Bütçe
8.000-9.000 TL

TaproX

Uzman
Merhaba. ASUS TUF F15 dizüstü bilgisayarım için yeni bir SSD almayı düşünüyorum. 512 GB olduğu için depolama yetmiyor. Bu fiyat bandına alabileceğim, tercihen 1 TB F/P bir SSD arıyorum. Daha iyisi veya 2 TB modeli öneriniz varsa fiyatı biraz daha esnetmeyi düşünebilirim. Şimdiden teşekkürler.

Merhaba. ASUS TUF F15 dizüstü bilgisayarım için yeni bir SSD almayı düşünüyorum. 512 GB olduğu için depolama yetmiyor. Bu fiyat bandına alabileceğim, tercihen 1 TB F/P bir SSD arıyorum. Daha iyisi veya 2 TB modeli öneriniz varsa fiyatı biraz daha esnetmeyi düşünebilirim. Şimdiden teşekkürler.

Hocam bu ürünü biraz araştırma yaparken gördüm. Fakat başka forumlarda bazı özelliklerin olmadığını bu yüzden tercih edilmemesi gerektiği yazılmış. Gerçekten SSD'ler ve teknolojileri hakkında bir bilgim olmadığı için kararsız kaldım. Yoksa bu fiyata 2TB bir SSD bulmak sanırım zor.

Hocam bu ürünü biraz araştırma yaparken gördüm. Fakat başka forumlarda bazı özelliklerin olmadığını bu yüzden tercih edilmemesi gerektiği yazılmış. Gerçekten SSD'ler ve teknolojileri hakkında bir bilgim olmadığı için kararsız kaldım. Yoksa bu fiyata 2TB bir SSD bulmak sanırım zor.

Ne gibi özellikleri acaba? DRAM özelliği bulunmamaktadır ondan dolayı.

Ne gibi özellikleri acaba? DRAM özelliği bulunmamaktadır ondan dolayı.
Direkt alıntı yapıyorum:
'Ne yazıkki 12.000 TL civarına kadar alternatifi yok. En ucuz 2TB SSD hatta ama kötü bir SSD. SLC önbelleği dolunca 400MB/s hızına kadar düşebiliyor. TLC varyantı bile çok sıkıntılı. 1TB için 224GB SLC önbelleği var, 2TB için 448GB olsa bile SSD'nin depolaması doldukça bu boyut düşecek. Çok doldurursanız kısaca SATA SSD kıvamında hızlara sahip olacaksınız.

Revize olduysa bilemiyorum ama NM790 gibi bir revize görmedim. NM790'da rezildi, 50MB/s'e düşüyordu.'
DRAM ne işe yarıyor, ne kadar önemli?

Direkt alıntı yapıyorum:
'Ne yazık ki 12.000 TL civarına kadar alternatifi yok. En ucuz 2TB SSD hatta ama kötü bir SSD. SLC önbelleği dolunca 400MB/s hızına kadar düşebiliyor. TLC varyantı bile çok sıkıntılı. 1TB için 224 GB SLC önbelleği var, 2TB için 448 GB olsa bile SSD'nin depolaması doldukça bu boyut düşecek. Çok doldurursanız kısaca SATA SSD kıvamında hızlara sahip olacaksınız.

Revize olduysa bilemiyorum ama NM790 gibi bir revize görmedim. NM790'da rezildi, 50MB/s'e düşüyordu.'
DRAM ne işe yarıyor, ne kadar önemli?

Rehber: SSD'lerde DRAM nedir, ne işe yarar? Buradan bakabilirsiniz hocam.

Anladım hocam sağ olun. Peki 1 TB olarak bu fiyata alabileceğim en iyisi hangisidir?

En babası bu Kingston KC3000 PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD - Masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar için yüksek performanslı bellek -SKC3000S/1024G Siyah 1024GB: Amazon.com.tr: Bilgisayar

Anladım hocam sağ olun. Peki 1 TB olarak bu fiyata alabileceğim en iyisi hangisidir?

Aslında 2 el bulabilirsiniz 2 TB olarak ama ömrü kısa oluyor yakından görmeniz lazım.

Bu gibi ürünlerde pek 2. El tercih etmek istemiyorum. Sonuçta kullandıkça ömürleri azalan ürünler. Kingston KC3000' i de araştıracağım hocam. Teşekkürler.