Bütçe
75.000 TL

Ege Altunay

Uzman
Seneye üniversiteye geçeceğim. RAM fiyatlarındaki artış ve asgari ücret zammının laptopları etkilemesinden önce laptop alayım dedim. Bütçem başlıktaki gibi. Yapay zeka ve Gazebo gibi simülasyon uygulamalarıyla uğraşıyorum. Oyun da oynarım, yoksa MacBook alırdım. Önerileriniz nedir? Ben biraz araştırma yapıp şu modeli beğendim:

Isınma sorunu yaşar mıyım bilmiyorum. Donanım müthiş, ekran müthiş. Rahatsız edici bir ısınma yoksa crossload durumda işlemci TDP'sini 100 Watt'a kısıtlayıp sadece işlemci kullanılacaksa da kısıtlamayı kaldırıp kullanır geçerim diye düşündüm. Pilin ölüyor olması beni biraz da olsa korkutuyor.

Üniversitede derste not alma durumda vs. beni ne kadar yarı yolda bırakır? Uzun bir pil ömrüne çok ihtiyacım yok.

Hocam ısınır gibi hissettirdi araştırmadan bir şey demeyeyim tabii ki ama. Eğer ısınmıyorsa da 5070/5070 Ti farkı -16GB RAM -120Hz bilmiyorum, nasıl karar vermeliyim?

Hocam ısınır gibi hissettirdi araştırmadan bir şey demeyeyim tabii ki ama. Eğer ısınmıyorsa da 5070/5070 Ti farkı -16GB RAM -120Hz bilmiyorum, nasıl karar vermeliyim?
Bu modelin de soğutması kötü değil aksine iyi, sıvı metal mevcut. Yapay zeka ağırlıklı ise Ryzen AI 9 365 işlemci seçmeniz daha iyi olur. Ekran kartı ise 5070 Ti VRAM avantajı var. 180Hz ve 300Hz aradaki farkı hisseder misin bilemedim. Tek sıkıntısı 16GB RAM olması sadece, bazı yerlerde yetmeyebilir.

Bu modelin de soğutması kötü değil aksine iyi, sıvı metal mevcut. Yapay zeka ağırlıklı ise Ryzen AI 9 365 işlemci seçmeniz daha iyi olur. Ekran kartı ise 5070 Ti VRAM avantajı var. 180Hz ve 300Hz aradaki farkı hisseder misin bilemedim. Tek sıkıntısı 16GB RAM olması sadece, bazı yerlerde yetmeyebilir.
Doğru aslında 16GB ram hariç farkettiren bir şey yok. VRAM yapay zeka işlerinde önem arz ediyor aynı zamanda. Gittikçe kafam da karışıyor.

Yapay Zeka ağırlıklı iş yapıyorsanız attığımı alın bence, tek sıkıntısı RAM. İler de yükseltirim diyorsanız, alın geçin.