Bütçe
70.000 TL

atasevdikk

Çalışkan
Herkese iyi Sosyaller. Eklediğim görselde RX 9070 XT ve 32 GB RAM ile fiyat/performans bir bilgisayar toplamak istedim. 2K monitör ile oyun oynayıp render gibi işlemlerde kullanmayacağım için Ryzen 5 7500F'in yeterli olacağını düşündüm. Anakartı da sonradan yükseltme yapabilme imkanı bırakmak için o şekilde seçtim. SSD kısmına takılmayın onu 1 TB Goodram PX600 ile değiştireceğim şu anda yapmaya çalıştığım sitede stok yoktu. Aşağıda gördüğünüz sistemin fiyatı 66 bin TL civarında. Başta kasa olmak üzere diğer konularda da önerilerinize açığım şimdiden teşekkürler.

yeni son.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese iyi Sosyaller. Eklediğim görselde RX 9070 XT ve 32 GB RAM ile fiyat/performans bir bilgisayar toplamak istedim. 2K monitör ile oyun oynayıp render gibi işlemlerde kullanmayacağım için Ryzen 5 7500F'in yeterli olacağını düşündüm. Anakartı da sonradan yükseltme yapabilme imkanı bırakmak için o şekilde seçtim. SSD kısmına takılmayın onu 1 TB Goodram PX600 ile değiştireceğim şu anda yapmaya çalıştığım sitede stok yoktu. Aşağıda gördüğünüz sistemin fiyatı 66 bin TL civarında. Başta kasa olmak üzere diğer konularda da önerilerinize açığım şimdiden teşekkürler.

Eki Görüntüle 214737
Anakartı MSI dışında bir ürün al.

O PSU da pek sağlıklı olmaz.

Ekran kartını da Sapphire Pulse bakabilirsin. Gigabyte'ların soğutmalarının iyi olmadığı söyleniyor.

Herkese iyi sosyaller. Eklediğim görselde RX 9070 XT ve 32 GB RAM ile fiyat/performans bir bilgisayar toplamak istedim. 2K monitör ile oyun oynayıp render gibi işlemlerde kullanmayacağım için Ryzen 5 7500F'in yeterli olacağını düşündüm. Anakartı da sonradan yükseltme yapabilme imkanı bırakmak için o şekilde seçtim. SSD kısmına takılmayın onu 1 TB Goodram PX600 ile değiştireceğim şu anda yapmaya çalıştığım sitede stok yoktu. Aşağıda gördüğünüz sistemin fiyatı 66 bin TL civarında. Başta kasa olmak üzere diğer konularda da önerilerinize açığım şimdiden teşekkürler.

Eki Görüntüle 214737

PSU için daha güvenilir bir model alsan daha iyi olur. MSI, Corsair gibi bir marka çok iyi olur. İlk düzeltme bu olsun kesinlikle.

Anakart konusunda kaliteli bir B650 kart alabilirsin bence ileriye dönük istiyorsan. ASUS B650M-R olabilir. Colorful B650M-Plus modelleri donanım açısından çok daha iyi ama güvenilir liman (yani colorful için tereddütlüysen) arıyorsan ASUS (ama ASUS PCI-e 4 destekliyor sadece GPU ve SSD için) veya B850 bir anakart olabilir.

İşlemci olarak da 9600X tam tadında olur bu sisteme (ama 7500f de yeterli), biraz daha bütçen varsa tabii.

Ama diğerlerini yapmasan bile PSU için kesinlikle farklı modele yönel. O donanımı Rampage PSU'suna emanet etme. Sürekli yüksek güç çekecek, ne olur ne olmaz önlemini al.

Son düzenleme:
İlk önceliğin düzgün bir PSU olsun(@barish_23'ün dediği gibi). Sonrasında anakartı Gigabyte B850M Force yap. Gaming OC boyutları küçük ve fan profili sesli ayarlanmış. Dert etmiyorsan fiyatına göre tercih edilebilir. Muhtemelen görülen en ucuz 9070XT'dir oradaki.

@atasevdikk, anakart leş. B840 ve A620 ofis bilgisayarından öteye gitmemeli.
RAM büyük kumar.
NV3 iyi bir SSD değil.
O PSU bu sistemde olmamalı.
Hocam ilginiz için teşekkür ederim ama maalesef sitenin bana anakartta sunduğu opsiyonlar bunlar. Buradan seçme şansınız var mıdır? @SHERLOCKED, @barish_23,

Kasa/psu konusunda da bu opsiyonlar var. HAWK'ın kasasını çok beğendim ama internette ne incelemesini ne yorumunu bulabildim. Burdan hangisini önerirsiniz ?

AMD Ryzen 5 7500F MPK 5.0GHz 32MB 6 Çekirdek AM5 İşlemci

Thermalright Assassin X 120 Refined SE ARGB TL-C12C-S 120mm 4 x 6mm Isı Borulu Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu

ASUS Prime B650M-R 7200MHz (OC) DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI mATX Anakart

ASUS PRIME Radeon RX 9070 XT OC 16GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı

Lexar Thor OC 16GB (2x8GB) 6000MHz CL38 Intel XMP 3.0 / AMD EXPO DDR5 Ram

Lexar LNM610 PRO 1TB NVMe PCIe Gen3 x4 Okuma 3300MB – Yazma 2600MB M.2 SSD

VENTO VG4302FA 4x120mm RGB Fan Temperli Cam USB 3.0 Hydro K Pro 850W 80+ Bronze Mid Tower E-ATX Gaming Kasa

66 bin TL şu anki fiyatı. Rami maalesef 32 GB olarak değiştiremiyorum mecburen sistemi satın aldıktan sonra 16’ları satıp 32 almam gerekecek. Şu anki kasa-anakart-psu nasıl? @LH44, @barish_23, @SHERLOCKED,

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-12-31 111355.webp
    Ekran görüntüsü 2025-12-31 111355.webp
    271,5 KB · Görüntüleme: 50
Son düzenleme:
@atasevdikk, kasa+PSU ikilisi sistemin fiyatına ne kadar etki ediyor?
Linkini bıraktığınız fiyattan hiçbiri alınmaz çünkü.

RAM ve SSD seçeneklerini de atar mısınız?

Ne demek hocam. Ben de yeni sistem topladım ve forumlarda fikir paylaşıyorum ve fikir sahibi olmaya çalışıyorum.

Kasa olarak benim dizdiğim sistem 45-50k civarında olduğu için MSI MAG Forge olanını aldım (ve tabii OEM paketinde seçebileceğim en iyisi oydu) ama senin durumunda Corsair derim.

Hawk daha çok F/P kasa PSU satmaya çalıştığı için PSU kalitesinden ödün verirsin diye düşünüyorum. Akvaryum tipi kasaların da dayanıklılığı hakkında bir fikrim yok. Ama Vento FSP PSU kullanıyor genelde yanılmıyorsam (sitesinde yazmıyor araştır istersen), akvaryum kasa istiyorsan Vento bana daha mantıklı geldi.

Anakart konusunda MSI B650M-P (RAM krizi bittikten sonra, tabii biterse, RAM de ekleyebilirsin, 4 slotu var) alabilirsin. Aradaki farkını abartmamış olsalar MSI gaming Plus Wi-Fi veya ASUS Prime modellerinden biri seçilebilirdi.

Son olarak @SHERLOCKED GPU için bahsetmiş. Fiyat farkı 1-2K'den fazla oynamıyorsa Sapphire Nitro alınabilir, SSD konusunda kendin ekleyeceksin demiştin ama fiyat farkı azsa DRAM'i olan ve veri yazması daha yüksek (TBW) olan bir SSD seç bence de.

@barish_23, DDR5 platformunda 4 slot RAM doldurmak mantıklı değil. Imc'yi zorluyor.

Halihazırda B650M-R ekliyse B650M-P'ye fazladan para vermeye gerek yok.

Mesaj güncellenmiş hocam, ben cevap vermeden önce anakart değişikliğini yapmamış hali ve görseldekiler üzerinden konuştum. Şu anki B650M-R ise P'ye değiştirmek çok büyük artı katmayacak ve 4 slota da takmak RAM'lerin hızını düşürmesine sebep olabilir dediğin gibi.