Bütçe
75.000 TL
Hocam 5060'lar uzer mi? Ayrica 512 olmasi biraz korkutuyor. Bütçe cikmazsa 5070 oneriniz var mi? Ayrica Game Garaj ve ASUS arasindan hangisi daha iyi. Laptoplar hakkinda hiç bilgim yok kusura bakmayin.
5060 günümüz 1080p oyunculuğu için ''şu an'' yeterli. Pek tabii önümüzdeki yıllarda yetersiz kalacaktır 8 GB VRAM'inden dolayı.

ASUS ve Game Garaj konusuna gelirsek, ASUS burada daha iyi bir seçim olur. Hem daha ucuz. Game Garaj ile farkı CPU farkı. Onun için de o kadar fark vermeye pek gerek yok gibi değerlendirdim.

5070 soruyorsanız bütçeyi biraz çıkmanız gerekebilir, altenatif 5070'ler:

İkisi arasından Game Garaj daha iyi bir seçim olur fakat Lenovo'nun üstün olduğu taraf 1x24 RAM ile geliyor olması. RAM'i dert etmezseniz Game Garaj'a bakabilirsiniz.

5060 günümüz 1080p oyunculuğu için ''şu an'' yeterli. Pek tabii önümüzdeki yıllarda yetersiz kalacaktır 8 GB VRAM'inden dolayı.

ASUS ve Game Garaj konusuna gelirsek, ASUS burada daha iyi bir seçim olur. Hem daha ucuz. Game Garaj ile farkı CPU farkı. Onun için de o kadar fark vermeye pek gerek yok gibi değerlendirdim.

İkisi arasından Game Garaj daha iyi bir seçim olur fakat Lenovo'nun üstün olduğu taraf 1x24 RAM ile geliyor olması. RAM'i dert etmezseniz Game Garaj'a bakabilirsiniz.
Ek olarak 512 SSD'den yana korkulacak bir şey yok. İlk etapta yeterli olur diye düşünüyorum. Zaten SSD'yi 1 TB default seçtiğimizde fiyat absürt yükseliyor. Eğer yeterli olmazsa ileride yükseltme yaparsınız. Bu cihazların ikincil slotları boşta.

Ek olarak 512 SSD'den yana korkulacak bir şey yok. İlk etapta yeterli olur diye düşünüyorum. Zaten SSD'yi 1 TB default seçtiğimizde fiyat absürt yükseliyor. Eğer yeterli olmazsa ileride yükseltme yaparsınız. Bu cihazların ikincil slotları boşta.
Oncelikle desteginiz icin cok tesekkur ederim hocam. Evde 4070 kullanmam nedeniyle performansi bir nebze iyi olsun istedim. 5060 ile 5070 arasinda devasa bir fark yoksa en kalitelisinden 5060 almak daha mantikli gibi. Yarin kesinlesecek butceyi asip asamayacagim. Bu attiklariniz en duzgun urunler gibi gozukuyor.

Oncelikle desteginiz icin cok tesekkur ederim hocam. Evde 4070 kullanmam nedeniyle performansi bir nebze iyi olsun istedim. 5060 ile 5070 arasinda devasa bir fark yoksa en kalitelisinden 5060 almak daha mantikli gibi. Yarin kesinlesecek butceyi asip asamayacagim. Bu attiklariniz en duzgun urunler gibi gozukuyor.
5060 da 8 GB VRAM, 5070 de öyle. Şöyle bir şey de var; Bu demek değil ki ikisi de birebir aynı, elbette bu iki kartın farkları var. 5070'in üstün olduğu alanlar elbette vardır. Fakat biz burada VRAM'i konuşuyoruz. 5070 de muhtemelen önümüzdeki yıllarda yetersiz kalacak. Bütçeniz yetiyorsa 5070 Ti'lı Acer Nitro 18 en makul alternatif bu bütçede. Eğer durum farklı ise 5070 yerine daha ucuza 5060 kapatabilirsiniz. 5060 tarafında da ASUS TUF F16 düşünebilirsiniz.

Güncel DLSS teknolojisine sahiptir. VRAM dışında üzmez. Güncel oyunları rahat oynatır.

Ayrica Game Garaj ve ASUS arasindan hangisi daha iyi
Kesinlikle ASUS farkla iyidir. Game Garaj sınırda çalışan modeldir.

Bütçe cikmazsa 5070 oneriniz var mi?
@mortem.dll hocamın attığı LOQ var. Kötü model değildir.

Ayrica 512 olmasi biraz korkutuyor
İlerleyen vakitte yükseltme yapabilirsiniz. Günümüzde 512 GB yetersiz. 1 TB bile zamanla bana yetmiyor.