Peki EXPO kapatmadan ve bu değerleri girmeden kalan seçeneklerle devam edebilir miyim? Şu an tekrardan Cinebench testi yapıyorum be henüz çökmedi stabil olduğunu anlayabilir miyiz böyle?

Sadece boşta sıcaklığının çok olduğunu düşünüyorum ara ara 60 derecelere çıkıyor.

Peki EXPO kapatmadan ve bu değerleri girmeden kalan seçeneklerle devam edebilir miyim? Şu an tekrardan Cinebench testi yapıyorum be henüz çökmedi stabil olduğunu anlayabilir miyiz böyle?

Sadece boşta sıcaklığının çok olduğunu düşünüyorum ara ara 60 derecelere çıkıyor.

PBO, high efficiency, EXPO, uclk, flck Frequency vb ayarları yapabilirsin. High efficiency açınca 5 tane falan ayara MSI hafif overclock yapıyor, manuel girersen 10 civarı zamanlama ayarını değiştiriyorsun. Hem de daha sıkı zamanlamalar yapıyorsun. EXPO açınca zaten RAM'lerin kendi zamanlamalarını otomatik giriyor, haliyle sen manuel yapacaksan EXPO kapatıp 6000Hz ve RAM ayarlarını kendin girmen gerekiyor.

Manuel girince 6000MHz de daha fazla zamanlama ayarı ve daha sıkı timingler yapabilirsin yani. Ama yapman şart değil tabii ki de.

Dakika 9:55 te bunu gösteriyor.

Nebi akgünden aldım. Çok agresif olmasın diye böyle paylaşmış olabilir. RAM OC kısmından pek anlamıyorum. 🙂
1751966412527.webp