409

Üstün
Makaleler
3
Arkadaşımın ASUS ROG STRIX 2060 ekran kartı var (8+6 trafo modu olmasaydı daha iyiymiş). Dün dönüştürücü ile ilgili bir konu açmıştım. Geçici olarak şu an, 6 pin için üzerinde 18 AWG malzeme bulunan SATA'dan 6 Pin'e dönüştürücü kullanıyor. Önlem amaçlı PSU alması gerektiğini söyledim. Bu şekilde sadece yaklaşık 1 ay kullanacak. Bu karta bağlantı ve güç olarak yetebilecek hangi PSU alınabilir? Bütçesi yok, ne kadar uygun olursa o kadar iyi olur.

Son düzenleme:
2060 aşırı güç çeken bir kart değil, eli yüzü düzgün 550 650 watt güç kaynakları işinizi görür.

2060 aşırı güç çeken bir kart değil, eli yüzü düzgün 550 650 watt güç kaynakları işinizi görür.
Hocam, 500W bile bence yeterli ama şu an güç kaynağında sadece 6+2 pin olan bir tane çıkış var. Kartın üzerinde ise bir tane 6 pin, bir tane de 6+2 pin girişi var. Şu an mecburen SATA'dan 6 pin'e dönüştüren bir çeviriciyle kullanıyor ama çeviriciye pek güvenmiyor. Yanarsa diye eliyle sürekli kontrol ediyor ve gücü %90’a limitledi. Bazıları yandığını söylemiş ama bunu yapanlar hep RX 500 serisinde 6 pin’den veya SATA’dan 8 pin’e çevirip tek pine 100-120W civarı güç verenler olmuş. Bu dönüştürücü ile en fazla 6 pin’e 60W veriyor ki sanırım kart, 6 pin üzerinden o kadar çekebiliyor. Kalan gücü ise 8 pin ve anakart üzerinden karşılıyordur.

Güç kullanımı için fotoğraf istedim konuya ekleyeceğim.

1743507904686.webp

Bu ikisini konuşuyoruz. Sizce hangisi? Veya başka hangisi olur?

Son düzenleme:
Aslında voltaj normal görünüyor, bir düşüş yok. İç yapısını bilmiyorum ama FSP iyi görünüyor.

Aslında voltaj normal görünüyor, bir düşüş yok. İç yapısını bilmiyorum ama FSP iyi görünüyor.
Hocam, konuyu karıştırıp yanlışlıkla buraya da bir mesaj yazmışım. Undervolt yaptıktan sonra 6 pin’e gelen güç 60W’tan 27-37W arasına düştü. Kablonun üzerinde 18 AWG olduğu yazıyor, ne kadar güvenilir olduğu tartışılır.

Mesajın daha uzun halini aşağıya bırakıyorum. Bu attığım iki seçenek arasından sizce hangisi daha iyi olur? Bu bütçeye yakın bildiğiniz başka bir seçenek varsa o da olabilir.