Bütçe
8000 TL - 12000 TL

Loremipsum

Çalışkan
Selamlar iyi sosyaller,

2K çözünürlükte, IPS - SSIPS panele sahip ve en az 180Hz yenileme hızı sunan bir monitör arıyorum. Monitörü hem FPS oyunları (CS2, Warzone, Apex Legends gibi) hem de arada kaliteli görsellik sunan hikâye tabanlı AAA oyunlar ve film/dizi izleme için kullanacağım. Görsel ve renk canlılığı benim için çok önemli.

Aradığım özellikler özetle şu şekilde:
  • Çözünürlük: (2K)
  • Panel: IPS - SSIPS ama düşeş OLED modelleri için bütçe arttırabilirim
  • Yenileme Hızı: Minimum 180Hz, tercihen 240Hz
  • Gecikme süresi: Düşük ms 0.3 - 0.5 en olmadı 1ms
  • Sync Teknolojisi: G-Sync Compatible ya da FreeSync Premium
  • Bütçe: 8.000 – 12.000 TL
Önerilerinizi marka-model belirtir şekilde paylaşırsanız çok sevinirim.

Şimdiden teşekkür ederim herkese. 🙏

G6 rakipsiz. Va panel olduğuna bakmayın çoğu IPS'ten daha iyi ve ghosting problemi yok. Kontrast oranı İPS'lere göre çok yüksek.

Hocam IPS konusunda bile Super IPS, Fast IPS olmasına dikkat ediyorum. VA panele karşı sıcak olamadım hiç. TN kullanıyorum şu anda. "rting" sitesi üzerinden Odyssey modellerine baktım ama şu an kullandığım Asus 248qe ye yakın bi performans veriyor bazı modeller.

https://www.sinerji.gen.tr/aoc-27-q...-monitor-p-55543?utm_campaign=akakce&v=1.74.4

https://www.samsung.com/tr/monitors/gaming/odyssey-g5-g50d-27-inch-180hz-ips-qhd-ls27dg502euxuf/

https://www.itopya.com/fazeon-x32f1...19SSYRUtOBu8wJp6_9HRAY4v7iQPL9qCdMEfs9MU-QlKd

Bu 3 model arasına sıkıştım gibi ama hala araştırmalara ve inceleme izlemelere devam ediyorum.

Hocam IPS konusunda bile super IPS, Fast IPS olmasına dikkat ediyorum. VA panele karşı sıcak olamadım hiç. TN kullanıyorum şu anda. "rting" sitesi üzerinden Odyssey modellerine baktım ama şu an kullandığım ASUS 248qe ye yakın bir performans veriyor bazı modeller.

https://www.sinerji.gen.tr/aoc-27-q...-monitor-p-55543?utm_campaign=akakce&v=1.74.4

https://www.samsung.com/tr/monitors/gaming/odyssey-g5-g50d-27-inch-180hz-ips-qhd-ls27dg502euxuf/

https://www.itopya.com/fazeon-x32f1...19SSYRUtOBu8wJp6_9HRAY4v7iQPL9qCdMEfs9MU-QlKd

Bu 3 model arasına sıkıştım gibi ama hala araştırmalara ve inceleme izlemelere devam ediyorum.

Fast IPS ve super IPS gibi isimler pazarlama stratejisinden ibaret. Ortalamadan hızlı olunca Fast IPS veya Rapid IPS gibi isimlendirmeyle pazarlıyorlar. Fast IPS diye bir panel türü yok.

Yüksek bütçede en iyi görüntü kalitesi VA paneldedir. Kaliteli VA paneller yüksek renk gamutu, yüksek parlaklık, yüksek kontrast ve iyi siyah tekdüzeliğe sahiptir. IPS'te ne kadar iyi olursa olsun kontrast ve siyah tekdüzelik zayıftır. Nispeten iyi diyeceğimiz modeller 1500:1 kontrast oranına yaklaşan veya çok yüksek renk gamutlu modeller oluyor. Özellikle film ve dizi izlemek istiyorsan ve bütçen varsa kaliteli VA panel biraz öne geçiyor.

AOC ile alakalı inceleme yok. Fazeon desen güven vermiyor. G5 fena değil, alınabilir. Benim önerim üstteki arkadaşınki gibi G65b olacak. Ne hız ne görüntü kalitesi bakımından pişman etmez. Tizen işletim sistemi sayesinde TV olarak da kullanabilirsin. Tam senin kullanımına uyuyor yani.

Bu arada şimdi fazeon'un incelemesine baktım renk gamutu ve hız bakımından zayıf bir model.

Fast IPS ve super IPS gibi isimler pazarlama stratejisinden ibaret. Ortalamadan hızlı olunca Fast IPS veya Rapid IPS gibi isimlendirmeyle pazarlıyorlar. Fast IPS diye bir panel türü yok.

Yüksek bütçede en iyi görüntü kalitesi VA paneldedir. Kaliteli VA paneller yüksek renk gamutu, yüksek parlaklık, yüksek kontrast ve iyi siyah tekdüzeliğe sahiptir. IPS'te ne kadar iyi olursa olsun kontrast ve siyah tekdüzelik zayıftır. Nispeten iyi diyeceğimiz modeller 1500:1 kontrast oranına yaklaşan veya çok yüksek renk gamutlu modeller oluyor. Özellikle film ve dizi izlemek istiyorsan ve bütçen varsa kaliteli VA panel biraz öne geçiyor.

AOC ile alakalı inceleme yok. Fazeon desen güven vermiyor. G5 fena değil, alınabilir. Benim önerim üstteki arkadaşınki gibi G65b olacak. Ne hız ne görüntü kalitesi bakımından pişman etmez. Tizen işletim sistemi sayesinde TV olarak da kullanabilirsin. Tam senin kullanımına uyuyor yani.

Bu arada şimdi fazeon'un incelemesine baktım renk gamutu ve hız bakımından zayıf bir model.

Dark kontrast olarak VA daha iyi olabilir ama incelemelerde renk gamı açısından IPS daha ön plana çıkıyordu. Geniş görüntü açısı ve tepki süresi gibi farklar da zorunda olmadıkça VA'ya yönlenmemek için basma kalıp bi yargı gibi aklımda yer edinmiş. Rahat hissederek bi karar verebilirsem yani içime sindirebilirsem belki VA seçebilirim. IPS ve düşeş OLED modelleri için bugün bakınmaya devam edicem. rting, tom hardware tarzı yerlerdeki incelemeleri kayda alaraktan araştırıyorum.

Hocam ayrıca AOC'nin bahsettiğim modeli çok ilginçtir ki 0.3ms 260hz 2k IPS olarak zor bulunuyor. Ürün kodunu girince bile bazı sitelerde "240hz 1ms" modellerini bahsettiğim linkteki ürün kodu için giriyorlar.

https://www.akakce.com/monitor/en-u...2k-ips-260-hz-oyuncu-u-fiyati,1057345689.html
https://au.aoc.com/product/Q27G42ZE

Benzer AOC ürünlerinin reviewları üzerinden değerlendirmeye çalıştım. Niş bi ürün gibi duruyor. Bu ürünün bu özelliklerde bu kadar sessiz, yorumsuz olması baya düşündürdü. Sadece sinerji ürünü ülkeye sokmuş gibi. Düşündürüyor.

Dark kontrast olarak VA daha iyi olabilir ama incelemelerde renk gamı açısından IPS daha ön plana çıkıyordu. Geniş görüntü açısı ve tepki süresi gibi farklar da zorunda olmadıkça VA'ya yönlenmemek için basma kalıp bir yargı gibi aklımda yer edinmiş. Rahat hissederek bir karar verebilirsem yani içime sindirebilirsem belki VA seçebilirim. IPS ve düşeş OLED modelleri için bugün bakınmaya devam edeceğim. Rting, tom hardware tarzı yerlerdeki incelemeleri kayda alaraktan araştırıyorum.

Hocam ayrıca AOC'nin bahsettiğim modeli çok ilginçtir ki 0.3ms 260Hz 2K IPS olarak zor bulunuyor. Ürün kodunu girince bile bazı sitelerde "240Hz 1ms" modellerini bahsettiğim linkteki ürün kodu için giriyorlar.

https://www.akakce.com/monitor/en-u...2k-ips-260-hz-oyuncu-u-fiyati,1057345689.html
https://au.aoc.com/product/Q27G42ZE

Benzer AOC ürünlerinin reviewları üzerinden değerlendirmeye çalıştım. Niş bir ürün gibi duruyor. Bu ürünün bu özelliklerde bu kadar sessiz, yorumsuz olması bayağı düşündürdü. Sadece Sinerji ürünü ülkeye sokmuş gibi. Düşündürüyor.

10 yıl önceki forum efsaneleri bunlar. G65b gibi algıları yıkıp geçen modeller var. Görüş açıları hariç kayda değer bir eksisi yok G65B'nin. Koyu renkler haricinde 180Hz IPS'ten hızlı. Renk gamutu yüksek, parlaklık yüksek, kontrast yüksek, siyah tekdüzelik iyi vs bir ton artısı var. TN en kötü renklere sahip panel olarak biliniyor ki doğru ama öyle TN paneller var ki üst düzey IPS monitörler kadar renk gamutu ve kontrast oranı sunabiliyor. Yani çağ teknoloji çağı oldu artık. Bu mevzuları geçeli çok oldu. IPS, VA ve TN paneller aynı renk gamutuna sahip olabilir.

Monitör üreticilerinin verdiği bilgilere inanmayın. 0.3ms o monitör için hayalden ibaret. Üstün hareket performansı istiyorsan ya OLED alacaksın ya da backlight strobing teknolojisi iyi çalışan bir model alacaksın. En kötü 500Hz ve üstü IPS-TN monitör bakman lazım ki onların da tepki süresi 0.3ms değil. Kâğıtüstünde yazan özelliklerde inanın hiç bir şey ifade etmiyor. Çok fazla ayak oyunu var.

Geniş renk gamutu için günümüzde rec 2020 ve DCI-P3 renk gamutlarına bakman lazım. SRGB en eski ve en kolay gamut olduğu için çoğu monitör %100'e rahatça ulaşıyor. Eğer %90 ve üstü DCI-P3 renk gamutuna ulaşan bir model aldıysan zaten renk gamutu geniştir.
G65B de DisplayHDR600 sertifikası var, yani %90 DCI-P3 renk gamutuna ulaşabildiğini gösteriyor. İncelemede %93 civarı çıkmış zaten.

10k civarına satılan Rog strix xg27acs %70 çıkmış, 9k bandındaki R27QE %68 çıkmış, 7.5k'ya satılan g2724d %65 çıkmış, msi g274qpf e2 %70 çıkmış vs diğer modellerede bakabilirsin. En zor renk gamutlarından birisi bu. G65B ise %68 ile hepsinin ortasında bir değer vermiş. Yani muadil İPS monitörler ile aynı veya çok yakın. G2724D %86 DCI-P3, XG27ACS %93 DCI-P3 ve R27QE %94 DCI-P3 civarı sunuyor. G65B ise %93 çıkmış yine denk diyebiliriz. Bu iki renk gamutunda iyiyse zaten fazlasıyla yeterli anlamına geliyor. + olarak diğer İPS modellerin sunamadığı kontrast oranı ve siyah performansını sunuyor. Ayrıca ek bilgi olarak TV'lerin büyük bir çoğunluğu VA panel kullanır. Çünkü kontrast oranı görüntü kalitesinde devasa bir etkiye sahiptir. Dizi ve film izlemek için çok önemlidir. Yeşildeki incelememi de paylaştım, isterseniz bakabilirsiniz. @Loremipsum
Desktop Screenshot 2025.06.15 - 23.29.51.50.webp

Desktop Screenshot 2025.06.15 - 23.32.52.69.webp

Desktop Screenshot 2025.06.15 - 23.35.06.80.webp

Desktop Screenshot 2025.06.15 - 23.33.15.58.webp

Bu arada bu videoyu izlemenizi öneririm:

Son düzenleme:
10 yıl önceki forum efsaneleri bunlar. G65b gibi algıları yıkıp geçen modeller var. Görüş açıları hariç kayda değer bir eksisi yok G65B'nin. Koyu renkler haricinde 180Hz IPS'ten hızlı. Renk gamutu yüksek, parlaklık yüksek, kontrast yüksek, siyah tekdüzelik iyi vs bir ton artısı var. TN en kötü renklere sahip panel olarak biliniyor ki doğru ama öyle TN paneller var ki üst düzey IPS monitörler kadar renk gamutu ve kontrast oranı sunabiliyor. Yani çağ teknoloji çağı oldu artık. Bu mevzuları geçeli çok oldu. IPS, VA ve TN paneller aynı renk gamutuna sahip olabilir.

Monitör üreticilerinin verdiği bilgilere inanmayın. 0.3ms o monitör için hayalden ibaret. Üstün hareket performansı istiyorsan ya OLED alacaksın ya da backlight strobing teknolojisi iyi çalışan bir model alacaksın. En kötü 500Hz ve üstü IPS-TN monitör bakman lazım ki onların da tepki süresi 0.3ms değil. Kâğıtüstünde yazan özelliklerde inanın hiç bir şey ifade etmiyor. Çok fazla ayak oyunu var.

Geniş renk gamutu için günümüzde rec 2020 ve DCI-P3 renk gamutlarına bakman lazım. SRGB en eski ve en kolay gamut olduğu için çoğu monitör %100'e rahatça ulaşıyor. Eğer %90 ve üstü DCI-P3 renk gamutuna ulaşan bir model aldıysan zaten renk gamutu geniştir.
G65B de DisplayHDR600 sertifikası var, yani %90 DCI-P3 renk gamutuna ulaşabildiğini gösteriyor. İncelemede %93 civarı çıkmış zaten.

10k civarına satılan Rog strix xg27acs %70 çıkmış, 9k bandındaki R27QE %68 çıkmış, 7.5k'ya satılan g2724d %65 çıkmış, msi g274qpf e2 %70 çıkmış vs diğer modellerede bakabilirsin. En zor renk gamutlarından birisi bu. G65B ise %68 ile hepsinin ortasında bir değer vermiş. Yani muadil İPS monitörler ile aynı veya çok yakın. G2724D %86 DCI-P3, XG27ACS %93 DCI-P3 ve R27QE %94 DCI-P3 civarı sunuyor. G65B ise %93 çıkmış yine denk diyebiliriz. Bu iki renk gamutunda iyiyse zaten fazlasıyla yeterli anlamına geliyor. + olarak diğer İPS modellerin sunamadığı kontrast oranı ve siyah performansını sunuyor. Ayrıca ek bilgi olarak TV'lerin büyük bir çoğunluğu VA panel kullanır. Çünkü kontrast oranı görüntü kalitesinde devasa bir etkiye sahiptir. Dizi ve film izlemek için çok önemlidir. Yeşildeki incelememi de paylaştım, isterseniz bakabilirsiniz. @Loremipsum
Eki Görüntüle 155267
Eki Görüntüle 155268
Eki Görüntüle 155270
Eki Görüntüle 155269

Bu arada bu videoyu izlemenizi öneririm:

Hocam linkteki ilgili forum konusunu okuyorum. Attığınız değerlere ayrıca baktım. Cidden kaliteli VA, IPS panelleri net tokatlayabiliyormuş. Ghost problemleri falan demişler ama 9950x3d ve 9070xt ile bi sorun yaşayacağımı düşünmüyorum bu konuda. Benzer oranlarda performans veren legion ve odyssey iki modeli arasında şu an düşünüyorum. Fiyat bandına göre en net kararı vericem. Yakında bi mediamarkt ve samsung mağazası var. Almadan önce gidip deneyimlemeyi de düşünüyorum ama g65 baya etkiledi beni. En son eklediğiniz videoyu da şimdi izliyorum.

Kaynaklar ve ilgiliniz için ayrıca teşekkür ederim hocam.

Hocam linkteki ilgili forum konusunu okuyorum. Attığınız değerlere ayrıca baktım. Cidden kaliteli VA, IPS panelleri net tokatlayabiliyormuş. Ghost problemleri falan demişler ama 9950X3D ve 9070XT ile bir sorun yaşayacağımı düşünmüyorum bu konuda. Benzer oranlarda performans veren Legion ve Odyssey iki modeli arasında şu an düşünüyorum. Fiyat bandına göre en net kararı vereceğim. Yakında bir MediaMarkt ve Samsung mağazası var. Almadan önce gidip deneyimlemeyi de düşünüyorum ama G65 bayağı etkiledi beni. En son eklediğiniz videoyu da şimdi izliyorum.

Kaynaklar ve ilgiliniz için ayrıca teşekkür ederim hocam.

Rica ederim, G65B'yi deneyen arkadaşların büyük birçoğunluğu memnun. IPS bağımlısı arkadaşları bile kendi tarafına çekebilecek iyi bir VA.

Böyle çok yorum varda, tek tek hepsini kopyalamakla uğraşamam. :D

Desktop Screenshot 2025.06.16 - 00.12.26.37.webp

Desktop Screenshot 2025.06.16 - 00.14.50.60.webp

Desktop Screenshot 2025.06.16 - 00.17.12.02.webp

Desktop Screenshot 2025.06.16 - 00.17.38.94.webp

Rica ederim, G65B'yi deneyen arkadaşların büyük birçoğunluğu memnun. IPS bağımlısı arkadaşları bile kendi tarafına çekebilecek iyi bir VA.

Böyle çok yorum varda, tek tek hepsini kopyalamakla uğraşamam. :D

Eki Görüntüle 155276

Eki Görüntüle 155277

Eki Görüntüle 155278

Eki Görüntüle 155279
Selamlar, yeni konu açmamak adına benim de size bir sorum olacak; yaklaşık dört beş gündür monitör araştırmasındayım, rtings, reddit techolay gibi sitelerde belirlediğim modeller hakkında araştırma yaptım fakat iki gündür arada kaldım. İlk olarak oled almaktan yanaydım AW2725DF - XG27AQDMG modellerini belirlemiştim fakat oledlerin statik görüntüye pek tahammülü olmadığını öğrendiğimden ve PC günde 12 saatten fazla açık kaldığı için malesef elemek durumunda kaldım. IPS panel almaya karar verdim, G2724D modelinde karar kılmıştım fakat sizin de başka bir konuda belirtmiş olduğunuz gibi (reddit'te de birçok konu var) panel değişikliğine gitmiş olması beni caydırdı.

Beklentim oled kadar olmasa da derin siyah, işin yanı sıra sadece flight simulatör kullanıyorum, gece uçuşlarında şuanki monitörümde siyahları grimsi görüyorum, mevcut monitörüm ASUS VG27AQZ. IPS panellerin kontrastlarının malesef kısıtlı olduğunu biliyorum. Yine sizin G65B önerinizi gördüm çok beğendim VA olmasına rağmen fakat flat'ini bulamadım. Son olarak XG27ACS'yi inceliyorum fakat onunda Rtings'de konstrast oranı mevcut monitörüme göre biraz düşük. Monitör konusunda deneyimli olduğunuzu düşündüğüm için sizi rahatsız ediyorum, öneriniz ne olur ?

Teşekkürler.

Selam, yeni konu açmamak adına benim de size bir sorum olacak; yaklaşık dört beş gündür monitör araştırmasındayım, RTINGS, Reddit Techolay gibi sitelerde belirlediğim modeller hakkında araştırma yaptım fakat iki gündür arada kaldım. İlk olarak OLED almaktan yanaydım AW2725DF - XG27AQDMg modellerini belirlemiştim fakat oledlerin statik görüntüye pek tahammülü olmadığını öğrendiğimden ve PC günde 12 saatten fazla açık kaldığı için maalesef elemek durumunda kaldım. IPS panel almaya karar verdim, G2724D modelinde karar kılmıştım fakat sizin de başka bir konuda belirtmiş olduğunuz gibi (Reddit'te de birçok konu var) panel değişikliğine gitmiş olması beni caydırdı.

Beklentim OLED kadar olmasa da derin siyah, işin yanı sıra sadece Flight Simulator kullanıyorum, gece uçuşlarında şu anki monitörümde siyahları grimsi görüyorum, mevcut monitörüm ASUS VG27AQZ. IPS panellerin kontrastlarının maalesef kısıtlı olduğunu biliyorum. Yine sizin G65b önerinizi gördüm çok beğendim VA olmasına rağmen fakat Flat'ini bulamadım. Son olarak XG27Acs'yi inceliyorum fakat onunda RTINGS'de kontrast oranı mevcut monitörüme göre biraz düşük. Monitör konusunda deneyimli olduğunuzu düşündüğüm için sizi rahatsız ediyorum, öneriniz ne olur?

Teşekkürler.

Flat versiyonu yok G65B'nin. Çoğu VA monitör Curved olduğu için VA da kaliteli düz ekran bulmak zor. Eğer 1080p olur derseniz bu model kaliteli.

Nadiren online satışa açılıyor, haliyle 1080p olur derseniz acele etmenizi öneririm. Çünkü online satıştan tekrar kalkabilir. Renk, hız, kontrast ve parlaklık gibi değerlerde başarılı. Ayrıca flat, yani sizin için uygun.

IPS'te siyahlar VA'ya göre kesinlikle gri gözükecek. Miniled olmadığı sürece bu böyle. TR de miniled monitör pek yok, yanma mevzusu da yok bu monitörlerde.

Eğer muadillerinden biraz daha iyi kontrast oranına sahip IPS monitörler arıyorsanız R27qe, G274qpx, 27GR83Q-B, 27M2N5500 vb modellere bakmanız lazım. Yine siyahların gri gözükeceğini söylemeliyim, bunun için minimum VA almanız lazım.