Bütçe
8.000 TL

Weybipi

Çalışkan
Merhaba,

İşlemcim R5 7500F. Anakart arıyorum ve çok kararsız kaldım. Uzun bir süre işlemci değiştirmeyi düşünmüyorum, olursa ileride 7800X3D alabilirim o kadar.
O yüzden A620 chipset bir anakart düşünüyordum ucuza çözeyim diye ama çok boş anakartlar hiç port yok. Slot yok o sebeple esnetmeye karar verdim gibi ama çok kararsız kaldım düzgün bir model bulamadım.
Gördüğüm kadarıyla Gigabyte B650M Aorus Elite modelinin önerildiğini gördüm (Gen 5 M.2 slotunun benim için hiçbir önemi yok).
Ama aklıma MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi bu model de takıldı, çok kararsız kaldım.

Bu fiyata en iyi ne alabilirim?

Merhaba,

İşlemcim R5 7500F. Anakart arıyorum ve çok kararsız kaldım. Uzun bir süre işlemci değiştirmeyi düşünmüyorum, olursa ileride 7800X3D alabilirim o kadar.
O yüzden A620 chipset bir anakart düşünüyordum ucuza çözeyim diye ama çok boş anakartlar hiç port yok. Slot yok o sebeple esnetmeye karar verdim gibi ama çok kararsız kaldım düzgün bir model bulamadım.
Gördüğüm kadarıyla Gigabyte B650M Aorus Elite modelinin önerildiğini gördüm (Gen 5 M.2 slotunun benim için hiçbir önemi yok).
Ama aklıma MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi bu model de takıldı, çok kararsız kaldım.

@Weybipi F/P + 1 DPC

Model önerir misiniz o zaman?

Aorus versiyonu daha iyi sanki.
9800x3D'ye kadar tüm işlemcileri takarsın ikisine de, Biri birinden daha iyi değil. 9950x vesaire çok takılmaz render yapılacaksa daha üst modellere bakman lazım. Oyun için bu yeterli. RAM açısından da rahat edersin, kanallar temiz.

9800X3D'ye kadar tüm işlemcileri takarsın ikisine de, biri birinden daha iyi değil. 9950X vesaire çok takılmaz render yapılacaksa daha üst modellere bakman lazım. Oyun için bu yeterli. RAM açısından da rahat edersin, kanallar temiz.

Oyun oynuyorum sadece Aorus Elite modelinde faz sayısı fazla olması sebebiyle onu tercih edeceğim sanırım güzel bir öneri tavsiye gelmedi onun dışında.

Oyun oynuyorum sadece Aorus Elite modelinde faz sayısı fazla olması sebebiyle onu tercih edeceğim sanırım güzel bir öneri tavsiye gelmedi onun dışında.
Faz sayısı önemli değil 9800x3D için bile, benim önerdiğim model daha üstün ondan. RAM kanadında özellikle. 8 faz modellerin soğutması iyi olanların termal değerleri, 12 faz olanlara göre genelde daha iyi. Faz olarak bakma, AMD tarafı İntel gibi değil. @Weybipi B850 olması sebebiyle benim önerdiğimi alırsan daha iyi olur, geleceğe yönelik demişsin konu başlığında.

Bana sorarsan B650M-R'ye 9800x3D takıp kullanırım. Ama 7K'ya böyle bir kart varken alınmalı. Aorus B650 eski çipset. RAM problemleri mevcut.

Model önerir misiniz o zaman?
Aorus versiyonu daha iyi sanki.
Asrock'un bu modeli var bende indirimden aldıydım 6 ay kadar önce, 3 tane M2SSD takılıyor falan gayet güzel.

Merhaba,

hocam msı b650m anakartın VRM'leri çok ısınıyor ben o modeli o yüzden tercih etmedim şuan asus tuf b650m-e WİFİ kullanıyorum çok buna bakabilirsiniz.

Faz sayısı önemli değil 9800X3D için bile, benim önerdiğim model daha üstün ondan. RAM kanadında özellikle. 8 faz modellerin soğutması iyi olanların termal değerleri, 12 faz olanlara göre genelde daha iyi. Faz olarak bakma, AMD tarafı Intel gibi değil. @Weybipi B850 olması sebebiyle benim önerdiğimi alırsan daha iyi olur, geleceğe yönelik demişsin konu başlığında.

Bana sorarsan B650M-R'ye 9800X3D takıp kullanırım. Ama 7K'ya böyle bir kart varken alınmalı. Aorus B650 eski çipset. RAM problemleri mevcut.

Faz sayısının önemli olmadığını ilk defa duydum attığınız modelin üstün olan yanları nedir ilgimi çekti amabilmek isterim nasıl bir RAM sorunu.