Bütçe
72.000 TL
Tamamen oyun oynamak amaçlı alıyorum. ASUS TUF F16 laptopumu Wi-Fi kartı arızasından dolayı iade ettim, biraz soğudum o model gamından. O yüzden ASUS almak istemiyorum pek. Bulduğum cihazlar bunlar. Önerilerinize de açığım.

Son düzenleme:
Tamamen oyun oynamak amaçlı alıyorum. ASUS TUF F16 laptopumu Wi-Fi kartı arızasından dolayı iade ettim, biraz soğudum o model gamından. O yüzden ASUS almak istemiyorum pek. Bulduğum cihazlar bunlar. Önerilerinize de açığım.

Bana kalırsa paylaştığınız linklerdeki cihazlar alınmaz.

Ayrıca, 5070 GPU'yu eliyorum çünkü alınacak bir kart değil. 5060 veya 5070 Ti bakılmalı. Bütçeniz biraz arada kalmış. Çünkü bütçeyi biraz çıkarabilirseniz 5070 Ti modeller bulmak mümkün. Fakat bütçeyi çıkaramıyorsanız 5070 GPU almak yerine bütçeyi düşürüp 5060 almak daha mantıklı. En azından paranız cebinizde kalır.

Fakat bütçeniz doğrultusunda da en makul alternatifler Asus tarafında, mesela F16 serisi. Normalde çok sorunu olmayan bir seri fakat elektronik şans işi biraz. Size denk gelmiş olması üzücü.

Önerilerim bunlar olacak:

Bütçeyi aşağı çekersek:

Bütçeniz dolaylarında:

Bütçe artarsa:

Omen ve Katana bakmayın. Omen - Victus modellerde BIOS problemleri var. Garanti servisleri de rezalet.

Katana cihazlar da çöpten farksız. Soğutması, malzeme kalitesi kötü.

Hocam cihazı ailem alacağı için gamegaraja pek sıcak bakmayabilirler. Omenler alınmayacak kadar çöpler mi ?

Bana kalırsa paylaştığınız linklerdeki cihazlar alınmaz.

Ayrıca, 5070 GPU'yu eliyorum çünkü alınacak bir kart değil. 5060 veya 5070 Ti bakılmalı. Bütçeniz biraz arada kalmış. Çünkü bütçeyi biraz çıkarabilirseniz 5070 Ti modeller bulmak mümkün. Fakat bütçeyi çıkaramıyorsanız 5070 GPU almak yerine bütçeyi düşürüp 5060 almak daha mantıklı. En azından paranız cebinizde kalır.

Fakat bütçeniz doğrultusunda da en makul alternatifler Asus tarafında, mesela F16 serisi. Normalde çok sorunu olmayan bir seri fakat elektronik şans işi biraz. Size denk gelmiş olması üzücü.

Önerilerim bunlar olacak:

Bütçeyi aşağı çekersek:

Bütçeniz dolaylarında:

Bütçe artarsa:

Bütçem son son. 70 bin lira aslında ama bin iki bin lira kadar değecek cihazlarda artırabilirim diye yazdım. Omenler neden alınmaz hocam ? Asus TUF çok güzeldi aslında ama maalesef böyle bir sorunla karşılaştım be internette bu sorunu yaşayan çok insan varmış. Bütçem dahilinde 32 GB ram olan cihazlara bakıyordum aslında.

Son düzenleme:
Omenler alınmayacak kadar çöpler mi ?

Evet, F31 BIOS'ları ile BIOS kilidiyle birlikte geliyorlar. Şifreyi de size söylemedikleri için mecburi servise gidecek cihaz. Omen Gaming HUB'da her sürümde daha da batırıyorlar. Omen cihazlarda sevdiğim tek kısım tasarımları. Onun dışında alınmaya değecek modeller değiller. Ayrıca, garanti servisleri olan BDH Bilişim'in Şikayetvar yorumlarını okuyabilirsiniz.

Evet, F31 BIOS'ları ile BIOS kilidiyle birlikte geliyorlar. Şifreyi de size söylemedikleri için mecburi servise gidecek cihaz. Omen Gaming HUB'da her sürümde daha da batırıyorlar. Omen cihazlarda sevdiğim tek kısım tasarımları. Onun dışında alınmaya değecek modeller değiller. Ayrıca, garanti servisleri olan BDH Bilişim'in Şikayetvar yorumlarını okuyabilirsiniz.
Hocam bios kilidinin bana ne zararı oluyor ?

Son düzenleme:
En başta Secure Boot açık ise diyelim Windows çöktü format atamazsın ayar değişiklikleri yapamazsın Bios 'suz olmaz .

https://app.hb.biz/oEbNw5NHTKnc Buna da göz atabilirsiniz özellikleri güzel
hocam şu cihaza değer mi fiyatına HP Omen | NVIDIA GeForce RTX™ 5060 8GB | 17 inç 48-144 Hz, IPS Ekran | AMD Ryzen™ AI 7 350 | 24 GB DDR5 | 1 TB PCIe® NVMe™ M.2 SSD | FreeDOS | Gaming Laptop | C2EZ3EA : Amazon.com.tr: Bilgisayar sizin attığınız süper duruyor hocam var mı sıkıntısı bilinen acaba ? 16Gb ram yakın zamanda beni üzer mi ?