Çözüldü 8+8 CPU bağlantısı nasıl yapılır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan burkiii
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    cpu
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

burkiii

Başarılı
İşlemci: R9 7950X.
Anakart: MSI X670E Carbon.
PSU: FSP 1200W ATX 3.0
Merhaba. Yukarıdaki sistemi toplarken PSU bağlantısında takıldım. Aşağıya ilgili görselleri bırakıyorum.

PSU kutusundan üzerinde CPU yazan son görseldeki 2 kablo çıkıyor. Bunların uçlarını 2. görseldeki PSU'nun CPU girişine bağlıyorum. Diğer uçları anakarttaki CPU Power1 ve CPU Power2 girişine takacağım sanırım. Ancak görseldeki gibi kablolardan bir tanesinin 2 adet çıkışı var. Benim bahsettiğim gibi bağlarsam 1 tane uç boşta kalacak.

Bu şekilde olması mı gerekiyor yoksa başka şekilde mi bağlayacağım?

Çözüm
Ucunda 2 çıkış olan kablonun ucunda CPU yazıyor mu? Yazıyor ise o kablonun tek çıkış olan tarafını PSU'da CPU yazan yere bağlayıp diğer 2 ucu anakarta bağlayabilirsiniz. Ya da 2 farklı hattan çıkış almak isterseniz iki kablonun da ucunu PSU'ya bağlayıp ucunda 2 çıkış olan kablonun tekini bir girişe, diğer tekli kabloyu da diğer girişe bağlayabilirsiniz. İki hat genelde besleme açısından daha sağlıklı olacaktır, ancak ucunda 2 çıkışı olan kabloyu da tek başına kullanabilirsiniz. Pratikte anakarta tek 8 pin bağlamanız yeterli ancak sağlıklı besleme açısından 2 slotu da doldurmanız faydanıza olur.
Ucunda 2 çıkış olan kablonun ucunda CPU yazıyor mu? Yazıyor ise o kablonun tek çıkış olan tarafını PSU'da CPU yazan yere bağlayıp diğer 2 ucu anakarta bağlayabilirsiniz. Ya da 2 farklı hattan çıkış almak isterseniz iki kablonun da ucunu PSU'ya bağlayıp ucunda 2 çıkış olan kablonun tekini bir girişe, diğer tekli kabloyu da diğer girişe bağlayabilirsiniz. İki hat genelde besleme açısından daha sağlıklı olacaktır, ancak ucunda 2 çıkışı olan kabloyu da tek başına kullanabilirsiniz. Pratikte anakarta tek 8 pin bağlamanız yeterli ancak sağlıklı besleme açısından 2 slotu da doldurmanız faydanıza olur.

Çözüm
Hocam PSU'nuzdan cikan kitapcik varsa daha iyi ogrenirsiniz aslinda. Hocam direkt porta kablolari teker teker montajlayin bosta kablo gorurseniz kivirarak kasanin arka paneline doğru koyabilirsiniz. Zaten bi sorun cikmaz cikamazda.

evet bu şekilde yazıyor

Tek pin 7950x icin garanti olur mu emin degilim. Konu sahibi istiyorsa oyle bi denesin.

Hocam PSU'nuzdan cikan kitapcik varsa daha iyi ogrenirsiniz aslinda. Hocam direkt porta kablolari teker teker montajlayin bosta kablo gorurseniz kivirarak kasanin arka paneline doğru koyabilirsiniz. Zaten bi sorun cikmaz cikamazda.
baktım da kitapçıkta adam akıllı bisey yazmıyo. şimdi böyle takarım yanlış yaparım sonra patlar matlar bişey olur. o yüzden bi yardım isteyim dedim. belki bunları montajlamış ya da bilen biri çıkar daha sağlıklı öğrenmiş oluruz

Hocam ben 5800x3D icin tek 8 pin kullanıyorum daha basima bir halt gelmedi fakat 7950X de normal bir islemci degil anliyorum sizi arkadasin dedigi gibi iki hat cekersiniz.

Bu kabloyu tek başına kullanabilirsiniz dediğim gibi, tek çıkış olan kısım PSU'ya girecek. 2 çıkış olan kısım da anakarta. 4 artı 4 olan kablo birbirine bireşebiliyor.
dediğiniz gibi yaparsam psu daki 1 cpu girişi boşta kalacak değil mi?

peki benim dediğim gibi çift başlının bir ucunu anakarta diğer ucunu psuya, öbür tek uçlunun da bir ucunu anakarta diğer ucunu psuya taksam çok yanlış bişey yapmış olur muyum? bi zarar verir miyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…