rauay

Başarılı
Selam. Şu 2 sistem arasında kaldım. İtopya'da olan çok iyi bence bana göre. Kasa falan var, beyaz kasaları atıp yaptığım özelleştirmeli söyleyeceğim.

İlk kasa normal fiyatı 64.000 TL ama 7800X3D ve Thermaltake beyaz akvaryum kasayı eklecegım ya da Corsair kasayı ileride kasa ve PSU ile uğraşmayım. Beyaz istediğim için 77.000 TL oluyor. Bütçemi zorlayabildiğim kadar zorladım, anakart biraz düşük kalıyor sadece ileride onu hallederim. Soğutucu olmaz diyorsanız 3.000 TL'ye kadar onu da ekleyebilirim veya alırım. SSD 500, ileride değişirim. Ben de zaten 1 TB HDD var iyi HDD önceki sistemde yetiyordu.

https://www.itopya.com/kaiser-21-v2...-ddr5-500gb-m2-ssd-oem-pak_h31871#kategori_16

2 sisteme 7800X3D ve Gigaybte sıvı sogutucu ekliyorum, 78.000 TL yapıyor.

https://www.tebilon.com/amd-ryzen-7...rx-9070-xt-gaming-oc-16gb-b650m-s2h-1tb-16gb/

Sizce ikisi arasından hangisi? Cumayı bekleyeyim mi daha iyi sistem gelir mi? Çıkabileceğim maksimum rakamlar. Kasayı beyaz akvaryum istiyorum masaüstünde duracak, değer mi bu sistemlere?

Ekleme: Şu kasalar da var mış. İyiyse bunları ekleyip başka bir parçayı iyi yapabilirim onun fiyati ile.

1768863159762.webp

1768863314370.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
@rauay, hazır sistem şart mı? Sadece kasa beyaz olacaksa toplama sistem çok daha mantıklı.

Neden R7 7800X3D? R7 9700X hem daha optimize hem termal açıdan daha iyi hem de daha potansiyelli bir işlemci.

İtopya'da bulunan sistemin RAM'i leş. Başta RAM olacak şekilde yaşanan bir stabilite sorununda anakart yüzünden (A620) müdahale imkanınız kısıtlanacak.

Tebilon'da bulunan sistem bazı özelleştirmelerle adam oluyor, ancak RAM tabiri caizse serseri mayın. İçinden iyi-kötü herhangi bir çip çıkabilir.

Selam. Şu 2 sistem arasında kaldım. İtopya'da olan çok iyi bence bana göre. Kasa falan var, beyaz kasaları atıp yaptığım özelleştirmeli söyleyeceğim.

İlk kasa normal fiyatı 64.000 TL ama 7800X3D ve Thermaltake beyaz akvaryum kasayı eklecegım ya da Corsair kasayı ileride kasa ve PSU ile uğraşmayım. Beyaz istediğim için 77.000 TL oluyor. Bütçemi zorlayabildiğim kadar zorladım, anakart biraz düşük kalıyor sadece ileride onu hallederim. Soğutucu olmaz diyorsanız 3.000 TL'ye kadar onu da ekleyebilirim veya alırım. SSD 500, ileride değişirim. Ben de zaten 1 TB HDD var iyi HDD önceki sistemde yetiyordu.

https://www.itopya.com/kaiser-21-v2...-ddr5-500gb-m2-ssd-oem-pak_h31871#kategori_16

2 sisteme 7800X3D ve gigaybte sıvı sogutucu ekliyorum, 78.000 TL yapıyor.

https://www.tebilon.com/amd-ryzen-7...rx-9070-xt-gaming-oc-16gb-b650m-s2h-1tb-16gb/

Sizce ikisi arasından hangisi? Cumayı bekleyeyim mi daha iyi sistem gelir mi? Çıkabileceğim maksimum rakamlar. Kasayı beyaz akvaryum istiyorum masaüstünde duracak, değer mi bu sistemlere?

Ekleme: Şu kasalar da var mış. İyiyse bunları ekleyip başka bir parçayı iyi yapabilirim onun fiyati ile.

Eki Görüntüle 219430

Eki Görüntüle 219431

Toplamak daha mantıklı.
Özellikle muhtemelen 1440p oynayacaksanız DDR5'e çılgın paralar gömmek yerine LGA-1700 veya AM4 tollanabilir 1440P'e hala fark olacak ama az olacak 1080'e göre.

DDR4 toplandığında 9070 XT hala aynı kalır ancak toplam Build quality yükselir.
Kıtlıkta 2029'a kadar bitmez kanımca bitse bile 2030 AM6 çıkışı direk AM6'a atlarsınız güncel kalmama sorunu olmaz.

İtopya'dakine bunların ekledim 81 yapıyor en kötü hiç kendimi zorlamayıp 60 65 bandında alıp sonra upgrade edeceğim siyah beyaz bakmayıp.

Dosya Ekleri

• 1.webp
    1.webp
    69,6 KB · Görüntüleme: 39
  • 4.webp
    4.webp
    267 KB · Görüntüleme: 29
  • 2.webp
    2.webp
    114,7 KB · Görüntüleme: 26
  • 3.webp
    3.webp
    55,6 KB · Görüntüleme: 27
İtopya'dakine bunların ekledim 81 yapıyor en kötü hiç kendimi zorlamayıp 60 65 bandında alıp sonra upgrade edeceğim siyah beyaz bakmayıp.

İşlemciyi R7 9700X seçin, kasa+PSU ikilisi VG20AL seçin. Kasayı sonradan beyaza çevirirsiniz.
Ancak RAM çöp, stabil olmaması çok muhtemel.

İlk mesajımda yazdığım gibi hazır sistem şart mı? Onu geçtim İtopya şart mı?

İşlemciyi R7 9700X seçin, kasa+PSU ikilisi VG20al seçin. Kasayı sonradan beyaza çevirirsiniz.
Ancak RAM çöp, stabil olmaması çok muhtemel.

İlk mesajımda yazdığım gibi hazır sistem şart mı? Onu geçtim İtopya şart mı?

Değil de bütçeyi düşürüp sonra yükseltmeye karar ve ve yarın kesin alacağım bütçede 60 70 arası beyaz kasa falan da şart değil şimdilik en kötü beyaz masanın üstüne değil yer koyarım.

Değil de bütçeyi düşürüp sonra yükseltmeye karar ve ve yarın kesin alacağım bütçede 60 70 arası beyaz kasa falan da şart değil şimdilik en kötü beyaz masanın üstüne değil yer koyarım.

https://share.google/7b9PFGcZyEmbffrfc hazır sistem olarak buna bakılabilir.

Toplama sistem tarafında
R5 9600X, B850M Force, PowerColor RX 9070 XT Reaper, Patriot Viper Venom 6000MT/s CL30 1x16GB, SN7100 1TB SSD, Vento VG3400S 750W ile toplam 76.000 TL tutuyor.

https://share.google/7b9PFGcZyEmbffrfc hazır sistem olarak buna bakılabilir.

Toplama sistem tarafında.
R5 9600X, B850M Force, PowerColor RX 9070 XT reaper, Patriot Viper Venom 6000MT/s CL30 1x16 GB, SN7100 1TB SSD, Vento VG3400s 750W ile toplam 76.000 TL tutuyor.

Hocam sadece anakart değişirim belki bir de iyise James Donkey beyaz kasayı şimdilik ya da siyah kasa iyise değişmeden fazla açılmamaya karar verdim ileride yükseltirim diğerlerinde zorlanmadan.

Hocam sadece anakart değişirim belki bir de iyise James Donkey beyaz kasayı şimdilik ya da siyah kasa iyise değişmeden fazla açılmamaya karar verdim ileride yükseltirim diğerlerinde zorlanmadan.

James Donkey'in PSU'ları iyi değil. Kasa kalitesi de benzer şekilde iyi değil.

Önerdiğim hazır sistemde imkan bulduğunuz zaman PSU'yu yükselirsiniz.

Soğutucu eklememe gerek var mı 1.000 TL'ye kadar alabileceğim en az fiyatta alıp zamanla yükseltirim PC'yi.

İtopya'da bu da var ama bilemedim.