Forumdaki çoğu çözüme baktım ama sonuç elde edemedim. 1 ay önce RAM slotlarını değiştirerek sorunu çözdüm ama şimdi gene tekrarladı. çoğu şeyi denedim çözüm bulamadım.
Sorunu çözdüm. Bütün PC'yi söktüm tekrar taktım. İlk birinci RAM'i taktık çalışmadı. Sonra aynı RAM'i öbür slotta tek başına taktım çalıştı. Sonra diğer RAM'i taktım düzeldi. Fix.
Forumdaki çoğu çözüme baktım ama sonuç elde edemedim. 1 ay önce RAM slotlarını değiştirerek sorunu çözdüm ama şimdi gene tekrarladı. çoğu şeyi denedim çözüm bulamadım.
RAM'leri silgiyle silmek, format atmak, slot değiştirmek -tekrar dene-, DOCP ayarlarını kurcalamak ve gerekirse manuele almak, gibi çözümler denemek lazım. Çok can sıkıcı bir durum. Allah sabır versin. RAM uyuşmazlığı varsa ve hiçbir şekilde çözemiyorsan, ikisini de elden çıkarıp kit RAM alman gerekebilir.
Sorunu çözdüm. Bütün PC'yi söktüm tekrar taktım. İlk birinci RAM'i taktık çalışmadı. Sonra aynı RAM'i öbür slotta tek başına taktım çalıştı. Sonra diğer RAM'i taktım düzeldi. Fix.
Sorunu çözdüm. Bütün PC'yi söktüm tekrar taktım. İlk birinci RAM'i taktık çalışmadı. Sonra aynı RAM'i öbür slotta tek başına taktım çalıştı. Sonra diğer RAM'i taktım düzeldi fix.
Hocam canın sağ olsun, DOCP açmasını kastetmemiştim, MHz ayarlamasını manuel ayarlamayı kastetmiştim aslında. MSI'larda Memory try ıt! Seçeneği vardı, oradan manuel seçmek belki çözebilir diye düşünmüştüm. Vendorun farklı olduğunu biliyorum zaten gördüm.
Yine de istiyorsan ceza verebilirsin, içinde kalmasın, seviliyorsun hocam.