Bütçe
8.000-9.000 TL
Şimdi baktım TW.

Wi-Fi 7 için daha şu an çok erken ucuzları kötü iyileride aşırı pahalı ayrıca 6 GHz ağını 2.5 hbit ve üstü hızlara sahip değilsen kullanmanın bir manası yok.

6 GHz kullanma gibi bir amacım yok ama önerdiğin router da tek bir tane 2.5 gigabit port var bu porta fiber kablosunu takarsam başka 2.5 gigabit port kalmıyor bununla birlikte mlo yok Wi-Fi için önemli, 4K - qam yok. Sırf anten özelliği yüzünden de almak istemem.

Şu an beni BE230 cezbediyor. Çekim açısından sıkıntı yaşayacağımı zannetmiyorum.

Şimdi baktım TW.

6 GHz kullanma gibi bir amacım yok ama önerdiğin router da tek bir tane 2.5 gigabit port var bu porta fiber kablosunu takarsam başka 2.5 gigabit port kalmıyor bununla birlikte mlo yok Wi-Fi için önemli, 4K - qam yok. Sırf anten özelliği yüzünden de almak istemem.

Şu an beni BE230 cezbediyor. Çekim açısından sıkıntı yaşayacağımı zannetmiyorum.

Ama en önemli şeyleri unutuyorsun yazılım ve işlemci gücü yoğun kullanımlarda en büyük farkı bunlar yapar ve bunu kutudan çıkar çıkmaz yapan tek cihaz Keenetic titan ama o da çok pahalı 6 GHz'lik cihazlarla aynı fiyatta.

Ama en önemli şeyleri unutuyorsun yazılım ve işlemci gücü yoğun kullanımlarda en büyük farkı bunlar yapar ve bunu kutudan çıkar çıkmaz yapan tek cihaz Keenetic titan ama o da çok pahalı 6 GHz'lik cihazlarla aynı fiyatta.

O zaman şöyle anlatayım daha iyi olur. Evde 3 kişiyiz annem babam ve ben. Sürekli veri alması gereken akıllı cihazlardan 3 güvenlik kamerası + akıllı ampul var. Bunun haricinde sadece telefon ve tablet var. 50,100 kişi bağlanmayacak yani Wi-Fi'ya :) mesela şu an ZyXEL modemle hiç sıkıntı yaşamıyorum.

O zaman şöyle anlatayım daha iyi olur. Evde 3 kişiyiz annem babam ve ben. Sürekli veri alması gereken akıllı cihazlardan 3 güvenlik kamerası + akıllı ampul var. Bunun haricinde sadece telefon ve tablet var. 50,100 kişi bağlanmayacak yani Wi-Fi'ya :) mesela şu an ZyXEL modemle hiç sıkıntı yaşamıyorum.

Hocam bende sana söyle söyleyeyim benim elimde VDSL 75 Mbit internet ile kullandığım Xiaomi AX3000t var cihazda OpenWrt kurulu ve evin ortasında ev 100 m² ve evin her yerinde çekiyor evde 4 telefon 1 TV 1 laptop ve 1 ev aleti var bunlar bile cihazın donanımsal özelliklerini tam olarak zorlayamıyor ve attığım TP-Link çihaz bundan 2 kat daha iyi ve benim kullandığım cihazla 1000 Mbps hızlarda aynı ortamda evin en uzak köşesinde bile 400 Mbps civarında hız alıyorlar yani o TP-Link AX80 sana haydi haydi yeter.

Bütçenizi çok azıcık aşacak, 9500 TL ama teknoloji olarak en ileriye dönük tavsiye edebileceğim cihaz Keenetic titan kn-1812.

Wi-Fi 7 var, bir adet 10G portu, bir adet 2.5G portu var. İşlemcisi dört çekirdekli. 4x4 mu-mımo anten konfigurasyonu var. Bu çoklu Wi-Fi cihaz kullanımında çok faydalı. 2.4 ve 5 GHz'yi dilerseniz ayırabilirsiniz. Keeneticos işletim sistemi piyasadaki en gelişmiş ve aynı zamanda basit olan bir işletim sistemi. Düzenli olarak güncelleme alıyor.

Kytechngamıng resmi Keenetic satıcısı, güvenilir.

Bu cihaz da 6GHz yokmuş galiba. Benim cihazlarımın çoğusunda 6GHz desteği var. Bildiğim kadarıyla Keenetic'de 6GHz desteği de yok.

Aklımda birkaç seçenek var fiyatları biraz fazla ama almışken iyisi olsun.

TP-Link Archer BE550.

TP-Link Archer BE800.

ASUS'ta var fakat fiyatları çok fazla.

Siz ne önerirsiniz?