VRAM kullanımı zamanla artıyor, 7GB ile başlayan kullanım 12.7'ye kadar çıkıyor 5 saatin sonunda.
Aralıksız 3-5 saat oynadıktan sonra tekrar bakman daha doğru olacaktır.

Bakalım bende ne kadar kullanıyor.
God of War Ragnarök'ü bitirdim. Yani 5 saatten fazla bir sürem var. Oyunu çok sevdiğim için tek seferde 5 saatten fazla zaman geçirmişliğim de var. Ancak VRAM kullanımı bir süre sonra artmadı. Cyberpunk'tan sıkıldığım için fazla devam etmedim oyuna, ancak onda da VRAM kullanımı bahsettiğin şekilde belli bir süre sonra artmıyor.

@Şişman Adam,
Cyberpunk 2077_2025.01.15-22.43.webp
Cyberpunk 2077_2025.01.15-22.43_1.webp
Yani güzel dostum CP2077 için konuşursak yakın değerleri alıyoruz lakin 2020 aralık ayında çıkmış oyuna bakıp 2025 yılında 8GB VRAM yeterli demek sence mantıklı mı?

God of War Ragnarök'ü bitirdim. Yani 5 saatten fazla bir sürem var. Oyunu çok sevdiğim için tek seferde 5 saatten fazla zaman geçirmişliğim de var. Ancak VRAM kullanımı bir süre sonra artmadı. Cyberpunk'tan sıkıldığım için fazla devam etmedim oyuna, ancak onda da VRAM kullanımı bahsettiğin şekilde belli bir süre sonra artmıyor.
Doğrudur, benim kartın 16GB veya AMD olmasından dolayı illaki farklılıklar olacaktır.
50 küsür saatte bitirdiğim Ragnarok'da sahneden sahneye değişmekle birlikte 11GB altına düşmedi VRAM kullanımı.

@Şişman Adam,
Yani güzel dostum CP2077 için konuşursak yakın değerleri alıyoruz lakin 2020 aralık ayında çıkmış oyuna bakıp 2025 yılında 8GB VRAM yeterli demek sence mantıklı mı?

Doğrudur, benim kartın 16GB veya AMD olmasından dolayı illaki farklılıklar olacaktır.
50 küsür saatte bitirdiğim Ragnarok'da sahneden sahneye değişmekle birlikte 11GB altına düşmedi VRAM kullanımı.

16 GB VRAM'i olan kartınla muhtemelen 1080p oynamıyorsun değil mi?

Esasen ben 8 GB VRAM yeterli de demiyorum. Sadece yetersiz demiyorum. Şu an için sınırda diyebiliriz diyorum.

Cyberpubk 2077 her ne kadar birkaç yıllık oyun olsa da grafik olarak kartları iyi zorladığını düşündüğüm için bundan örnek verdim.

Biraz daha yeni tarihli olsun madem. Şu gölgelendiriciler bir yüklensin de Last of Us oyunundan da ekran görüntüleri paylaşacağım.

1080P candır can :)

Onu bitirip sildim SS yok ama sistemde ne varsa kullanıyordu, sende de aynı olacak muhtemelen.
Ben bir bölümde biraz korkup stres yapmıştım, sonra sinirlenip ara verdim oyuna. Ama ikincisi PC'ye çıkmadan bitireceğim mutlaka.:)

Bilerek daha önceki kayıtlardan ve karanlık bir ortam olmayan sahne seçmeye çalıştım. Dediğim gibi sınırda, ama yetersiz olmuyor.

Ben muhtemelen AM6 soketi ve RTX 6000 serisi çıkana kadar 1080p ile devam edeceğim.

The Last of Us Part I Screenshot 2025.01.15 - 23.21.13.84.webp