Bütçe
60.000-70.000 TL
RAM çok düşük ve RAM ve SSD'ye göre çok pahalı gözüküyor sorun yaratmaz mı? Bu fiyata en iyi ürünü atabilir misiniz rica etsem.
24GB RAM'in nesi düşük? Zaten MacBook'lar iş bilgisayarları oyun bilgisayarları değil.

Buna bakabilirsiniz.

Teşekkür ederim.

Bir şey daha sormak istiyorum 2. el ile 0 arasında bir fark olur mu? Olursa ne gibi farklar olur ilk başta çünkü 2. el de bu fiyata daha iyi modeller var diye aklıma takıldı. ( 5 sene idare edecek bir şey arıyorum hemen de karar vermek istemiyorum)
Bir de bu fiyata Windows alternetifleri varsa atabilir misiniz?

Son düzenleme:
Matematik bölümü veya mühendislik okumayı düşünüyorum oyun amacım yok. Ama hiç Apple ürünü kullanmadım ve telefon da Android uyumsuzluk olur mu dosya aktarımı vs hiç bilmiyorum o yüzden karar veremedim.

Alırsam hangi siteden almalıyım MacBook, kendi sitesinden mi yoksa Trendyol Hepsiburada vatan fark eder mi fiyat açısından.

RAM ve SSD'ye cok takilmayin. macOS RAM'i zaten verimli kullandigi icin Windows'daki 16GB gibi olmuyor. Buradaki RAM hem daha performansli hem de macOS daha az kaynak tuketen bir sistem. SSD ihtiyaciniz olursa da harici SSD ile cozebilirsiniz.