ne acaba, hall efect sensörü problemiyle karşılaşanlar gördüm fakat yeni modellerde olmuyor düzelttiler falan diye yazan birçok kişide gördüm genelde Victus serisinde oluyormuş.
Sizi anlıyorum elbette fakat bilindik markalara yönelmek istemişsiniz. 32 RAM + 1 SSD kombinasyonları bulunmuyor. Bulunsa bile fiyatı 90'lara fırlıyor. 5060 kartlı cihazlara bu paraları vermek çok mantıklı değil.