Bütçe
750.000 TL
Mercedes parça fiyatlarından haberim var fakat Mercedes ile Alfa'yı kıyaslayamazsın. Birisi tutulmadığı ve kurnaz esnafın kara borsa ile daha çok kar etme isteği ile alakalı, diğeri marka ve segment ile alakalı. Bence konu sahibi senin önerine uyup Alfa'yı alsın, kendisi tecrübe etmiş olur 😁

Sen ne önerirsin bu fiyat bandında hocam?

Mercedes parça fiyatlarından haberim var fakat Mercedes ile Alfa'yı kıyaslayamazsın. Birisi tutulmadığı ve kurnaz esnafın kara borsa ile daha çok kar etme isteği ile alakalı, diğeri marka ve segment ile alakalı. Bence konu sahibi senin önerine uyup Alfa'yı alsın, kendisi tecrübe etmiş olur 😁

Alfa kullanıp da pişman olan kimse yok. Kaldı ki Alfa'nın piyasası da ölü değil, özellikle Giulietta'nın. Yıllardır takip ediyorum. :D

Giulietta'nın hastasıyım zaten. Alsam belki de uzun yıllar satmam ama yukarıdaki arkadaşın dediği gibi bir sorun çıktığı zaman hem piyasası olmayan bir araç hem de usta sorunu vs varken elime yüzüme de bulaştırmak istemiyorum ilk aracımı açıkcası.

1.6 JTD motoru tamamen 1.6 Multijet motor olarak Fiat ustasına gidebilirsin. Ayrıca parçaları da bahsedildiği kadar fahiş fiyatlara satılmıyor çünkü aracın parçalarının birçoğu Fiat parçası. Orijinal Alfa Romeo modellerinin parçaları pahalıdır çünkü onlar gerçek Alfa Romeo'dur; örnek olarak MK1 156'ları verebilirim mesela.

Bunun dışında yıllardır bu modeli takip ediyorum ve ileride bu bütçeyi toparladığımda ben de alacağım.

Bu bütçede alabileceğin başka hiçbir araçta bu performansı, bu sağlamlığı ve bu yol tutuşunu bulamazsın. Alfa'nın ülkemizde bir kitlesi vardır, Alfisti diye. İlana koyup da satamayacağın bir araç değil kesinlikle.

Son düzenleyen: Moderatör:
Alfa kullanıp da pişman olan kimse yok. Kaldı ki Alfa'nın piyasası da ölü değil özellikle Giulietta'nın. Yıllardır takip ediyorum :D

1.6 JTD motoru tamamen 1.6 Multijet motor olarak Fiat ustasına gidebilirsin. Ayrıca parçaları da bahsedildiği kadar fahiş fiyatlara satılmıyor çünkü aracın parçalarının birçoğu Fiat parçası. Orijinal Alfa Romeo modellerinin parçaları pahalıdır çünkü onlar gerçek Alfa Romeo'dur örnek olarak MK1 156'ları verebilirim mesela.

Bunun dışında yıllardır bu modeli takip ediyorum ve ileride bu bütçeyi toparladığım da ben de alacağım.

Bu bütçede alabileceğin başka hiçbir araçta bu performansı, bu sağlamlığı ve bu yol tutuşunu bulamazsın. Alfa'nın ülkemizde bir kitlesi vardır Alfisti diye. İlana koyupta satamayacağın bir araç değil kesinlikle.

Hocam şöyle bir durum da var bu fiyat bandında olanların neredeyse hepsi 200.000 km üstü. Bu biraz sıkıntı gibi. Dizel olması avantaj ama yine de çok geldi bana.

Hocam şöyle bir durum da var bu fiyat bandında olanların neredeyse hepsi 200.000 km üstü. Bu biraz sıkıntı gibi. Dizel olması avantaj ama yine de çok geldi bana.

En son daha düşük kilometrelerde bulunuyordu ancak sonunda ülkemizde bu modelin de değeri bilinmeye başlamış ki piyasası artmış. 1.4 TB'lerin piyasası daha düşüktür ve MultiAir ünitesi doğru bakım yapılmazsa çok deli masraflar çıkartır, bilginiz olsun. Sanayide revizesine 70.000 TL civarı fiyat çekiyorlardı en son. Servisinde 100.000 TL'den fazla fiyat çıkartıyorlar bu üniteye.

Ben senin yerinde olsam dizel makineden uzak durarım. Her otomatik şanzıman için kötü denilmez lakin şanzıman türüne göre otomatiklere de bakılabilir. Ayrıca +100K km olan ilanlara baktığında kesinlikle rektefiye yapılıp yapılmadığını sormayı unutma. Motor yapıldıysa nerede, garantisi ve faturası duruyor mu diye sor. Parça ve bakımları nerede yapıldığına ve faturaları olup olmadığını da sor. Clio bence tatlı araba fakat düşük hacim ve arabanın yapısı beni tatmin etmiyor. İnsanlar yüzüne baksın diye NCAP puanlaması var veya iç donanım ve kozmetiği biraz dolduruyorlar. Ben yüksek hacim atmosferik araç satın aldım, turbo ve turbonun getirdiği diğer zararlarım yok en azından.

Ben senin yerinde olsam dizel makineden uzak durarım. Her otomatik şanzıman için kötü denilmez lakin şanzıman türüne göre otomatiklere de bakılabilir. Ayrıca +100K km olan ilanlara baktığında kesinlikle rektifiye yapılıp yapılmadığını sormayı unutma. Motor yapıldıysa nerede, garantisi ve faturası duruyor mu diye sor. Parça ve bakımları nerede yapıldığına ve faturaları olup olmadığını da sor. Clio bence tatlı araba fakat düşük hacim ve arabanın yapısı beni tatmin etmiyor. İnsanlar yüzüne baksın diye NCAP puanlaması var veya iç donanım ve kozmetiği biraz dolduruyorlar. Ben yüksek hacim atmosferik araç satın aldım, Turbo ve Turbo'nun getirdiği diğer zararlarım yok en azından.

3 model olacak olsan ne olurdu hocam bir örnek versen güzel olurdu. Tavsiyeler için de teşekkürler. Ayrıca dizel neden önermiyorsunuz?

Dostum benim bakış açıma göre dizel motor AMD, benzin motor da NVIDIA. AMD de gayet verimli fakat doğru kullanmasını bildiğinde. Ülke geneli şoförlük hem zayıf hem de herkes her şeyi ben bilirim kafasında. Onun için ikinci veya bilmem kaçıncı sahibinden belli bir yaş ve kilometredeki dizel aracı alıp masrafları ile uğraşma. Dizel narindir deyip 1.5 devirde vites yükseltenler, düşük devirde tork var deyip yarım debriyaj vb. durumlar ile hem baskı balata, hem metal yorgunluğu falan. Anlat anlat bitmez işin doğrusu. Yaşın da genç, benzin araç alıp keyfine bak. Benim son 1.5 yılım dizel ticari ve Crafter/TGE gibi araçlar ile 200 bine yakın kilometre yapmak ile geçti, benzin bambaşka bir etken. Düşük hacim TCe motorlara yönelecek olursan bu araçları ne sabit bir şekilde sıkıştır, ne de ölü devirlerde kullan. Yağlamasını, soğutmasını da bildikten sonra alüminyüm bloğa sandık motor endişen de kalmaz.