Bütçe
8.000 TL

Tankallica

Üyecik
Kullandığım SSD (Kingston NV2 SNV2S/1000G PCI-Express 4.0 1 TB) bozulduğu için yeni bir SSD arayışına girdim. Uzun ömürlü olabilecek, güvenle kullanabileceğim SSD arıyorum. SSD konusuna biraz uzağım, yardımcı olursanız sevinirim.

Eğer bütçeyi genişletebilir veya borca girecekseniz direkt Samsung 990 Pro en iyisidir ama sizin bütçeye uygun Samsung 990 Evo Plus var değerlendirilebilir. Yaklaşık 1 yıldır 990 Pro kullanıyorum hiçbir sorun yaşamadım, genelde yüksek boyutlu dosyalarla uğraştığım için ne bir ısınma ne bir yavaşlama gözetlemedim bu yüzden kesinlikle öneririm. Dipnot: Yükte 45 derece oluyor ama üstünde anakartın kendi soğutucu bloku var. Anakartım ise bu ASUS TUF GAMING B560M-Plus
Teknik farklar ise şu şekilde.

1776846469877.webp

Görsel saygı değer @Caner Uncu abinin SSD veri tabanından alınmıştır, bu güzel çalışma ve emekleri için teşekkür ederiz. Daha önce kendileri forumda bu veri tabanı için rehber hazırlamıştır daha detaylı bilgi için rehberin linkine tıklayabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Zentori, 990 Pro'ya 10 küsür bin vereceğine benzer fiyata 2TB alır. Evo Plus ise önermem. O paraya DRAM olmayan SSD almam.
MP600 Pro 2 Tb 15 bin türk lirasından başlıyor , KIOXIA Exceria Pro 2 Tb 15 bin türk lirasından başlıyor , KINGSTON 2 Tb 15 bin türk lirasından başlıyor zaten konu sahibi de bütçesini 8 bin olarak söylemişti sadece üstüne iki bin lira ekleyerek alabileceği en kaliteli ssd den bahsettim ben . Siz ise 10 bin türk lirasına bu 3 markanın 2 Tb depolama sağlayan modelleriyle benim önerimi karşılaştırmanız mantıken saçma , bütçe kısıtlaması olmasa ve bu bütçelere çıkarsanız haklısınız depolama olarak ve diğer teknik özellikler olarak MP600pro daha iyi bir F/P ürünüdür.