Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

cheo

Uzman
Forumdaki çoğu çözüme baktım ama sonuç elde edemedim. 1 ay önce RAM slotlarını değiştirerek sorunu çözdüm ama şimdi gene tekrarladı. çoğu şeyi denedim çözüm bulamadım.

• Ryzen3 1300X
  • A320MPROmax
  • 8x2 XPG RAM
  • M.2 SSD

1735829662730.webp

İki RAM'i ayrı aldım.

1735829848771.webp

1735829879661.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorunu çözdüm. Bütün PC'yi söktüm tekrar taktım. İlk birinci RAM'i taktık çalışmadı. Sonra aynı RAM'i öbür slotta tek başına taktım çalıştı. Sonra diğer RAM'i taktım düzeldi. Fix.
Forumdaki çoğu çözüme baktım ama sonuç elde edemedim. 1 ay önce RAM slotlarını değiştirerek sorunu çözdüm ama şimdi gene tekrarladı. çoğu şeyi denedim çözüm bulamadım.

• Ryzen3 1300X
  • A320MPROmax
  • 8x2 XPG RAM
  • M.2 SSD

Eki Görüntüle 112009

İki RAM'i ayrı aldım.

Eki Görüntüle 112014

Eki Görüntüle 112015
RAM uyuşmazlığı olabilir.

RAM'leri silgiyle silmek, format atmak, slot değiştirmek -tekrar dene-, DOCP ayarlarını kurcalamak ve gerekirse manuele almak, gibi çözümler denemek lazım. Çok can sıkıcı bir durum. Allah sabır versin. RAM uyuşmazlığı varsa ve hiçbir şekilde çözemiyorsan, ikisini de elden çıkarıp kit RAM alman gerekebilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunu çözdüm. Bütün PC'yi söktüm tekrar taktım. İlk birinci RAM'i taktık çalışmadı. Sonra aynı RAM'i öbür slotta tek başına taktım çalıştı. Sonra diğer RAM'i taktım düzeldi. Fix.

Çözüm
Ayrıca şimdi fark ettim RAM'ler 3200 ama 2667'de çalışıyor. Sanırım DOCP ayarları kurcalansa çözülür gibi.
Çözülmez. Daha da kötü olur. Sistem kararsızlaşır. Yahu bellekler farklı. Nasıl açsın DOCP. Ceza yemek için şansını zorluyorsun!

Sorunu çözdüm. Bütün PC'yi söktüm tekrar taktım. İlk birinci RAM'i taktık çalışmadı. Sonra aynı RAM'i öbür slotta tek başına taktım çalıştı. Sonra diğer RAM'i taktım düzeldi fix.
Süper ama bu, çip farkından dolayı uyumsuz olabileceği gerçeğini değişmiyor.

Çözülmez. Daha da kötü olur. Sistem kararsızlaşır. Yahu bellekler farklı. Nasıl açsın DOCP. Ceza yemek için şansını zorluyorsun!

Süper ama bu, çip farkından dolayı uyumsuz olabileceği gerçeğini değişmiyor.

Anladım hocam maalesef şartlar buna el verdi teşekkürler iyi günler.

Hocam canın sağ olsun, DOCP açmasını kastetmemiştim, MHz ayarlamasını manuel ayarlamayı kastetmiştim aslında. MSI'larda Memory try ıt! Seçeneği vardı, oradan manuel seçmek belki çözebilir diye düşünmüştüm. Vendorun farklı olduğunu biliyorum zaten gördüm. :)

Yine de istiyorsan ceza verebilirsin, içinde kalmasın, seviliyorsun hocam.