@alestaaTo, selam. Konuda arkadaşlar ellerinden geldiğince yardımcı olmuşlar ancak verilen bilgilerin yetersiz kaldığını düşünüyorum. G16 serisinde 2 tip CPU kullanımı var, birisi 8940hx birisi de 255hx. 8940hx gibi bir CPU modeliniz olsaydı bile Turbo mode hiçbir zaman zorunlu olmayacak. Turbo mode açıldığı zaman CPU'lara hız aşırtma uygular cihazlar. Bu yüzden RPM değeri artsa bile cihazı verimli şekilde soğutamaz. Sıcaklıkları iyi seviyelerde tutarak sessiz ve güçlü yapmak mümkün. Fan eğrilerini kendiniz manuel olarak ayarlayacaksınız, rehberini yapmıştım.

Şimdi gelelim ne yapmanız gerektiğine. Ağır render işlemleri yapmıyorsanız, ağırlıklı kullanım oyunlarsa 60-70W civarı bir limit ile 4200 RPM kullanımı en stabil değerler olacaktır. Madem cihazı en az yıpratacak senaryoyu arıyorsunuz, dediklerimi harfiyen yapabilirsiniz. Öncelikle Armoury Crate yazılımını silin, G HUB kurun. Sonra yukarıda yazdığım gibi ayarlamaları yaparsanız, cihaz hem performansı hem de uzun yıllar stabil devam edebilecektir.

İyi çalışmalar.

Selam kardeşim aradığım cevap tam da buydu teşekkür ederim😀. Evet açıkçası ağır bir program kullanmıyorum oyunlar açısından durumu ele alırsak rehberinizi dikkate alacağım sağ olun.