Bütçe
8.000 TL

Picky

Uzman
En fazla 8000 TL bütçe ile güç kaynağı arıyorum arkadaşlar. Yavaş yavaş AM5 platformuna geçeceğim. Öte yandan mevcut sistemimde de PSU kaynaklı sorunlar yaşıyor olabilirim, şüpheleniyorum. İyi bir üreticiye ait bir PSU almak istiyorum. Belirttiğim bütçeye 1000W kaliteli bir PSU alabilir miyim bilmiyorum, olursa ne güzel. @Andar Han ve @Oreki hocalarımın rehber ve yorumlarını gördüm. Kendilerinden de tavsiye alabilirsem mutlu olurum. Diğer tecrübeli arkadaşlardan da tavsiye bekliyorum.

Az bütçe kullanmak isterseniz bunu önerebilirim.

Hepsini kullanmak isterseniz bunu da alabilirsiniz. İkinci attığım sizi uzun yıllar götürür. 5090 alsanız bile.

Enermax D.F.X 1350W'a bir bakın derim bütçem çok kullanmasamda dursun diyorsanız 1650W modelide var bizzat kendim 1350W modelini kullanıyorum çok memnunum.

Az bütçe kullanmak isterseniz bunu önerebilirim.

Hepsini kullanmak isterseniz bunu da alabilirsiniz. İkinci attığım sizi uzun yıllar götürür. 5090 alsanız bile.

Aldım hocalarım. Yani açıkçası MSI, Corsair filan bakıyordum ancak bu kadar şiddetli öneri olunca, hem burada hem başka konularda da önerilmiş Enermax. Aldım geçtim.

Aldım hocalarım. Yani açıkçası MSI, Corsair filan bakıyordum ancak bu kadar şiddetli öneri olunca, hem burada hem başka konularda da önerilmiş Enermax. Aldım geçtim.
Hayırlı olsun. Zaten güç kaynağına şöyle bir dokunup ağırlığını hissedince ve örgü kabloları görünce bu kötü olamaz diyorsunuz otomatikmen. Benim kasa hafifti PSU'yu takınca arkadan aşşağıya çekmeye başladı kasayı kaldırdığımda.

Enermax D.F.X 1350W'a bir bakın derim bütçem çok kullanmasamda dursun diyorsanız 1650W modelide var bizzat kendim 1350W modelini kullanıyorum çok memnunum.

Ürün birkaç saat önce geldi, montajı yaptım ancak bir sorun var gibi hocam. İlk açılış ya da bilgisayarı yeniden başlatmada yaklaşık 10 saniye boyunca gıcırtılı ve yüksek bir dönme sesi geliyor. Bir kaç yerde ilk açılışta içindeki tozları atmak için ters döndüğüne dair yazılar görmüştüm. Bu belki tamam ama normal belirli bir süre kullanımda da ara ara bu ses çıkıyor ve gerçekten çok rahatsız edici. Sorun mu var acaba üründe?

Güncelleme: Az önce yeniden başlattım tekrar bir denemek için ve ses nerdeyse 2 dk boyunca sürdü.

Son düzenleme:
Ürün birkaç saat önce geldi, montajı yaptım ancak bir sorun var gibi hocam. İlk açılış ya da bilgisayarı yeniden başlatmada yaklaşık 10 saniye boyunca gıcırtılı ve yüksek bir dönme sesi geliyor. Bir kaç yerde ilk açılışta içindeki tozları atmak için ters döndüğüne dair yazılar görmüştüm. Bu belki tamam ama normal belirli bir süre kullanımda da ara ara bu ses çıkıyor ve gerçekten çok rahatsız edici. Sorun mu var acaba üründe?

Güncelleme: Az önce yeniden başlattım tekrar bir denemek için ve ses nerdeyse 2 dk boyunca sürdü.
Böyle normal yüksek fan sesi değil de gıcırtı tarzı bir ses geliyorsa, rulmanı hatalı olan seriden bir PSU denk gelmiş demektir. Bu sorunun farkındalar ve geri toplama süreci başlatmışlar. Sorunlu serileri iade gönderirseniz muhtemelen iade alıp ücretinizi geri verir veya ürünü değiştirebilirler. Şanssızlık olmuş özetle yani. 1350W modelini ben de aldım şansıma sorunsuz seriden birisi denk geldi.

Son düzenleme: