Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Recep Bey'in konuyla ilgili şöyle bir mesajı var.

1746180585862.webp

Ben de naçizane bir yorum yapayım. Anakart destekleme mevzusu zaten bu yüzden var. Siz 8 GB olan destekli bir anakarta 16 GB RAM takarsanız ya görüntü alamazsınız ya da sisteminiz 16 taksanız bile sadece 8'i algılar.
Recep Bey'in konuyla ilgili şöyle bir mesajı var.

1746180585862.webp

Ben de naçizane bir yorum yapayım. Anakart destekleme mevzusu zaten bu yüzden var. Siz 8 GB olan destekli bir anakarta 16 GB RAM takarsanız ya görüntü alamazsınız ya da sisteminiz 16 taksanız bile sadece 8'i algılar.

Çözüm
G41 çipseti DDR2'de 4 GB, DDR3'te 8 GB Destekliyor, taksanız bile moderatörün dediği gibi ya açılmaz ya da 8 GB görür, anakartta MHz sınırların üstüne çıkabiliyor ancak G41 çipseti genel olarak bu durumda, açılacağını sanmıyorum.

Bence Gerek yok.

Sitesinde destek belirtmiyor. Çalıştırsa bile gereksiz harcama olur. O sisteme ek harcama yapmak yerine Linux yüklemek daha ideal olacaktır.

LGA 775 Pin'de sadece üst segment anakartlar destekliyordu kaldı ki o platforma yatırım yapmak yerine daha güncel ikinci el anakart RAM işlemci seti olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör: