Makaleler
5
techolay-artik-8-gb-vram-yetersiz-gelebilir-kapak.jpg

Ekran kartı alıcıları artık en az 8 GB VRAM’e sahip modelleri tercih etmeli, çünkü son dönemde ortaya çıkan kıyaslamalar, daha fazla VRAM ihtiyacının son birkaç yılda muazzam ölçüde arttığını gösteriyor. Yeni Oyunlar ile Birlikte 8 GB VRAM Yetersiz Kalıyor GPU piyasası sadece üst düzey donanımları geliştirmekle kalmıyor, aynı zamanda DLSS ve FSR gibi teknolojilerin kullanımıyla…

Devamını Oku: 8 GB VRAM’e Sahip Ekran Kartları Gelecekte Yetersiz Kalabilir
Kaynak: Techolay

techolay-artik-8-gb-vram-yetersiz-gelebilir-kapak.jpg

Ekran kartı alıcıları artık en az 8 GB VRAM’e sahip modelleri tercih etmeli, çünkü son dönemde ortaya çıkan kıyaslamalar, daha fazla VRAM ihtiyacının son birkaç yılda muazzam ölçüde arttığını gösteriyor. Yeni Oyunlar ile Birlikte 8 GB VRAM Yetersiz Kalıyor GPU piyasası sadece üst düzey donanımları geliştirmekle kalmıyor, aynı zamanda DLSS ve FSR gibi teknolojilerin kullanımıyla…

Devamını Oku: 8 GB VRAM’e Sahip Ekran Kartları Gelecekte Yetersiz Kalabilir
Kaynak: Techolay
Gelecek mi? Günümüzde bile 1080p'de yer yer yetersiz kalıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an yeterli mi ki? Yine de RTX 5060 kartları hazır sistemlere koyup F/P canavarı, Valorant canavarı diye kakalayacak keriz bulurlar illaki.

Hala 8 GB VRAM olan RTX 5060 vesaire cikariyorlar maalesef. Ben 12 GB VRAM yetersiz olur mu acaba diye bile dusunuyorum arada.

Şahsen ben RTX 4060 ile 1080p çözünürlükte ve en yüksek ayarları kullandığım birçok AAA oyunda herhangi bir VRAM yetersizliği yaşamadım (DLSS kullanmıyorum). Kimi kullanıcıların aksine, ben 1080p çözünürlükte 8 GB VRAM'in şu an için yetersiz olduğunu düşünmüyorum. Ancak tam sınırda diyebilirim.

Ayrıca içerikte belirtilen performans testinin hangi çözünürlükte yapıldığı belirtilmemiş. İçerikteki testler 2K /4K çözünürlükte yapıldıysa elbette 8 GB VRAM yetersiz olacak. Bu zaten bilinen ve doğal olan bir şey.

Ancak gün gelir oyunlar 1080p çözünürlükte ve en yüksek ayarlarda oynandığında, oyunda eğer 8 GB'tan daha fazla VRAM ihtiyacı oluşuyorsa, işte o zaman 8 GB VRAM oyunlar için yetersiz diyebiliriz.

@totra_proska, Silent Hill 2 oynamıyorum ama God of War Ragnarok gösterebilirim ben de. Şimdi hangimizinki doğru?

MSI Afterburner verileri varken, veriler görünecek şekilde ekran görüntüsü almayı bilmediğim için telefonla çekiyorum.

1080p - Ultra
20250115_211932.webp

@totra_proska, aslında en güzel örneğin Cyberpunk 2077 olduğunu düşünüyorum. Sırayla göstereyim.

Cyberpunk 2077 Screenshot 2025.01.15 - 21.35.31.13.webp
Cyberpunk 2077 Screenshot 2025.01.15 - 21.35.08.67.webp

Yalnızca RT açınca 8 GB VRAM sınırına dayanıyor.

Son düzenleme:
God of War Ragnarok gösterebilirim ben de. Şimdi hangimizinki doğru?
VRAM kullanımı zamanla artıyor, 7GB ile başlayan kullanım 12.7'ye kadar çıkıyor 5 saatin sonunda.
Aralıksız 3-5 saat oynadıktan sonra tekrar bakman daha doğru olacaktır.
Yalnızca RT açınca 8 GB VRAM sınırına dayanıyor.
Bakalım bende ne kadar kullanıyor.