taylank

Becerikli
Arkadaşlar, şu ana kadar sadece 7800X3D üzerinde durmuşum ama onu işiniz sadece oyun ise alın diyenler var. Önbellek ve watt’ı 9700X’e göre daha yüksek ama çoklu görevlerde 9700X daha performanslı diyorlar. Benim için oyun kesinlikle ikinci planda. Oynayacağım oyunlar EA FC, WWE, GTA 5, Forza, CS gibi, yani daha çok simülasyon oyunları. İleride render alacak olabilirim. Hangisini alsam daha iyi olur acaba?
Ekran kartı: RTX 5070 Tİ
Monitör: 2560x1440

Son düzenleme:
Arkadaşlar, şu ana kadar sadece 7800X3D üzerinde durmuşum ama onu işiniz sadece oyun ise alın diyenler var. Önbellek ve Watt'ı 9700X'e göre daha yüksek ama çoklu görevlerde 9700X daha performanslı diyorlar. Benim için oyun kesinlikle ikinci planda. Oynayacağım oyunlar EA FC, WWE, GTA 5, Forza, CS gibi, yani daha çok simülasyon oyunları. İleride render alacak olabilirim. Hangisini alsam daha iyi olur acaba?
Ekran kartı:

Palit RTX 5070 Ti GamingPro​

CS haricinde diğer oyunların hiçbirinin 2K'da X3D işlemciye ihtiyacı yok, CS de 2K oyunu değil zaten, yani sizin için 9700X daha mantıklı, 7800X3D'nin çoklu çekirdek performansı da iyi değil.

Arkadaşlar, şu ana kadar sadece 7800X3D üzerinde durmuşum ama onu işiniz sadece oyun ise alın diyenler var. Önbellek ve watt’ı 9700X’e göre daha yüksek ama çoklu görevlerde 9700X daha performanslı diyorlar. Benim için oyun kesinlikle ikinci planda. Oynayacağım oyunlar EA FC, WWE, GTA 5, Forza, CS gibi, yani daha çok simülasyon oyunları. İleride render alacak olabilirim. Hangisini alsam daha iyi olur acaba?
Ekran kartı: RTX 5070 Tİ
Monitör: 2560x1440
Hard rekabetçi oynamadığınız ortada önerim 9700x olacaktır. X3D işlemciye göre CS haricinde farkı pek göremezsiniz. Render gibi işlerde de 9700x önde.

X3D işlemcilerin avantajı düşük çözünürlükte rekabetçi oyunlarda yüksek FPS sağlayabilmesi, çözünürlük arttıkça bu avantajları kayboluyor.

@taylank

7800x3d alırsam104 mb önbelleği bana ne avantaj sağlar ve 9700x alırsam 40 mb önbellek ne dezavantaj sağlar?
FPS oyunları ve render işleri hariç 2 işlemci birbirine çok yakın. Önbelleğin fazla olması sebebiyle 7800X3D FPS oyunlarında gözle görülür şekilde önde, diğer oyunlarda böyle aman aman bir fark göremedim. Render performansında çekirdek sayısı ile doğal olarak 9700x önde. Oynadığınız oyunlara göre ve ilerde render yapabileceğinizide söylediniz bu sebepler göz önünde bulundurulduğunda 9700x çok daha mantıklı olacaktır. Ama sadece oyun oynayacaksanız 7800x3d.

Düzenleme: Tüm işleri 2k da yapacaksanız 9700x daha mantıklı bir seçenek sizin için.

FPS oyunları ve render işleri hariç 2 işlemci birbirine çok yakın. Önbelleğin fazla olması sebebiyle 7800X3D FPS oyunlarında gözle görülür şekilde önde, diğer oyunlarda böyle aman aman bir fark göremedim. Render performansında çekirdek sayısı ile doğal olarak 9700x önde. Oynadığınız oyunlara göre ve ilerde render yapabileceğinizide söylediniz bu sebepler göz önünde bulundurulduğunda 9700x çok daha mantıklı olacaktır. Ama sadece oyun oynayacaksanız 7800x3d.

Düzenleme: Tüm işleri 2k da yapacaksanız 9700x daha mantıklı bir seçenek sizin için.
Monitörüm bu. Tüm işleri bu monitör ile yapacağım.

Yani 7800x3d yi sadece oyun odaklı sistem toplayacaklar almalı. Ben de öyle değilim gibi duruyor şu anlık.