Bütçe
8.000 TL
Kardeşime CMF Phone 1 alırken de insanlar beklentini karşılamaz diyordu hiçbir oyunda sıkıntı çıkarmıyor neye göre öneri yapıyorsunuz tam anlayamıyorum şu an. Mesela Realme 12 Lite alsam dediğim bir kullanım için iş görmez mi? İlla 15 20k bandına mı çıkmak gerekiyor.

Bunlar iş görse bile uzun ömürlü olmaz anlatamadığımız şey bu. Şu an en az 15 20klık bir telefon alınmalı ki uzun ömürlü olsun.
Dersen ki uzun ömürlülük umurumda değil o zaman al.
Realme 12 Lite değil de A07 al bari daha iyi çipi var.

Evet eski App sürümünü kullanıyor ama bu önemsiz zira adam YouTube'a girip video izleyecek. Bunu da iPhone 7 bile gayet iyi yapar. SE 2 de alabilir zaten ama hem çok ısınır hem ekranı küçük hem de şarjı hızlı biter. Ben olsam XS alırdım. iOS 18 hala güvenlik güncellemesi alıyor. Gidip A07 alıp kasa kasa kullanıp deli olacağına eski App sürümü kullansın daha değerli akıcı çalışması. OLED ekranı Face ID'yi saymıyorum bile.

Uzun ömürlülük konusunda önemli. Ben uzun ömürlülüğe bakıyorum. Eğer önemsizse alsın.

Galiba dediğimi anlamadınız. Ben yeni modellere bir şey demedim. Sadece arkadaşımdaki modeli örnek verdim. İnanmayabilirsiniz ben arkadaşımda gördüğümü söylüyorum.

Bilmiyorum 3 yıl boyunca ıkınır gibi geliyor
Bu dediğiniz bir dayanağı yok. Cihaz hala yağ gibi akıyor uygulamalar desteği iOS 16 ya bile kesmemiş durumda. iOS 18 hala güvenlik güncellemesi alıyor ve yeni sayılan bir işletim sistemi. iOS 27 stabil hale gelmeden iOS 26 dan geçişler tamamlanmadan iOS 18 desteğinin kesileceğini düşünmüyorum çünkü hep böyle oldu. Bu telefon artık hiçbir appi açmıyor diyebileceğimiz telefonlar iPhone 5 6 falan.