2TB konuşuluyorsa illa o 3model alınmak zorunda değil.MP600 Pro 2 Tb 15 bin türk lirasından başlıyor , KIOXIA Exceria Pro 2 Tb 15 bin türk lirasından başlıyor , KINGSTON 2 Tb 15 bin türk lirasından başlıyor zaten konu sahibi de bütçesini 8 bin olarak söylemişti sadece üstüne iki bin lira ekleyerek alabileceği en kaliteli ssd den bahsettim ben . Siz ise 10 bin türk lirasına bu 3 markanın 2 Tb depolama sağlayan modelleriyle benim önerimi karşılaştırmanız mantıken saçma , bütçe kısıtlaması olmasa ve bu bütçelere çıkarsanız haklısınız depolama olarak ve diğer teknik özellikler olarak MP600pro daha iyi bir F/P ürünüdür.
Önerilerinize saçma deme sebebim şu, eğer bütçe 8 bin liraysa Evo Plus alınmaz çünkü DRAM yok. 990 Pro'ya da bütçe çıkarılmaz çünkü düz 8 bin liraya kaliteli 1TB alınabilecekken yine 1TB için 10 bin vermek saçma. Aynı paraya 2TB alınır. Burada ise DRAM olmasa da olur çünkü aynı paraya 1TB ekliyorsun üzerine. 8 bin liraya Evo Plus karşılaştırmasında ise DRAM aranıe çünkü depolamaları aynı. Aynı fiyata 1TB DRAM'li almak varken 1TB DRAM'siz almak saçma.