BanShee

Çalışkan
Hocalarım selam, özet geçmek gerekirse 7800X3D için PBO Advanced, PBO Limits motherboard, Precision Boost override scalar CTRL manuel 10X, Boost clock override +200, Curve Optimizer all Core -35 girdim. OCCT 10 dakikalık CPU testte hata bulunamadı. Fakat CPU+RAM testinde hata veriyor. AIDA64 CPU+SSD+Anakart+RAM testinde 10 dakikada hata bulmadı. 1 saattir mavi ekran yemedim.

Ekran görüntüsü 2025-03-13 162847.webp

Farketmiyor +200 için -35 CO gene de çok fazla onu azaltman lazım. Ayrıca 6400 1:1 için IMC'de yetersiz olabilir. İkisini ayrı ayrı test etmelisin.

Farketmiyor +200 için -35 CO gene de çok fazla onu azaltman lazım. Ayrıca 6400 1:1 için IMC'de yetersiz olabilir. İkisini ayrı ayrı test etmelisin.
Co -30'dayken hiç bir hata almamıştım hiç bir testte. Saatlerce kullanımda da almadım. IMC nedir hocam?

PBO Limits: Auto, Precision Boost override scalar CTRL: auto, Boost clock override +200, Curve Optimizer all Core -35 girdim tekrarda. OCCT 10 dakika CPU+Ram testi sorun bulunamadı.

Her yükte ayrı ayrı test ettin mi? Corecycler kullanmalısın ya da P95 blend. IMC dediğim bellek kontrolcüsü. 10 dakika yeterli değil en az 7-8 saat yapmalısın.

Belki testin 5. saatinde bir tane hata verecek ve mavi ekran yiyeceksin nerden bileceksin? 10 dakikalık test RAM'in %2'sini bile test etmiyor neredeyse.

Belki testin 5. saatinde bir tane hata verecek ve mavi ekran yiyeceksin nerden bileceksin? 10 dakikalık test RAM'in %2'sini bile test etmiyor neredeyse.
Bilgisayarı sadece oyun, video film gibi işlerde kullanıyorum. Günlük kullanımda gözlemlesem nasıl olur? Şu an CPU+Ram ve CPU testinde sorun çıkmadı. Uzun saatler oyun oynayan biriyim. Mavi ekran yemezsem oyun oynarken ya da ani FPS düşüşleri benim için stabil demektir değil mi?

Windows'un bozulur her şey hata vermeye başlar. %99 emin olmalısın stabil olduğuna.
Hocam sistemi hiç bir zaman bırakmayacağım şekilde 8 saat yük altına bırakmak çok içime sinmiyor açıkçası. Sonuçta bu yükleri ben hiç bir zaman işlemciye bindirmicem. O yüzden oyunda kullanıp bakmam daha doğru değil mi?

Windows'un bozulur her şey hata vermeye başlar. %99 emin olmalısın stabil olduğuna.
1 Saat AIDA64 CPU+Ram+Anakart+SSD testi yaptım hocam. Tüm sistem stabilite bakmak adına. Hata bulunmadı. CPU max 61 derece, Anakart Max 45 derece, SSD Max 47 derece gördü.

@Recep Baltaş

Son düzenleme:
Dediğim gibi +200 -35 CO çalıştırabilen insan yok bütün topluluklarda. Önce CO ayarından başla, kullandığın program pek güvenilir değil. P95 blend ya da TM5 anta config kullanmalısın.