Bütçe
8.500-9.000 TL

Liqt 1

Üyecik
Öncelikle herkese merhaba, iyi günler dilerim. Evde bir hobim olsun diye gitar çalmak istiyorum (zaten gitarla çalınan şarkılara bayılırım). O yüzden daha önce hiç gitar çalmamış ve ilk defa çalacak biri için 8.500-9.000 TL arası giriş seviyesi bir gitar önerebilir misiniz? Yani dinlediğim türleri çalmak istiyorum. Baktığımda bedroom pop tarzında bir şey çıkıyor, o yüzden akustik gitar sanırım bu şarkılar için daha iyi oluyormuş. İlk defa çalacağım için ucundan bilgi verip gitar önerebilir misiniz?

Akustik gitarın telleri klasik gitara göre daha sert olur. İlk başta nota basarken daha zorlanırsın. Tabi akustikle öğrenilmez demiyorum ama ilk başlangıcın klasiğe göre biraz daha zor olur. Ayrıca klasiğin perdeleri de daha geniş. Yanlış basman daha zor olur. Kısacası klasik gitarda öğrenme eğrin daha yumuşak olur. Yani daha tatlı bir başlangıç istersen klasik ile başlamak daha mantıklı olabilir. Fiyatları da daha uygun oluyor. Olurda ileride bırakmak istiyorum dersen gitara verdiğin para çok koymaz :D

Akustik gitarın telleri klasik gitara göre daha sert olur. İlk başta nota basarken daha zorlanırsın. Tabi akustikle öğrenilmez demiyorum ama ilk başlangıcın klasiğe göre biraz daha zor olur. Ayrıca klasiğin perdeleri de daha geniş. Yanlış basman daha zor olur. Kısacası klasik gitarda öğrenme eğrin daha yumuşak olur. Yani daha tatlı bir başlangıç istersen klasik ile başlamak daha mantıklı olabilir. Fiyatları da daha uygun oluyor. Olurda ileride bırakmak istiyorum dersen gitara verdiğin para çok koymaz :D
Merhaba, dediğin şeylerde haklısın ama zorluk açısından benim için sıkıntı değil. Biraz daha baktım ama hala akustik bana daha yakın geliyor. Bırakmayı düşünmüyorum, cidden kararlıyım ama önerin için teşekkür ederim.