7900 XT VS 4070 Ti Super

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan PCRaptor
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 884
@PCRaptor ASUS TUF 7900XT kullanıyorum. Garantiden değişimle upgrade olarak geldi. Yoksa asla almazdım. 6900XT'nin yerine gelmişti. Bu kartı kart ölene kadar kullanacağım ama bir daha asla AMD almam. Ekran kartı sürücüsünü haftada bir DDU ile temizleytip duruyorum. Sürekli mavi ekran falan filan. İşlemcide AMD fakat ekran kartında NVIDIA.

Son düzenleme:
Bu videoda iki ekran kartıyla, birinde fsr quality diğerinde dlss quality açarak karşılaştırmış. 4070 ti super 30 fps fark koymuş araya. Ama saf performansta, oyunda oyuna yine değişir tabi ama 15-20 fps fark gördüm amd önde. Tercih sana bağlı daha çok.

Son düzenleme:
AMD kas gücü olarak iyi olsa da NVIDIA'nın sunduğu sorunsuz ve aşırı iyi teklonojilerle donatılmış deneyim zaten performans olarak da kullanım alanı olarak da öne çekiyor NVIDIA'yı.

AMD kendine çeki düzen vermediği sürece alınmaması taraftarıyım.
-Bir ray tracing ya da path traycing açayım diyorsun, AMD kartlar "fener görmüş tavşana dönüşüyor" yani RT ve PT performansları berbat.
-Hala daha bitmeyen sürücü sorunları ile kullanıcılar baş başa bırakılıyor. Evet, sürücü sorunu hep olabilir bu normaldir ama "be arkadaş" her sürümde mi bir sorun çıkar? Bu insanlar sürekli DDU ile sürücü kaldırıp yüklemek zorunda mı?
-DLSS 3 FSR 3 arasında hala daha ciddi farklar var. Evet, FSR 3'ün güzel yanı Nvidia 3000 serisine de destek veriyor, buna bir sözüm yok. Ama milletin "inatla" anlamak istemediği bir şey var;
Nvidia DLSS 3'ü alt seriye verse bile ya doğru çalışmayacak ya da hiç veremeyecekler (bir ara DLSS 3'ü alt seriye de verecekleri yönünde haber vardı). Atlanılan konu şu; DLSS 3 Tensör çekirdeklerinin yeni nesili ile geliyor, hal böyleyken DLSS 3 yapay zeka desteği ile çalışırken, Nvidia nasıl DLSS 3'ü alt seri ya da serilere versin (?), ne yapacaklar ekran kartlarına Tensör çekirdeği ekleme "kitleri" mi yollayacaklar? Şu saçmalığı artık aşmamız lazım.
-AMD kas gücünde önde! Amma da kas gücü farkı var mış. Ya arkadaşlar çoğu oyunda arada ki o "kas gücü" farkı 5-10 FPS, bu mu kas gücü farkı? Bazı oyunlar da 50-60 FPS fark ediyor (bazı oyunlarda!).
-İşin en komik tarafına gelelim;
İntel'de biz neyden nefret ediyoruz ? Watt tüketimlerinden, öyle değil mi? Acaba kaç kişi AMD ekran kartlarının, Nvidia kartlara göre 60-80 Watt fazla tüketerek FPS'de "minicik" farklar yarattığını görebildi (bazı oyunlar hariç)? Sanırım hiç kimse bunun farkında bile değil. Kimse kusura bakmasın ben eve "mikrodalga fırını" almıyorum ki öyle saçma sapan güçler tüketerek 5-10 FPS geçsin. Bu bildiğiniz rezalettir. Yıl olmuş 2024, dünya enerji tasarrufundan bahsediyor ama gel gelelim AMD "itibardan tasarruf mu olur" diye insan aklı ile dalga geçiyor.
AMD Watt/Performansta Nvidia'dan hala çok geride.
Nvidia Watt/Performans > AMD Watt/Performans.
-İşin diğer komik tarafına gelelim; VRAM "yetmeyecek" kaygısı.
Arkadaşlar Nvidia 10 GB Vram kullanıyorsa AMD 12-13 GB Vram kullanıyor. Şunu bi' artık öğrenin. Elbette ki bu durumdan ben de şikayetçiyim. Ama Nvidia bunun sebebini kullanılan GPU (AD104 ya da AD102 vb. GPU çekirdekleri) çekirdekleri yüzünden bunu böyle yaptıklarını açıkladı, kaçınız o makaleyi okudu (?), dur söyleyeyim kimse okumadı ama sonra buraya gelip Vram farkı var demeyi herkes biliyor.
Daha üstüne GDRR7 bellekler geliyor, alo uyanın arkadaşlar...
"Performans GDDR7 ile büyük bir yükseltme olacak. Samsung daha önce GDDR7 çalışmalarının 36 Gbps kadar hızlı bellek üretebileceğini öne sürmüştü. Bu, GDDR6X'ten %50 daha fazla bant genişliği ve GDDR6'dan çok daha fazlasıdır. Micron ayrıca benzer performans hedefleriyle GDDR7 bellek üzerinde çalıştığını da doğruladı."
-Bir diğer sorunumuz da;
Nvidia ekran kartlarında GDDR6X bellek kullanılırken AMD ekran kartlarında GDDR6 bellek kullanılıyor. Bu iki bellek arasında "teoride ve uygulamada" ciddi farklar var ve bu farklar fiyatlandırmaya da yansıyor.

Hala daha bu ülkenin insanının bir gün her şeyi araştırarak tartışacağı konusunda ümidim var, bir gün bu gerçek olacak!

Son düzenleme:
Her türlü 4070 Tİ Super alırım her zaman NVIDIA tercihimdir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…