Bütçe
3.000-8.000 TL
Fun 60 Ultra tmr var ama bana kalırsa gereksiz manyetik switchlerde n pole ve s pole farkı oluyor yani hepsi birbiri ile uyumlu değil mekaniklerde olduğu kadar mekanik Switch'ler uyumluluk olarak daha geniş.
Teşekkürler lakin plastik kasa cidden bir dezavantaj mı? Yani plastik kasa olmasıyla alakalı mı bu? Ona göre tercih yapacağım.

Teşekkürler lakin plastik kasa cidden bir dezavantaj mı? Yani plastik kasa olmasıyla alakalı mı bu? Ona göre tercih yapacağım.

Bana göre öyle bende alüminyum kasalı klavyeler var bir daha dönüp plastik kasa klavyenin yüzüne bile bakmam ama manyetik tarafında pahalılar biraz aynı fiyata alüminyum kasalı en üst düzey bir mekanik klavye alabiliyorsun.

Bana göre öyle bende alüminyum kasalı klavyeler var bir daha dönüp plastik kasa klavyenin yüzüne bile bakmam ama manyetik tarafında pahalılar biraz aynı fiyata alüminyum kasalı en üst düzey bir mekanik klavye alabiliyorsun.
Hocam şimdi pek bilmiyorum ama klavyenin arkası plastik olsa veya alüminyum olsa ve ses ile basış hissi gibi şeyleri değiştirmiyorsa sadece ismi varsa çokta değmez açıkçası. Karşıdan karşıya bakacaksak sadece yani. Mesela şimdi mouse olsa magnezyum versiyonları var onlarında ve hani yüzeyine zaten çok değiyorsun premium hissediyorsun. Onlar bir nebze daha mantıklı almak. Birde manyetikler de daha pahalı olsa bile bazıları için basış hissi ve sesi mekanik kadar iyi olmuyor diyorlar. Veya hani bir tanesi diyor mesela 3K'Lık bir mekaniğin hissini 8K'lık manyetik anca veriyormuş.

Ama şey dersen hani bu Glorious modelinde olduğu gibi hem mekanik hem manyetik destekleyip bide alüminyum kasa olan aşağı yukarı aynı fiyata denk gelen model tabii o alınır.

Son düzenleme:
Klavye bayağı ağır ve tok, ayrıca plastiği ile mi ilgili nedir tuş sesleri de az ve tok. Metal çınlaması gibi bir tiz yok. Esneme de yapmıyor. Daha önce kullandığım metal kasalı, optik mekanik klavyemi hiç aratmadı. Bu arada başka sitelerde 5 bin TL bandında bulunabiliyor. Ama dikkat edin HE yazan modeller manyetik ve uyumlu optik switch destekliyor. HE olmayan Glorious klavyeler manyetik switch desteklemiyor.