Bütçe
70.000 TL
Hocam 2K için olan görüşünüze katılıyorum ancak ultra da olmasa bile yüksek ayarlarda oyunları oynatır diye düşünmekteyim. Gamegaraj'a ise eskiden Monster'a yapıldığı gibi pazarlandığı için hiç güvenemiyorum
Size fikir olması açısından;

2.5K, Ultra, DLSS Kalite ayarlarda Dying Light 2'de ortalama 130-150 FPS

2.5K, Ultra, DLSS Kalite ayarlarda GoW Ragnarök'da ortalama 140-170 FPS

CS2, Low, 1280x960 ayarlarda ortalama 400 FPS

gibi değerleri alıyorum, örnek olarak verebilirim. Fakat arada drop girdiğini de belirtmemde fayda var.

Aslında ekran kartı çoğu oyunu 2K ultrada oynatır. Kas gücü olarak problemi yok. DLSS vs. ile stabilde oynarsın. Sorun VRAM yüzünden droplar girmesi. Şu an piyasada bulunan çoğu oyunu bir şekilde oynatıyor fakat ileride oyunların ne olacağı belirsiz. VRAM kullanımı gitgide artıyor.

ROG model kesinlikle alınmaz demiyorum fakat bunu bilerek alın. İleride 2K'da oynamak isterseniz grafikleri kısmanız gerekebilir VRAM darboğazından dolayı.
Laptop alınca ister istemez bir yerden kısmak gerekiyordu zaten, değerli yorumlarınız için teşekkürler

Premium malzeme kalitesi arıyorsan ROG alacaksın. Performans istiyorsan maalesef kaliteden biraz kısılmış Game Garaj laptoplarına yönelmen iyi olabilir aynı fiyata yanılmıyorsam 5070'li modeli var çünkü. Ben kaliteli malzemeyi severim ağır oyunlar oynamam fazla o yüzden kesinlikle ASUS ROG'u tercih ederim. Ama kimisi vardır benim için gösteriştren çok oyun performansı önemli ders o zaman Game Garaj alabilrisin veya farklı F/P laptoplara yönelirsin

Premium malzeme kalitesi arıyorsan ROG alacaksın. Performans istiyorsan maalesef kaliteden biraz kısılmış Game Garaj laptoplarına yönelmen iyi olabilir aynı fiyata yanılmıyorsam 5070'li modeli var çünkü. Ben kaliteli malzemeyi severim ağır oyunlar oynamam fazla o yüzden kesinlikle ASUS ROG'u tercih ederim. Ama kimisi vardır benim için gösteriştren çok oyun performansı önemli ders o zaman Game Garaj alabilrisin veya farklı F/P laptoplara yönelirsin
İkinci Monster vakası olmasından korkuyorum, o yüzden ROG'a yöneleceğim sanırım

Size fikir olması açısından;

2.5K, Ultra, DLSS Kalite ayarlarda Dying Light 2'de ortalama 130-150 FPS

2.5K, Ultra, DLSS Kalite ayarlarda GoW Ragnarök'da ortalama 140-170 FPS

CS2, Low, 1280x960 ayarlarda ortalama 400 FPS

gibi değerleri alıyorum, örnek olarak verebilirim. Fakat arada drop girdiğini de belirtmemde fayda var.
Tekrardan rahatsız ediyorum, kusura bakmayın. Cihazı nereden aldığınızı öğrenebilir miyim?

ROG strix kasa mükemmel, bu modelin aynısını alıp touchpad arızasından ötürü iade edip üst modelini almıştım. kasa ve soğutma gerçekten verilen ekstra parayı hak ediyor. her sene laptop değiştirmeyecekseniz güzel tercih bence.

73.000 TL'ye ASUS ROG G16 Laptop alınır mı, alternatifleri nelerdir? Ve lütfen GameGaraj önerirseniz nedeni ile belirtin. 60-75 bin TL arası alabileceğim en iyi laptopu almak istiyorum.

Hocam düşünürsen ben teknosadan aldığım ve kutusunu hiç açmadığım bir ürün var onu sana verebilirim.ben başka bir ürün aldım geri iade göndereceğim