Üsttekiler de egzoz fanı gibi olsun daha iyi@Kharov, @Xbox 360E, @10914, kusura bakmayın ben doğru taktığımı sanıp tekrar ters çevirip içeri üfleyecek şekilde takmışım. Üstteki fanı intake olarak mı yoksa egzoz olarak mı kullanayım? Ve nerede olduğu çok fark eder mi? Kasanın arka tarafına mı yoksa ön tarafına mı yakın olsun? Şu an ön tarafa yakın ve intake görevi görüyor.
Arka tarafta ki egzoz fanın yönünü düzelttim.
Detaylar
Kim cevapladı?Dagster3532
Becerikli
Durduğun yerin önemi var mı peki? Şu an ön intake tarafına yakın. Arkaya alabilirim.
@Kharov, @Xbox 360E, @10914, kusura bakmayın ben doğru taktığımı sanıp tekrar ters çevirip içeri üfleyecek şekilde takmışım. Üstteki fanı intake olarak mı yoksa egzoz olarak mı kullanayım? Ve nerede olduğu çok fark eder mi? Kasanın arka tarafına mı yoksa ön tarafına mı yakın olsun? Şu an ön tarafa yakın ve intake görevi görüyor.
Ben de senin kasana benzer bir model kullanıyorum ve benim fan konumlarım şu şekilde;
Öndeki 3 fan da haliyle içe hava veriyor, arkadaki fan egzoz olacak şekilde, arka fana yakın olan üst fan da egzoz görevi görüyor, ön fanlara yakın olan üst fan ise içe hava veriyor. (bunun sebebini soracak olan olacaktır, sebebi şu ki ön fanlara yakın olan üst fanı egzoz olarak kullandığımda şunu fark ettim ki soğuk havayı daha CPU soğutucuya ulaşmadan dışa atıyordu, ben ise onu da inhale olacak şekilde konumlandırdım ve sıcaklıklar daha iyi hale geldi.)
Sen istersen benim yaptığım şekilde, istersen arka ve üst fanlar egzoz, ön fanlar inhale olacak şekilde ayarlarsın.
Eğer benim uyguladığım şekilde uygulamak istersen üst fanları birbirinden olabildiğince uzak mesafede konumlandır.
Dagster3532
Becerikli
Ben de senin kasana benzer bir model kullanıyorum ve benim fan konumlarım şu şekilde;
Öndeki 3 fan da haliyle içe hava veriyor, arkadaki fan egzoz olacak şekilde, arka fana yakın olan üst fan da egzoz görevi görüyor, ön fanlara yakın olan üst fan ise içe hava veriyor. (bunun sebebini soracak olan olacaktır, sebebi şu ki ön fanlara yakın olan üst fanı egzoz olarak kullandığımda şunu fark ettim ki soğuk havayı daha CPU soğutucuya ulaşmadan dışa atıyordu, ben ise onu da inhale olacak şekilde konumlandırdım ve sıcaklıklar daha iyi hale geldi.)
Sen istersen benim yaptığım şekilde, istersen arka ve üst fanlar egzoz, ön fanlar inhale olacak şekilde ayarlarsın.
Eğer benim uyguladığım şekilde uygulamak istersen üst fanları birbirinden olabildiğince uzak mesafede konumlandır.
Üstte bir tane fan var zaten hocam. Onu da egzoza çeviriyorum o zaman. Ve arka tarafa çekiyorum.
Üstte bir tane fan var zaten hocam. Onu da egzoza çeviriyorum o zaman. Ve arka tarafa çekiyorum.
Üstte bir tane fan var ise egzoza çevirmelisin evet. Ve tavsiyem, üstteki fanı en sınıra çekme, yani arkadaki egzoz fan ile dip dibe olmasın, 2-3 santim uzaklaştırman daha iyi olacaktır.
Dagster3532
Becerikli
Kartın durumu macun bakımı sonrası bu halde. Birazdan işlemci ve SSD gibi birimleri de kontrol edeceğim. Onları da eklerim.
Eki Görüntüle 207198
Kartın durumu macun bakımı sonrası bu halde. Birazdan işlemci ve SSD gibi birimleri de kontrol edeceğim. Onları da eklerim.
VRAM sıcaklıkları tehlikeli noktalarda, termal pedlerin VRAM'lere iyice yapıştığından/temas ettiğinden emin misiniz?
Sıcaklığın doğruluğunu teyit edebilmek için HWiNFO ile de VRAM sıcaklıklarını kontrol eder misiniz?
Yeni konular
-
Uygun fiyatlı markaların monitörleri alınır mı?
- EmirEffect
-
-
-
-
-
-
-
-