8.000 TL'ye mouse, klavye, kulaklık ve monitör önerisi

Bütçe
8.000 TL

frkn.dmn

Uzman
Merhaba. Başlıkta da yazdığı gibi 8.000 TL bütçem var. Klavye, mouse, kulaklık ve monitör dizmem lazım. Önerileriniz nelerdir

Son düzenleyen: Moderatör:
En ucuzu 1080P 165-180 Hz arası bir monitör 4.5-6K arası. Yani Monitör bütçenizi yok ediyor. Ayrıca sisteminiz ve istediğiniz monitör özelliklerini de belirtin.

Bence önce sistem özellikleri, istediğiniz çözünürlük ve kullanım amacıyla ayrı bir monitör öneri konusu açın. Konuya gelen önerilere göre elinizde kalan bütçeyi belirleyin ve bu bütçeye istekler dahilinde ekleme yapın. Veya atıyorum elinizde klavye, kulaklık ve fare varsa bunlardan en acil değişmesi gereken ürünü belirleyin. Önce o ürün için öneri alın. Sonrasında bütçe arttıkça diğer eksiklikleri kapatırsınız.

Oyun ekipmanları tarafında da hikaye vb. oynuyorum diyorsanız giriş seviyesi membrane klavye, kulaklık ve fare önerisi yapılabilir.

Şimdilik kafadan 5K monitöre ayırmış gibi üç ürün önerisi bırakayım.
Kulaklık olarak bu fiyata aralığında alabileceğin en iyi ürün.

Kablo dolanma sorununu görmezden gelirsen(dolanınca sarkıtırsan açılır) bütçeyi azaltmak adına H2002P veya H2002D de alınabilir.

Klavye için Claws ürününde HB Premium'a özel %10 indirim var. Premium varsa ₺490 civarına denk geliyor.

Fare konusunda bu fiyatlara bir şey diyemiyorum. Farklı kişiler daha iyi öneri yapacaktır. Yine de kablolu uygun olur diyorsan şu ürün alınabilir. Ama ben yerinde olsam bütçeye 500-800 ₺ civarı ekleyip güzel bir giriş veya orta seviye kablosuz fare alırdım.

Ama yukarıdaki kulaklık ve klavye ile zaten ₺2000 civarı doluyor. Kısaca fareye 1000 ₺ bir şey kalıyor. Yani her türlü ekleme yapmanız şart. Ha yok bana çok üst kalite ürünler lazım değil derseniz ona göre de öneri yapılabilir.

Claws'ın kablosuz 800 ₺ fareleri var. Önermiyorum ama bütçe yetmez ve muhtaç kalırsanız bu ürünleri indirime girince almak mantıklı. Ama indirimde belirteyim. Benim elimde ek skatez olduğundan Claws mousenu rahat kullanabiliyorum. Bence skatezleri bayağı dandik. Eskiden de fason üretim 300-500 ₺ farelerde, kablosuz vb. modlar olmadığından alt kısmı ofis faresi gibi böyle plastiğimsi bir yapıda yapılırdı. Onlar inanın şu farenin alt kısmından daha iyiydiler. Kablosuz modu değiştirme ve açma kapama tuşlarını öyle üstün körü yerleştirmişler ki kendi skatezleri ile mouse pade sürtüyor.

Şu an yedek olarak basit işlerde Crossfire Air kablosuz olanını kullanıyorum. Pili Scyrox V8 ekstra pil yiyen ayarlarına göre çok daha hızlı tükeniyor. Gereksiz RGB var, kapatmama rağmen açıkcası yine de cihazın şarj tüketimi bir garip. Yazılımsal mı artık içinde kullanılan pilin kalitesizliği mi bilmiyorum.

Sistem özelliklerim i3 9100F 4.2 GHz Turbo ASUS Dual RX580.

O kartta herhalde 1080P uygun gibi duruyor. Monitör konusundan hiç anlamıyorum. Monitör bütçesine göre diğer ekipmanlara ek bütçe çıkarıp çıkarmamak size kalmış. Ama önce monitörü alın. @2254

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…