Bütçe
8.700 TL

termalmacun

Başarılı
Merhaba, yeni bir sistem topluyorum. Normalde Zotac GTX 1660 Super sipariş vermiştim ancak forumdaki arkadaşlarında önerisiyle dün iptal ettim ve 7.800 TL'ye gördüğüm 3050 Ventus X2 E'yi alacaktım ama stoku bitmiş, bende 2. El'e yönelmeye karar verdim. Sahibinden Param Güvende ile birkaç ekran kartı buldum ama aralarında seçim yapamadım, 3050 serisi bakıyorum. Sizce hangisini almalıyım. Sistem hazır olmadığı için alınca bir bilgisayarcıda test ettireceğim.

Asus RTX 3050 8 GB (8200 TL)
Asus Dual RTX 3050 8 GB (8000 TL)
Asus RTX 3050 8 GB (6400 TL) (bana göre en mantıklısı bu)
RTX 3060 12 GB (7949 TL) (biraz şüpheli duruyor)

İşlemci: Ryzen 5 3600.
Anakart: A520M-A Pro.

Farklı yerlere de bak, Sahibinden'de insanlar hep uçuk kaçık fiyatlar giriyor. Dolap, Letgo, Facebook marketplace var. Bu fiyatlara 3050 alınmaz hocam, kazık fiyat.

Vallahi hocam 2. el almaktan da korkuyorum açıkçası, gelecek olan kart belki de Mining'de kullanıldı. Çoğu arkadaşımda 2. el alınmaz vs. diyor ama yine de araştıracağım.

Vallahi hocam 2. el almaktan da korkuyorum açıkçası, gelecek olan kart belki de Mining'de kullanıldı. Çoğu arkadaşımda 2. el alınmaz vs. diyor ama yine de araştıracağım.
En uygun fiyatlı sıfır ekran kartı Intel Arc B580 var İtopya'da. Sıfır olsun, ucuz olsun dersen o alınabilir ama Arc serisi tam oturmuş değil. Performans olarak güzel kart ama bazı yazılımsal sorunlar çıkartabiliyor, eski oyunlarda FPS sıkıntısı yaşanabiliyor vb.

Güvenlik etiketi açılmamış, test edilmiş kartları araştırıp bulmak lazım.

En uygun fiyatlı sıfır ekran kartı Intel Arc B580 var İtopya'da. Sıfır olsun, ucuz olsun dersen o alınabilir ama Arc serisi tam oturmuş değil. Performans olarak güzel kart ama bazı yazılımsal sorunlar çıkartabiliyor, eski oyunlarda FPS sıkıntısı yaşanabiliyor vb.

Güvenlik etiketi açılmamış, test edilmiş kartları araştırıp bulmak lazım.

Hocam 12,500 TL bütçemi çok aşıyor maalesef. Eğer 3050'yi görmesem ben GTX 1660 Super'i iptal bile etmezdim büyük ihtimalle, hala da almayı düşünüyorum bulamazsam.