Bütçe
8.000 TL

Brew_MacMillan

Çalışkan
Parça sistem topluyorum. Öncelikle RAM'i çıkardım çok pahalandığı için, 'XPG 32 GB DDR5 CL30' model bir RAM'i ve işlemciyi bir şekilde çıkardım.

@Telefonunu Çıkra'nın anakart rehberine de göz attım, çok faydalıydı, teşekkür ederiz kendisine fakat yine de danışmak istedim. Anakart için diğer bileşenlere bütçeyi ayırmak ve performansa da etkisi az olduğu için genelde anakartı biraz düşük tutulması öneriliyor.

8K gibi bir bütçe var şu anda, daha sonrasında kasa ve işlemci soğutucusuna geçeceğim. Bir de ilk olarak kasa ile işlemci soğutucusuna mı öncelik vermeliyim yoksa anakartı çıkarmalı mıyım sizce? RTX 5070 veya RTX 5070 Ti gibi düşünüyorum ekran kartı olarak.

Bu sisteme hangi anakart gider acaba? 8K bütçede anakart çok mu düşük kalır bu sistem için? Önerebilecekleriniz nelerdir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anladım direkt olarak Intel'e ait sandım sorun olmaz ise düşünüyorum çok teşekkürler.

Gigabyte anakartlarda bir sorun vardı hatta Recep Baltaş videosunda bahsetmişti bu tür şeyler başıma gelebilir mi acaba? sipariş verdim bu arada teşekkürler tekrardan.

@michaelscofield, @SHERLOCKED,

Son düzenleme:
Aynı şey. Bu bütçede ki en iyi anakart B850M Force.
Ya nasıl aynı oluyor be güzel kardeşim hani biri Intel’in dikdörtgen yapılı, 1851 pinli, bambaşka bir mimariye sahip LGA 1851’i, diğeri AMD’nin kare formundaki, 1718 pinli, tamamen farklı bir dünyanın ürünü AM5’i iken sen bu, geometrisi bile birbirine selamın aleyküm demeyecek kadar zıt iki parçayı hangi ara, hangi mantıkla eşledin de, o işlemciyi o anakarta çekiçle vura vura mı oturtmayı planlıyorsun?