7900X3D gibi işlemciler uzun vadede alınır mı?

Ella Freya

Üstün
Makaleler
1
Almayacağım da bazı insanların düşüncesi 'iyisini alayım, uzun süre gitsin' şeklindedir. Ve gerçekten parası olup teknolojiden anlamayan insanlar, bizden daha az düşünüyor. 8. nesil çıksa bile fark etmez, başlığı bu yüzden öyle yazdım. Top-level işlemci almak uzun vadede kar ettirir mi? Mesela ben 8900X3D alırsam israf mı olur? Yoksa ileride çıkacak ekran kartları için mantıklı mı olur? 5 bin fazla verince işlemcinin en iyisi alınıyor çünkü.

Bence uzun vaade için mantıklı dediğiniz gibi yeni ekran kartları yeni donanımlar tabii bunu benim söylemem garip i7 2630QM ile ama.

AMD 5800X3D alanları AMD 7600F ile yarı fiyatıyla tokatlayınca kalakaldılar. En iyisini alma bence. Orta veya orta-üst'ler daha iyi olur son kullanıcı için.

5800X3D alanları 7600 yarı fiyatıyla tokatlayınca kalakaldılar. En iyisini alma bence. Orta veya orta-üst'ler daha iyi olur son kullanıcı için.
Doğru. Eskiden mantıklıydı bu ya geç kaldık.

Doğru. Eskiden mantıklıydı bu ya geç kaldık.
Aynısını RTX 3070 çıkınca 2080 Ti kullananlar da yaşamıştı mesela. 8900X3D'ye ihtiyacınız yok bence, daha alt bir işlemci alın(alsaydınız). Yenisi çıkınca aynı seviyeden 8900X3D hızında olanını alabileceksiniz. Her şeyi geçtim iş için kullanmıyorsan israf 8900X3D'ye verilecek para.

Bu tür üst seviye işlemciler render amaçlıdır. Oyun için alınıyorsa büyük hata yapılıyor. Böyle bir işlemciyi render için alansa çok uzun vade için iş yapmayacağını bilir.

Kısacası, render için alınır her zaman.

Yani alınır da gereksiz masraf olur. Renderla falan işin yoksa o kadar üst seviye işlemci almak mantıksız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…