Dostum yetersiz olduğunu ben de biliyorum eldeki bütçe belli kullanilan donanım belli bu sebepten dolayı 4 GB RAM pek göze batmıyor, yani kısacası o cihazda 6 GB RAM'da olsa performans olarak pek fark hissetmezsin.

Günümüzde 4 GB RAM'i olan bir telefon kullanılamaz. Bir de 6 yıl güncelleme alacak o cihaz, kullanıcısını mağdur eder muhtemelen. Casper cihaz olunca bende mi "lan acaba?" diyorum ama eldeki bütçeyle en iyi F/P ürün Casper VIA X40 gibi duruyor.

Stock Android kullanıyor, pek sorun yapmaz diye düşünüyorum, Ultra performans beklemeyen kişiler için gözden geçirilebilir. Veya 2.elde Samsung'un eski nesil Amiral Gemisi telefonlarına bakılması daha uygun olur. Samsung S20 FE vb. de bakılabilir ama herkes 2.el de istemiyor.

Günümüzde 4 GB RAM'i olan bir telefon kullanılamaz. Bir de 6 yıl güncelleme alacak o cihaz, kullanıcısını mağdur eder muhtemelen. Casper cihaz olunca bende mi "lan acaba?" diyorum ama eldeki bütçeyle en iyi F/P ürün Casper VIA X40 gibi duruyor.

Stock Android kullanıyor, pek sorun yapmaz diye düşünüyorum, Ultra performans beklemeyen kişiler için gözden geçirilebilir. Veya 2.elde Samsung'un eski nesil amiral gemisi telefonlarına bakılması daha uygun olur. Samsung S20 FE vb. de bakılabilir ama herkes 2.el de istemiyor.

Kullanılmaz diye bir şey yok kullanırsın akıcı deneyim alamazsın aynı sorun Casper cihazdada olacak çünkü chipset aynı, yukarıda dediğim gibi yurt dışı cihazlara göz atılmalı bu tarz cihazlar ana babaya anca gider. 15-30 yaş arası biri alırsa net üzülür. Extra olarak kağıt üstü verilere bakarak yorum atıyorsun uzun vadede Samsung daha sağlam ve kullanılabilir kalayacaktır.

Kullanılmaz diye bir şey yok kullanırsın akıcı deneyim alamazsın aynı sorun Casper cihazdada olacak çünkü chipset aynı, yukarıda dediğim gibi yurt dışı cihazlara göz atılmalı bu tarz cihazlar ana babaya anca gider. 15-30 yaş arası biri alırsa net üzülür. Extra olarak kağıt üstü verilere bakarak yorum atıyorsun uzun vadede Samsung daha sağlam ve kullanılabilir kalayacaktır.

Samsung cihaz 1 2 sene sonra ömrü bitecekken Casper cihaz 4 5 sene gider. Mesela 8 GB A16 alsa bir şey demem ama 4 GB A16 alınmaz. Düşük segmentte her cihazın sağlamlığı ve kullanılabilirliği aynı olacaktır.

Samsung cihaz 1 2 sene sonra ömrü bitecekken Casper cihaz 4 5 sene gider. Mesela 8 GB A16 alsa bir şey demem ama 4 GB A16 alınmaz. Düşük segmentte her cihazın sağlamlığı ve kullanılabilirliği aynı olacaktır.

Bu konu hakkında daha fazla yorum yapmayacağım Casper/reeder gibi markalardan telefon alınmaz genellikle kalitesiz komponent kullanılır servis/telefoncular cihazı tamir ederken lanet eder. Sen git kullan anlarsın demek istediğimi.

Bu konu hakkında daha fazla yorum yapmayacağım Casper/reeder gibi markalardan telefon alınmaz genellikle kalitesiz komponent kullanılır servis/telefoncular cihazı tamir ederken lanet eder. Sen git kullan anlarsın demek istediğimi.

Kullandık. Reeder ile Casper'ı denk tutman şaşırtıcı. Reeder kalitesine hiçbir marka yaklaşamaz o kadar kötü bir firma. Cssper ise o telefonu bütçede F/P ve başka seçeneği yok varsa da mantıksız. Marka seviciliği yapmaya gerek yok. Kendisi bütçe çıkarsa 8 GB'lık A16 alırsa alsın.

Güncelleme alacak 4 GB RAM'li bir cihaz kullanılmaz. Akıcı deneyim konusunda ve gündelik kullanımda bariz fark olacaktır. Chipset aynı olsa da, RAM farklı dolayısıyla bir cihaz 1-2 yılda çöp olacakken diğeri belki de sağlam şekilde 4-5 yıl kullanılır. Samsung telefon şişme yaptıktan sonra, şikayeti size yapar sanırım.

Bu fiyat bandındaki tüm telefonlar birbirlerinin farklı makyajlanmış hali, 6 veya 8 GB RAM'li modelini söyleseydiniz anlarım ama, 2025 yılında 4 GB RAM'li bir telefon önermek, elinde saatli bomba taşımak gibi oluyor. Bu Samsung olsa da fark etmiyor.

Extra olarak kağıt üstü verilere bakarak yorum atıyorsun uzun vadede Samsung daha sağlam ve kullanılabilir kalayacaktır.
4 GB RAM ile, maksimum iki güncelleme sonra telefonun yazılımı şişmeye başlayacaktır. Dolayısıyla herhangi bir kullanılabilirliği kalmıyor.

Bunlar gözüme geldi hocam ama nasıl test yapacağım cihaza ekrandır pildir vs.
Hocam Samsung'tan örnek verecek olursak zaten kendi özelliklerini test edebildiğimiz bir özelliği var, güvendiğiniz ve yakın çevrenizdeki bir telefon satıcısından gerekli testleri isteyerek alabilirsiniz.

Bunlar gözüme geldi hocam ama nasıl test yapacağım cihaza ekrandır pildir vs.

Memberstan tanılama yapabilirsin Samsung için.

Screenshot_20251009_233604_Samsung Members.webp

Screenshot_20251009_233624_Samsung Members.webp