Bütçe
9.000 TL

Forexy

Çalışkan
Merhaba, yaklaşık 2 senedir R5 5600, 1660 Super kombosunu kullanıyordum. Kampanyalar ve elimdeki ürünleri satarak cüzi bir miktara 7500F'li sisteme yükseltme yaptım. Şu an bir ekran kartı arayışı içerisindeyim. Bütçem ortalama 8-9 bin TL arasında fakat ufak esnetmeler yapabilirim. Aklımda sadece 6700 XT var fakat diğer kart modelleri arasında biraz kararsız kaldım. Sizlerin de önerilerini dinlemek isterim. Sistem özelliklerim şu şekilde;
  • Ryzen 5 7500F.
  • MSI Pro B650M-B
  • Corsair Vengeance 2x16 GB 5600MHz.
  • FSP Hyper 700W+80
  • NZXT S340 Elite (364 mm GPU desteği)

Bu bütçede 6700XT Nito+ SE bulunabiliyor. Bence tek alternatif. S340 Elite'i de değiştirmeye bakın güçlü bir kart takacaksanız. Eski düşük TDP'li kartlar zamanında yeterliydi ancak 250W peak yapabilen bir kart takınca içeride neler olur bilemiyorum.

Bu bütçede 6700XT Nito+ SE bulunabiliyor. Bence tek alternatif. S340 Elite'i de değiştirmeye bakın güçlü bir kart takacaksanız. Eski düşük TDP'li kartlar zamanında yeterliydi ancak 250W peak yapabilen bir kart takınca içeride neler olur bilemiyorum.
Elimde Vento VG15FE vardı hocam fakat 32cm gpu desteği oldugu için herhangi bir 3 fanlı gpu takamayacağım için emektar S340'a döndüm. İlerde bütçe artırdığımda farklı kasa anakart kombolarına geçeceğim kasa şuan için geçici düşünebiliriz. Aslında gpu olarak Nitro Plus buldum. 8750tl isteniyor, 8-8.5 bandına düşürebilirsem ilk tercihim olacak.

Temiz ve 3 fanlı olduktan sonra bence modelin pek de bir önemi kalmıyor, içi açılmamış FurMark ve OCCT'de güzel sonuçlar veren açılmamış bir kart hedefiniz olmalı sırf modeli güzel diye alacağınız Nitro Plus sizi bir Sapphire Pulse'den daha çok üzebilir eğer bu detaylara dikkat etmez iseniz.

Elimde Vento VG15FE vardı hocam fakat 32cm gpu desteği oldugu için herhangi bir 3 fanlı gpu takamayacağım için emektar S340'a döndüm. İlerde bütçe artırdığımda farklı kasa anakart kombolarına geçeceğim kasa şuan için geçici düşünebiliriz. Aslında gpu olarak Nitro Plus buldum. 8750tl isteniyor, 8-8.5 bandına düşürebilirsem ilk tercihim olacak.
Hocamızın dediği gibi Sapphire Nitro RX 6700XT mantıklı hem de kasana sığar, 31 cm.
Daha uygun fiyata Asus dual bulabilirsin oda iyiydi 2 yıl kullandım.

Eğer içinize AMD sinmezse NVIDIA tarafında 3070 var, aslında 3070 daha iyi diyorlar ama kas gücü olarak aynı hatta bazı oyunlarda 6700XT alıyor ama 3070'in de buradaki avantajı da teknoloji oluyor.
Kesinlikle 6700XT ama 3070 de değerlendirilebilir.