Bütçe
72.000 TL
Ayrıca, 5070 GPU'yu eliyorum çünkü alınacak bir kart değil
Neden?

Fakat bütçeniz doğrultusunda da en makul alternatifler Asus tarafında, mesela F16 serisi. Normalde çok sorunu olmayan bir seri fakat elektronik şans işi biraz. Size denk gelmiş olması üzücü.
Dediğiniz şey F16 serisi için şans işi değil, kronik sorun araştırmanızı öneririm. A15 kullanıyorum benim cihazımda bile var.

Evet cevap yok. @mortem.dll

Son düzenleyen: Moderatör:
@cemkaraca, Wi-Fi kart kroniği diye bir şey yok. Üreticinin problemi. Geçmişte MediaTek Wi-Fi kartlar ile başka modellerde de problem yaşayanlar oldu. Bu o cihazları kronik problemli yapmaz. Ayrıca, Wi-Fi kart dediğiniz şey dışarıdan değiştirilebiliyor zaten. O kadar büyük problem mi sanmıyorum. Her şeyi geçtim, bu onu kronik bir problem yapmaz.

Ayrıca, bazı modellerde MediaTek Wi-Fi kart kullanılırken bazılarında Realtek kullanıldığı için problem yaşayanlar ve yaşamayanlar olarak 2 grup var.

Tabii ki herkes bunları bilecek diye bir şey yok. Ayrıca, Asus sonuçta her cihaz sayfasına bu cihazda Realtek, bu cihazda MediaTek var diye yazmıyor. Biraz da onların problemi.

Gerekli açıklamaları yaptığımıza göre o mistik soruyu soralım. Kaynak?

@cemkaraca

Her ne kadar yazmak istemesem bile bunları söylemem gerektiğini düşündüm. Laptop öneri konuları açıp, fikirlerimize danışıp, ardından başka konularda hesap sorar gibi ''Evet, cevap yok.'' gibi saçma bir cümlenizi anlamlandıramamamla ve bunu saygısızlık olarak nitelendirmemle birlikte yaptığınız yanlış bilgilendirmenin ve yönlendirmenin önüne geçmekte fayda var.

ASUS TUF F15 ve F16 serilerinde Wi-Fi kartından dolayı şikayetlerin olması sizin dediğiniz gibi onu ''Kronik.'' yapmıyor. Sorun zaten cihazlara göre ve modele göre değişmekte.

MediaTek MT7921 Wi-Fi 6 Adapter
MediaTek MT7922 Wi-Fi 6E Adapter

Bu yukarıda belirttiğim kartlarda özellikle 2022-2024 arası serilerde şikayetler oldukça mevcut. Fakat yine sizin demenizle ''Kronik.'' değil.

Intel Wi-Fi 6 AX200
Intel Wi-Fi 6E AX210

Buna karşılık olarak da yukarıda belirttiğim kartlarda sorunlar oldukça nadir.

Peki çözüm ne? Eğer kartta sorun varsa bu kartı söküp başka bir kart takabilirsiniz. Çok matah bir şey değil.

Başka soru? Tabii yukarıda yazdığım kartlardan haberdarsanız soru sorunuz. Bilmediğiniz kategorilere yazmayınız.

@cemkaraca, Wi-Fi kart kroniği diye bir şey yok. Üreticinin problemi. Geçmişte MediaTek Wi-Fi kartlar ile başka modellerde de problem yaşayanlar oldu. Bu o cihazları kronik problemli yapmaz. Ayrıca, Wi-Fi kart dediğiniz şey dışarıdan değiştirilebiliyor zaten. O kadar büyük problem mi sanmıyorum. Her şeyi geçtim, bu onu kronik bir problem yapmaz.

Ayrıca, bazı modellerde MediaTek Wi-Fi kart kullanılırken bazılarında Realtek kullanıldığı için problem yaşayanlar ve yaşamayanlar olarak 2 grup var.

Tabii ki herkes bunları bilecek diye bir şey yok. Ayrıca, Asus sonuçta her cihaz sayfasına bu cihazda Realtek, bu cihazda MediaTek var diye yazmıyor. Biraz da onların problemi.

Sorunlu olan MediaTek miydi? Öyle hatırlıyorum

Kaynak benim. Açtığım konulara bakarsanız anlarsınız. F16 serisinde her ne kadar sorunlar azalmış olsa da A15 ve F15 serisinde sürekli Wi-Fi kopması ve menteşe kaynaklı problemler oluyordu. Reddit'te de buna benzer bir sürü sorun yaşayan insan var. A16 veya F16'da aynı şekilde giriş seviyesi ve ilerde A15 gibi sorunların çıkmayacağı, yaşanmayacağı ne malum?

Sorunlu olan MediaTek miydi? Öyle hatırlıyorum
Bende Realtek var ancak yine sorun yaşıyorum.

@cemkaraca

Her ne kadar yazmak istemesem bile bunları söylemem gerektiğini düşündüm. Laptop öneri konuları açıp, fikirlerimize danışıp, ardından başka konularda hesap sorar gibi ''Evet, cevap yok.'' gibi saçma bir cümlenizi anlamlandıramamamla ve bunu saygısızlık olarak nitelendirmemle birlikte yaptığınız yanlış bilgilendirmenin ve yönlendirmenin önüne geçmekte fayda var.

ASUS TUF F15 ve F16 serilerinde Wi-Fi kartından dolayı şikayetlerin olması sizin dediğiniz gibi onu ''Kronik.'' yapmıyor. Sorun zaten cihazlara göre ve modele göre değişmekte.

MediaTek MT7921 Wi-Fi 6 Adapter
MediaTek MT7922 Wi-Fi 6E Adapter

Bu yukarıda belirttiğim kartlarda özellikle 2022-2024 arası serilerde şikayetler oldukça mevcut. Fakat yine sizin demenizle ''Kronik.'' değil.

Intel Wi-Fi 6 AX200
Intel Wi-Fi 6E AX210

Buna karşılık olarak da yukarıda belirttiğim kartlarda sorunlar oldukça nadir.

Peki çözüm ne? Eğer kartta sorun varsa bu kartı söküp başka bir kart takabilirsiniz. Çok matah bir şey değil.

Başka soru? Tabii yukarıda yazdığım kartlardan haberdarsanız soru sorunuz. Bilmediğiniz kategorilere yazmayınız.
Bir öneri yapmışsın altını doldur. Neden 5070 alınmamalı? Bunu açıkla, saygısızlık falan o işleri geç.

@Unlishimaide, onu yazmışım zaten "Geçmişte MediaTek Wi-Fi kartlar ile başka modellerde de problem yaşayanlar oldu."

@cemkaraca, büyük bir ofsayt var burada. Kronik diyebilmeniz için yüzlerce cihazda aynı problemin yaşanmış olması ve bildirilmesi gerekiyor. Sizse kaynağın kendiniz olduğunu söylüyorsunuz. Ben buradan 2 şey anlıyorum. Ya siz bizimle dalga geçiyorsunuz, ya da aynı problemi yaşadığınız yüzlerce aynı cihaza sahipsiniz. Hangisinin oranı daha yüksek?

@Unlishimaide, onu yazmışım zaten "Geçmişte MediaTek Wi-Fi kartlar ile başka modellerde de problem yaşayanlar oldu."

@cemkaraca, büyük bir ofsayt var burada. Kronik diyebilmeniz için yüzlerce cihazda aynı problemin yaşanmış olması ve bildirilmesi gerekiyor. Sizse kaynağın kendiniz olduğunu söylüyorsunuz. Ben buradan 2 şey anlıyorum. Ya siz bizimle dalga geçiyorsunuz, ya da aynı problemi yaşadığınız yüzlerce aynı cihaza sahipsiniz. Hangisinin oranı daha yüksek?
Bizim insanımız şu kronik sorunun ne manasına geldiğini bir keşke anlayabilseler, ne güzel olacak ama.

Sorunlu olan MediaTek miydi? Öyle hatırlıyorum.

Ben hem Realtek hem MediaTek diye hatırlıyorum ama yanlış olabilir.

Anladım o zaman ben şanssızım. Asus TUF A15 2023 FA507NUR modelini aldım ve daha 1 yılını doldurmadan menteşesinde ve arka kapağında sorun çıktı. Ayrıca Wi-Fi tarafında sürekli kopmalar yaşandı. Teknoloji şans işi. Ama bu kadar "sağlam laptop, askeri düzeyde dayanıklılık standartlarında" diye pazarlanan bir laptop daha 1 yılını doldurmadan dökülüyor. Aynı şekilde giriş segmenti olan bir üst modelinde de bu sorunların olmayacağını nasıl kanıtlayabilirsiniz?