Bütçe
70.000 TL

EmirhanRadicus

Üstün
Makaleler
1
Tamamen oyun odaklı kullanacağım bir gaming laptop arıyorum, 70.000 TL'nin üstüne çıkamam, olabildiğince 60-65 civarında olsa iyi olur. Render, kurgu falan yapmıyorum, sadece oyun oynayacağım. Aklımda Asus TUF A16 serisi almak var, önceki Intel deneyimlerim pek hoş olmamıştı; aniden 150 W'a çıkmalar falan, o yüzden AMD düşünüyorum. Siz hangi laptop önerirsiniz?

Ayrıca 2. bir soru olarak, ssd ve ram dahil özellikleri tamamen 1'e 1 aynı olan ama kodları farklı olan bir sürü Asus TUF laptop var; bunların gerçekten bir farkı var mı?

1785857760772.webp

@mortem.dll

Tamamen oyun odaklı kullanacağım bir gaming laptop arıyorum, 70.000 TL'nin üstüne çıkamam, olabildiğince 60-65 civarında olsa iyi olur. Render, kurgu falan yapmıyorum, sadece oyun oynayacağım. Aklımda Asus TUF A16 serisi almak var, önceki Intel deneyimlerim pek hoş olmamıştı; aniden 150 W'a çıkmalar falan, o yüzden AMD düşünüyorum. Siz hangi laptop önerirsiniz?

Ayrıca 2. bir soru olarak, ssd ve ram dahil özellikleri tamamen 1'e 1 aynı olan ama kodları farklı olan bir sürü Asus TUF laptop var; bunların gerçekten bir farkı var mı?

Eki Görüntüle 271129
@mortem.dll
Donanım/Bileşen tarafında aynılar bu cihazlar. FA608UM, cihazın ana modeli. RV130, RV131, RV132 gibi numaralar stok kodları. İşte satış paketini veya satış kanalını temsil ediyorlar genelde. Ya da bazıları Windows yüklü geliyor, bazıları FreeDOS geliyor.

Konuya gelecek olursak;

Şunu alıp:

Yanına şu RAM'i de alırsanız:

73.000 TL'ye kapatırsınız. RAM için sonradan da yükseltme yapabilirsiniz bu arada. RAM takmayacaksanız yine de A16'yı alabilirsiniz.

Donanım/Bileşen tarafında aynılar bu cihazlar. FA608UM, cihazın ana modeli. RV130, RV131, RV132 gibi numaralar stok kodları. İşte satış paketini veya satış kanalını temsil ediyorlar genelde. Ya da bazıları Windows yüklü geliyor, bazıları FreeDOS geliyor.

Konuya gelecek olursak;

Şunu alıp:

73.000 TL'ye kapatırsınız. RAM için sonradan da yükseltme yapabilirsiniz bu arada. RAM takmayacaksanız yine de A16'yı alabilirsiniz.
Bu RAM, bununla uyumlu mu?

Daha uygun bir RAM var mı?

Donanım/Bileşen tarafında aynılar bu cihazlar. FA608'um, cihazın ana modeli. RV130, RV131, RV132 gibi numaralar stok kodları. İşte satış paketini veya satış kanalını temsil ediyorlar genelde. Ya da bazıları Windows yüklü geliyor, bazıları FreeDOS geliyor.

Konuya gelecek olursak;

Şunu alıp:

Anladım hocam, sağ olun. Peki, bu modellerin panel kalitesi nasıl? Önceki kullandığım Lenovo LOQ'un ekranı tam bir ghosting faciasıydı ve black smearing falan da vardı; bunda durumlar nasıl?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anladım hocam, sağ olun. Peki, bu modellerin panel kalitesi nasıl? Önceki kullandığım Lenovo LOQ'un ekranı tam bir ghosting faciasıydı ve black smearing falan da vardı; bunda durumlar nasıl?
Çoğu modelinde %100sRGB kapsaması var. Renkler canlı, oyun ve günlük kullanım açısından gayet makul seviyede. 165 Hz yenileme hızı mevcut, o da üzmeyecektir. Bunların dışında G-Sync, Advanced Optimus, Mux Switch destekleniyor bu modellerde, bu unsurlar yabana atılacak şeyler değil aslında, oyun deneyimini zenginleştiriyor. Parlaklık kısmında da 300-400 nit arasında. Çok yüksek değerler değil fakat tatmin ediyor.

Eksileri ne dersek? Siyahlar IPS seviyesi için yeterli fakat ufak tefek de olsa parlamalar olabiliyor, bunu normal kabul ediyoruz. HDR olan modellerde de HDR performansı çok iddialı değil.

Gibi gibi.

Tam özellikleri burada mevcut:

65 ile devam diyorsunuz, ekranı beni çok cezbetti de. Ondan dolayı sormak istedim. Ben normalde de 2.5K ekran kullanıyorum, acaba 1080p ekran kullansam çok sırıtır mı?

Not: 2.5K ekranı masaüstüne kullanıyorum.
Benim de ekranım 2.5K, 240 Hz ama ekran kartım 5060. Genel bağlamda problem yaratmıyor fakat yalan yok, bazen sırıttığı oluyor, hatta sıçtığı oluyor.

Son düzenleme: