Bütçe
80.000 TL
Hahahaaa. Bilmediğiniz, kullanmadığınız bir cihaz hakkında ön yargıyla marka ismi algısıyla saçma bir şekilde yorum yapmak yakışıyor mu? Sırf yazmak için yazıp komik duruyorsunuz.

Marka algısına inanıp Samsung alırsan, Vivo'nun yanında kamerası pili tost makinesi gibi kalacaktır. X300 Pro'yu alıp kral da olabilirsin, Samsung alıp rezil rüsva da. Ayrıca Vivo X300 Pro piyasası bilen aldığı için Samsung'a göre daha hızlı satılıyor, aşırı zararda ettirmiyor. Facebook'ta Telefon Tutkunları grubu var, istiyorsan oradan da bakabilir, sorabilirsin; orada kullanan, deneyimleyen çok insan var. Ben de düz X300 ile Magic V6 var şu an. Samsung'u alıp rezil rüsva olursun. Yine de karar senin, tabii ki. Eski bir S24 kullanıcısı olarak söylüyorum, Vivo'nun kamera, pil, verimlilik kalitesi olarak hiçbir telefon eline su dökemez.

Android piyasasında eski alışkanlığı olanlar dışında Samsung eskisi kadar tercih edilmiyor. 7 senelik sensörler, aynı batarya, işlemci, kasa değiştirip geri satıyorlar resmen. 2. El zararı Samsung'ların çok daha fazla. Bir çok ticaret grubunda arkadaşlarım var alım satım yapan 2 günlük Samsung neredeyse 20, 25k zararına gidiyor. Alıcısı yok eskisi kadar.
:D

Aynen. Git 70k ver de rezil duran bir arayüzü kulan. Yazılım donanımda her zaman üstündür. Bunu unutma. Bana teknik özellik sıralayacağına git vivonun rezil arayüzüne bak. Sen allah bilir Xiaomi de övüyorsundur. 70k verip MIUI, HyperOS kullanalım di mi.

Marka algısına ve paralı inceleme yapan kanalların algısına kapılınca böyle düşünmeleri normal. En zoruma giden şey de sırf yazmak için yazmaları. Bizim ülkemizde 'bilmiyorum' diye bir şey yok; herkes uzman.
Bir şey kötüyse kötüdür. Kusura bakmayın Vivonun arayüzü göz kanatacak kadar kötü. Samsung’un arayüzü 10 kat daha iyidir. Vivo daha adam akıllı ikon paketi yapmamış övdüğünüz marka :D

Vivo ne zamandan beri kötü bir marka? Özellikle X300 Pro her konuda çok başarılı bir telefon.
Arayüzü kötü. Tıpkı Xiaomi gibi. 70k verip doğru düzgün animasyonu ikon paketi olmayan telefon mu kullanmak istiyorsunuz.

:D

Aynen. Git 70k ver de rezil duran bir arayüzü kulan. Yazılım donanımda her zaman üstündür. Bunu unutma. Bana teknik özellik sıralayacağına git vivonun rezil arayüzüne bak. Sen allah bilir Xiaomi de övüyorsundur. 70k verip MIUI, HyperOS kullanalım di mi.

Bir şey kötüyse kötüdür. Kusura bakmayın Vivonun arayüzü göz kanatacak kadar kötü. Samsung’un arayüzü 10 kat daha iyidir. Vivo daha adam akıllı ikon paketi yapmamış övdüğünüz marka :D

Arayüzü kötü. Tıpkı Xiaomi gibi. 70k verip doğru düzgün animasyonu ikon paketi olmayan telefon mu kullanmak istiyorsunuz.
Zamanında bu konuyu çok detaylı araştırdım. Kendimde kararsız kalmıştım çünkü. OriginOS kesinlikle dediğiniz kadar sorunlu bir işletim sistemi değil; hatta bloatware miktarı HyperOS'e kıyasla çok daha az görünüyor.

Kaldı ki arayüz gayet akıcı; herhangi bir takılma, donma veya yavaşlık söz konusu değil. Onu da geçtim, "yazılım donanımdan üstündür" mantığı bana oldukça saçma geliyor. Evet, bir yere kadar hakkınız var; ancak işletim sistemi kullanımı engelleyecek derecede kötü olmadığı sürece bu görüşe kesinlikle katılmıyorum. Özellikle Vivo gibi her konuda rakiplerinden katbekat üstün bir cihaz için bu durum çok daha geçerli.

Sistemde bulunan az sayıdaki bloatware de zaten basit bir şekilde temizlenebiliyor.

Zamanında bu konuyu çok detaylı araştırdım. Kendimde kararsız kalmıştım çünkü. OriginOS kesinlikle dediğiniz kadar sorunlu bir işletim sistemi değil; hatta bloatware miktarı HyperOS'e kıyasla çok daha az görünüyor.

Kaldı ki arayüz gayet akıcı; herhangi bir takılma, donma veya yavaşlık söz konusu değil. Onu da geçtim, "yazılım donanımdan üstündür" mantığı bana oldukça saçma geliyor. Evet, bir yere kadar hakkınız var; ancak işletim sistemi kullanımı engelleyecek derecede kötü olmadığı sürece bu görüşe kesinlikle katılmıyorum. Özellikle Vivo gibi her konuda rakiplerinden katbekat üstün bir cihaz için bu durum çok daha geçerli.

Sistemde bulunan az sayıdaki bloatware de zaten basit bir şekilde temizlenebiliyor.
Vivo OriginOS kullanmıyor o çinde kullanılan arayüz.

Bir de ben sorunlu demedim. Akıcıdır falan filan. Fakat kötü gözüküyor. Doğru düzgün arayüze animasyona ikon paketlerine kasmamışlar. Çoğu android arayüzü zaten birbirine benziyor ama Vivo farkını ortaya koyamamış. Ucuz bir vivo olsa eyvallah alınır derdim. Ama ben telefona 70k versem premium hissettiren bir arayüz isterdim. iOS gibi ya da One UI gibi.

Bir de ben sorunlu demedim. Akıcıdır falan filan. Fakat kötü gözüküyor. Doğru düzgün arayüze animasyona ikon paketlerine kasmamışlar. Çoğu android arayüzü zaten birbirine benziyor ama Vivo farkını ortaya koyamamış. Ucuz bir vivo olsa eyvallah alınır derdim. Ama ben telefona 70k versem premium hissettiren bir arayüz isterdim. iOS gibi ya da One UI gibi.
Bu kadar nefret ediyorsanız Nova, Smart Launcher gibi 3. parti launcher'lar kullanabilirsiniz, ücretsiz şekilde.

Ama arayüze önem veren birisi olarak bile beni rahatsız eden bir OS değil OriginOS. Sırf 2-3 ikon yüzünden gidip çok daha kötü donanıma sahip bir telefon alacak birisi değilim.

Global versiyonunda da OriginOS kullanılıyor olması lazım.

Bu kadar nefret ediyorsanız Nova, Smart Launcher gibi 3. parti launcher'lar kullanabilirsiniz, ücretsiz şekilde.

Ama arayüze önem veren birisi olarak bile beni rahatsız eden bir OS değil OriginOS. Sırf 2-3 ikon yüzünden gidip çok daha kötü donanıma sahip bir telefon alacak birisi değilim.
70k verip launcher kurmak kötü olurdu bence. Ben arayüze çok önem veren birisiyim. Hani teknik özellikler %80 beni etkilemeyecek. Bu sebeple hoşuma giden bir arayüz görmek isterdim. Vivonun arayüzüne bakma fırsatı edinmiştim. Cidden hiç premium durmuyordu. Bence donanımı çok ciddiye alıyorsunuz. Ki arada dramatik farklar da yoktur muhtemelen. Deneyim daha önemli.