Bütçe
70.000 TL

Valdiernaline

Çalışkan
Yer
Bodrum kat
Forum işlerinden anlamıyorum, direkt konuya gireceğim:
Yazın 3 ay çalışıp sağlam bir masaüstü bilgisayar toplamak istiyorum. Bence fazla uçma kaçmaya gerek yok; max 70 bin TL bütçem var ama aramam gereken özellikler hakkında hiçbir fikrim yok. Mesela şu an tek bildiğim RTX 5070 gibi bir kartın iyi olduğu. Ben Stardew Valley ve Sims 4’e deli gibi mod yüklüyorum; oyun 20 GB ise 150 GB oluyor bana. Haliyle laptop kasıyor. Bana bu oyunları akıcı oynatacak sistem önerisi lazım. Ayrıca Elden Ring, Sekiro, Starfield vb. de oynayacağım. Vatan gibi yerlere gidip onlara mı ayarlattırmalıyım yoksa kendim mi toplayayım? Veya direkt internetten sistem mi alayım? Kafam karışık.

Yazın 3 ay çalışıp sağlam bir masaüstü bilgisayar toplamak istiyorum. Bence fazla uçma kaçmaya gerek yok; max 70 bin TL bütçem var ama aramam gereken özellikler hakkında hiçbir fikrim yok. Mesela şu an tek bildiğim RTX 5070 gibi bir kartın iyi olduğu. Ben Stardew Valley ve Sims 4’e deli gibi mod yüklüyorum; oyun 20 GB ise 150 GB oluyor bana. Haliyle laptop kasıyor. Bana bu oyunları akıcı oynatacak sistem önerisi lazım. Ayrıca Elden Ring, Sekiro, Starfield vb. de oynayacağım. Vatan gibi yerlere gidip onlara mı ayarlattırmalıyım yoksa kendim mi toplayayım? Veya direkt internetten sistem mi alayım? Kafam karışık.
Parayı tamamlamaya yakın yeni konu aç. O zaman duruma göre hazır sistem vb. önerilir.

Yakın zamanda almayacağınız için öneri sunmamız doğru olmaz. Şu an 70.000 TL ile RX 9070 XT alınabiliyorken 3 ay sonra belki RTX 5060 TI alınabilecek, bunu bilemeyiz.
1-2 hafta kala konu açın, daha sağlıklı olur.

Herkes öyle demiş öyle yapacağım da chip teminatı problemi nedir internette bulamadım. Parça eksiği gibi bir şey mi?

Bellek üreticileri (Samsung, Micron, Hynix vb.) ürettikleri bellekleri artık Ai şirketlerine satıyor. Hatta önümüzdeki ay Micron, Crucial'ı piyasadan çekicek.

Bu durum ekran kartlarını da vuracak.

Bellek üreticileri (Samsung, Micron, Hynix vb.) Ürettikleri bellekleri artık AI şirketlerine satıyor. Hatta önümüzdeki ay Micron, Crucial'ı piyasadan çekecek.

Bu durum ekran kartlarını da vuracak.

Anladım, yanıt vermeden önce internete de bakıyorum sıkboğaz etmemek için anlamadığım şeyleri. Crucial 2026'nın sonuna kadar devam gibi bir haber gördüm ama siz önümüzdeki ay diyorsunuz. Ayrıca Micron dışında bir sürü firma var mış zaten, o kadar sarsıcı bir durum olur mu ki bir yıl içerisinde en azından?