7500F All Core OC deneyimi

Hocam şu anda 1.3.0 kurulu önceki sürüme dönmeli miyim sizce?

Hocam şu anda 1.3.0 kurulu önceki sürüme dönmeli miyim sizce?

Amca'ya göre evet, ama düzeltirler bu sıkıntıyı. Aşırı fark olduğunu ben sanmıyorum, dediği gibi 9850X3D optimize edeceğiz derken diğerlerinin V/F eğrisini bir tık yukarı kaydırmışlardır. -15 yerine -20 verip bu sorunu çözersin. Senin altta yatan temel neden birkaç çekirdek eksi yemiyor, diğerleri -35 yiyor. Onu dediğim şekilde çöz. Arka plan boş olacak, HWiNFO ve bu yazılımlar ile tespit et. Golden olanda eşitle, sonra eksi değeri artır.

@Ayhan Dönmez hocam aynı anda hem llc hem de co ayarlanabilir mi?

Bu arada R23 testinde bütün çekirdekler 4975 üstüne çıkan olmuyor. Bir çekirdeğe -6 gerisine -15 -15 -30 -30 -40 olarak verdim şimdilik iyi gibi hatta oyunlarda ufak tefek bütün çekirdekler aynı anda 5250MHz görüyor. Ne dersiniz?

Bu profili kayıt ediyorum all Core ile kıyaslayacağım.

Son düzenleme:
Şimdi -6 -15 -15 -20 -20 -30 olarak ayarladım. Önceki shader derlenirken çöktü fakat bu geçti.

Eki Görüntüle 227915

LLC 7 ve Scaler 6x iken bak, PBO Limits anakart olacak. Düzgün ayarlarsan Per Core en iyisi olur. Dediğim programla bakarsın ekstra. Kötü silikon gelmiş sana. -10 yer yine de sıkıntılı olan çekirdek. LLC ve Scaler tutabilir. Spread Spectrum kapat, C-State açık ve kapalı dene ayrı ayrı.

Eki Görüntüle 227983

@Ehwenisher bende percore bu şekilde ayarlamıştım. Sormak istediğin bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım.

Eki Görüntüle 227985

Eki Görüntüle 227986

Hocam sizin PBO limitleriniz nedir? Akşam motherboard olarak ayarlayacağım ama bendeki silikon testlerde pek 14700 ve 4975MHz üstünü hiç görmüyor.

@Ayhan Dönmez dediğiniz gibi yaptım hocam ama limitleri motherboard yaptığım için teste bile girmeden çöktü. Geri aldığımda düzeldi.

Son düzenleme:

İlk defa böyle bir şey duydum, Scaler 6x ve LLC 7 ayarladın mı? C-State kapat, Spread Spectrum kapat. Stabil değil demek ki, yüksek Watt çekince patlıyor dandik olan çekirdek.

Test için OCCT CPU+RAM kullan, Ryzen 7000'de iyi yakalıyor o. Ryzen 9000'de nedense bir halta yaramadı bende 2 işlemcide de. 7000 için ideal.

Eki Görüntüle 227983

@Ehwenisher bende percore bu şekilde ayarlamıştım. Sormak istediğin bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım.

Eki Görüntüle 227985

Eki Görüntüle 227986

@elninolaz Yaptığı gibi Status ve SMU yazılımını kullan. Beraber ilerleyin. Başka türlü çözemezsin.

Hocam dediklerinizi harfiyen yaptım aynen o programları kullandım ve limitleri motherboard yaptığım anda daha Steam açılırken çöktü.

Limitler 140 110 140 iken ise bütün çekirdekleri test ettim hepsini -5 arttırdım ve hiçbiri yemedi hepsi shader derleme de çöküyor ama yukarıdaki bıraktığım dizilim sağlam.

Hocam OCCT ve P95 gibi testlerin yükü ben zaten hiç yapmayacağım normal kullanımda. Bu yüzden stabilite için 3 adet oyunun shader derlemesini ardı ardına yapıyorum sizce mantıklı olmaz mı?

Bu mantık çok doğru değil. Y-Cruncher atacağım, o net bilgi verir. 65W TDP için ayarla görseldeki gibi. PPT-TDC-EDC değerleri. Y-Cruncher 3600 saniye başlat. HWiNFO'dan takip et değerleri.

Y-Cruncher VT3 testi yapacaksın sadece, CPU+RAM bas oradan, sonrasında sadece VT3 başında tik olsun. 3600 saniye ayarlayıp başlat. Hata veren Logical Core değerini 2'ye böleceksin, sana 0-1-2-3-4-5. çekirdeklerden hangisi olduğunu söyleyecek. Logical 5 hata verirse mesela Core 2 eder, alta yuvarlayacaksın. @Ehwenisher

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…