Daha önce katana B13v RTX 4060 deneyimleme şansım oldu; panel bir tık POS cihazına bakıyormuş gibi hissettiriyor. Harici bir monitör kullanılacaksa tercih edilebilir. Servis olarak MSI beni hiç üzmedi, servise gönderdiğim ürün ile sorunum geçmezse altı ay koşulsuz iade hakkım olduğunu direkt kendileri aktardı. Bunu Türkiye'deki başka hangi firma yapar, tartışılır. ASUS tarafında da muhatap bulmak kolay fakat biraz daha katılar. Yani ışık sızması olan laptopumda "ışık sızması IPS panel teknolojisi kaynaklıdır, bir arıza değildir." diye doa raporu çıkardıkları gün notlarını verdim. Akabinde monitör aldım onu mesela sorunsuz iade aldılar. Yani işi bilen ve bilmeyen kişiler bir arada, ben ASUS'u biraz öyle görüyorum. Monster'a gelecek olursak servisi hala iyi, ilgili. Sadece F/P bir tarafları kalmadı. O parayı o panele veresi gelmiyor insanın.
Lenovo, HP, Casper, Acer tarafında çok daha olumsuz kullanıcı deneyimlerine denk geldim. Hal böyle olunca ASUS ve MSI tercih etmek isteme sebebiniz bana çok da mantıksız gelmiyor. Bir ürün alırken 2-3K fazla verip muhatap bulabileceğin bir marka tercih etmek gayet de mantıklı. Sırf bu yüzden RTX 5060 Ti ekran kartımı ASUS seçmiştim. Tabii şöyle bir şey de var insanlar bunu anlamıyor. İkinci elden satmaya kalksan en ucuza göre kıyaslıyorlar, o an marka değeri uçup gidiyor onu da eklemiş olayım.
GameGaraj yeni yeni incelemeye başladığım bir firma.
@22723'ın deneyimine bakınca servis kalitesi güven vermiyor. Fakat kötü bir teknisyene de denk gelmiş olabilir, bilemeyiz. Genel anlamda henüz çok da kötü bir ün salmadı fakat BIOS Update almaması gibi durumlar uzun vadede bana tam olarak güven veremiyor. Onun dışında en F/P ürünler şu an Gg'den çıkıyor.
Tüm bu bilgileri topladığımızda önerebileceğim ürün: ASUS TUF F16 RTX 5060 olur. Türkiye'de yaşamıyor olsak düşünmeden Lenovo derdim. Panel kaliteleri bir ayrı oluyor.