700.000 TL'ye kadar aile için otomatik araç önerisi

Bütçe
700.000 TL

kerem1238806

Uzman
Arkadaşlar merhaba. Ailecek ilk arabamızı alacağız. Genel olarak ben kullanacağım. Hem şehir içinde bana uygun hem de uzun yolda sıkıntı çıkarmayacak, aileme uygun, problemsiz bulabileceğim otomatik bir araç arıyorum. Mümkünse hatchback arıyorum ama bulunmazsa sedan da olur. (Öncelik hatchback.) Bütçemiz 600-700K. Clio 4, 301, C-Elysse modellerini araştırdım. Bir taraf "gözün kapalı al" diyor, bir taraf "alma" diyor. Neye bakacağımı şaşırdım. "Ha derseniz o paraya sağlam bir şey bulamazsın" diye, bütçeyi 800K'ye zorlayabiliriz.

Uzun seneler götürebilecek, sadece rutin bakımlarını yapmaya sanayiye götüreceğim, bize masraf çıkarmayacak bir araç bakıyoruz. Yani bu bütçelere sağlam bir şey bulmak çok zor, onun farkındayım ama görüşlerinize, fikirlerinize açığım.

Son düzenleyen: Moderatör:

Uzun zamandır kullandığımız Honda City aracını önerebilirim, fiyatları hala aynı mı inanın bilmiyorum ama eğer öyleyse kesinlikle üzecek bir araba değil.

Uzun zamandır kullandığımız Honda City aracını önerebilirim, fiyatları hala aynı mı inanın bilmiyorum ama eğer öyleyse kesinlikle üzecek bir araba değil.

@Eagles'dan onay geldiyse alın City

Honda City, Civic gözün kapalı girebilirsin.
800e çıkılırsa Clio4.

Üretimi durdu ama City'nin, 2. el bulunur sanırım ama emin değilim.

Son düzenleme:
Mitsubishi Lancer veya Mazda 3. Hedef yıl ve km değerine göre değişebilir. Honda Toyota tarafına kayarsanız aynı paraya daha alt model almanız gerekecek. Diğer markaları direkt önermem bu bütçede.

301 ve C-Elysse araçların otomatik şanzımanlarını önermem. Aynı zamanda benzinli motorlarını. Çok kötü bir şanzıman, eğer alacaksanız manuel alın onlarda. Otomatikleştirilmiş manuel araçlardan uzak durmanı öneririm. Performansta iyi değil malesef. Ama bu araçların dizel manuel olanları alınabilir. 1.5 motor yada 1.6 dizel olanları iyidir. Bu saydığın 3 araçta taksi, koşturmaca, filo, şirketlerde çok kullanıldı. O yüzden ekspertiz iyi yaptırman şart.

Clio alınabilir. Ama alacağın kişiye kavrama ne durumda, değişti mi diye sor muhakkak. Zaten kekelemeye başlarsa, uzak dur. EDC kavrama değişim fiyatları uçuyor artık. Ben kuru kavrama bir Clio açık konuşmak gerekirse tavsiye etmem. Oda alıcının iyiliğini düşündüğüm için. Yoksa al geç demek en basit iş. Öyle yapanlar var, ama ben prensip olarak yapamam onu.

Japon araçları kesinlikle olur. City modelini tavsiye etmişler mesela. Sanayi düşmanı bir araçtır, iyi bir tercih olur. Mazda 3 keza denk gelirse, gayet iyi tercih. Mesela Yaris olur. Tork konvertörlü ve mümkünse CVT araçlar tercih et. Mitsubishi Lancer olabilir yukarıda denildiği gibi. Mesela 1.6 atmosferik motorlu ve tam otomatik şanzımanlı bir Focus modeli tercih edebilirsin. Gayet iyi bir araçtır. Güzel bir bütçen var, iyi araçlar bulunur. Kötü bir bütçe değil, umutsuzluğa kapılma.

Aklında başka model var mı?

Estağfurullah @Ethem Efe

Güvenilir liman olarak Renault Fluence görüyorum hocam.

Manuel versiyonlar için doğru, otomatikler için yanlış. Manuel olanları tavsiye ederim Fluence modellerinde. Türkiye piyasası için iyidir. Şu mesajımı unutmayın. Güvenli liman olması için şanzıman, motor, yürüyen sağlam olmalı ve sorunsuz olmalıdır. Yapay zeka falan bunları söylemez, bu kadar detaya girmez.

Yorumlarınız için çok teşekkürler. Hepsini değerlendiriyoruz hocam. Şimdi radarımıza Dacia Sandero modellerini dahil ettik. 600-900 bin lira arasına bir sürü Sandero var. Nasıldır bileniniz var mı? İlan atacağım bir bakıp kontrol etmenizi rica edeceğim.

Sandero 1

Sandero 2

Sandero 3
2015 model ile 2021 model Sandero'nun fiyatı aynı. 2021 mavi olan Sandero aşırı ucuz geldi. Sebebini bilmiyorum.
Honda City, Civic gözün kapalı girebilirsin.
800'e çıkılırsa Clio4.
Bir de Clio 4'lerin hangisi hocam. Otomatik, manuel motor olarak hangisinden bahsediyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…