Celik2TR
Uzman
- Makaleler
- 3
Hatamı telafi etmeye çalışıyorum.
Hatamı telafi etmeye çalışıyorum.
Benim de bilgimi bir sorgulamam lazım bekle.Öyle değil.
B650 Eagle 16 faz.
B650 Gaming X AX V2 12 faz.
Gaming X daha serin çalışıyor.
Zamaninda başka birisi de önermişti. Ben wi-fi yok denildiğini okuyunca çok şaşırmıştım. Model üst düzey ama wi-fi yok! Zaten LAN ile bağlayacam ama kabloda sorun çıkar falan ya da modemi PC'nin yanına alırım, ozaman wi-fi göz yumar.Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Birazcık konu dışı olacak bahsettiğiniz insanlarda aynı hatayı kendileride yapabileceği için bu saygısızlığı gördüğüm gibi o insanlar ile konuşmam. Size de tavsiyem konuşmayın. Saygı karşılıklıdır. Karşı taraf da hata yapabilir. Geri dönülemez hatalar olmasın yeterki.
Hocam konuya dönersek Wi-Fi sizin için bir problem değilse: https://pckolik.com.tr/urun/B650M-AORUS-ELITE tercih edebilirsiniz.
@20424 hocam kendiside incelesin. Zaten bilirsiniz ki AORUS markası da direk ROG gibi bir sınıftadır.
Benim de bilgimi bir sorgulamam lazım bekle.
Şimdi,
Bunlar PSU'dan gelen enerjiyi alıyorlar.
Hepsinin taşıyabileceği amper değerleri var
Fazı az olanlarda bu fazla, fazı çok olanlarda az oluyor bu miktar.
Ama fazla olanlar gelen enerjiyi kendi aralarında boldukleri için hepsine daha az amper düşüyor, böylece daha az ısınıyorlar.
Faz sayısı az olanlara daha fazla yük geldiği için daha çok isinmaları gerekmiyor mu hocam?
Onlar da beni aşıyorKaçırdığınız nokta verimlilik, kullanılan MOSFET kalitesi ve özellikleri, bir de amper değerleri var.
Biri 15 faz 60 amper olur, biri 11 faz 110 amper olur.
Biri 16 faz düşük kalite olur biri 10 faz yüksek kalite olur.
Bunları testlerine bakıp anlayabiliyoruz.
https://www.ebrarbilgisayar.com/gig...hdmi-25g-lan-wi-fi-6e-atx-soket-am5-pmu377053 Wi-Fi mevcut fakat üstüne biraz daha eklemeniz gerekiyor. Ömürlük bir anakart kendisi. Ebrarbilgisayar da yetkili satıcılardan düşünürseniz.Zamaninda başka birisi de önermişti. Ben wi-fi yok denildiğini okuyunca çok şaşırmıştım. Model üst düzey ama wi-fi yok! Zaten LAN ile bağlayacam ama kabloda sorun çıkar falan ya da modemi PC'nin yanına alırım, ozaman wi-fi göz yumar.
Onlar da beni aşıyor
Bazı şeylere telefonlardan bakamıyorsun.
Benim bakabileceğim Max kaynak resmi siteler. O zaman toparlayın hocam, sonuç olarak hangi aday alınır?
Bunu da biliyorum. Fiyatı aslında baya iyi de...https://www.ebrarbilgisayar.com/gig...hdmi-25g-lan-wi-fi-6e-atx-soket-am5-pmu377053 Wi-Fi mevcut fakat üstüne biraz daha eklemeniz gerekiyor. Ömürlük bir anakart kendisi. Ebrarbilgisayar da yetkili satıcılardan düşünürseniz.
Cevap ozaman B850 eagle oluyor,B650 Gaming X AX V2 çok beğendiğim bir kart, B850 de onun benzeri.
B650 olanı 7950X ile test etmişler onu bile rahat çalıştırabiliyor, bu ikisinden biri sizin işi çözer.
Hocam MSI, Asus bu markalarda mevcut ama bu fiyat bandında ki modelleri AORUS'un yanında çok geri planda kalıyor. Yani en iyi seçenek olarak AORUS modeli gözükmekte. Yani Eagle ya da Gaming AX v2 de fena değil. İlerde çok daha ileri bir işlemci ya da OC/UD de iyi sonuçlar almak isterseniz mutlaka AORUS, ROG, MSI MEG, bu modellere yönelin.Bunu da biliyorum. Fiyatı aslında baya iyi de...
Zaten ben o parayı 7700 yerine 9700X'e vermeyi düşünüyorum. O yüzden anakarttan biraz kısmam gerekli. Ama tavsiyen hiç de kötü değil, alınabilecek en iyi F/P anakart artık piyasada.