Hangi marka olduğunun çok önemi yok bence ama yabancı forumlarda amd kartlar için özellikle powercolor, sapphire ve xfx markaları daha çok beğeniliyor günün sonunda bütçene göre seçim yapman daha iyi olur.
AMD Ryzen 7 7800X3D, RX 9070 XT ve beyaz kasalı bir sistem istiyorum. Bu fiyat bandında önerebileceğiniz sistem var mı acaba?
RX 9070 XT için hangi model tercih edilmeli? Herkes farklı bir şey söylüyor. Parçaları tek tek alsam kendim nasıl montajlarım ya da nereye yaptırabilirim?
AMD Ryzen 7 7800X3D, RX 9070 XT ve beyaz kasalı bir sistem istiyorum. Bu fiyat bandında önerebileceğiniz sistem var mı acaba?
RX 9070 XT için hangi model tercih edilmeli? Herkes farklı bir şey söylüyor. Parçaları tek tek alsam kendim nasıl montajlarım ya da nereye yaptırabilirim?
Selam arkadaşlar, genel olarak hikayeli ama bazı zamanlar da FPS oyunları için kullanacağım bir sistem almak istiyorum. Bu sistemin içinde ekran kartımı NVIDIA tarafından istiyorum ve içinde sıvı soğutma olmasını istiyorum. Performans acısından güzel bir sistem istesem de yine de görüntüsü de hafif güzel olmasını istiyorum.
RAM konusunda bir şey danışmak istiyorum, 1x32 GB vs 2x16 GB arasındaki fark ne olacaktır ve 1x32 GB alsam çok fazla performans farkı olur mu?
Sistemi full beyaz kurmak istiyorum, önerilen ürünler beyaz olursa benim için daha iyi olur. Şimdiden...
@vanessa, bu bütçede %100 beyaz bir sistem zor, özellikle ekran kartını beyaz yapmak bayağı tuzlu.
Bu arada 7800X3D yerine 9700X öneririm.
Hangi marka/model olduğunun önemi var. Gigabyte gaming OC modelinin Build kalitesi yerlerde mesela. Sapphire Pulse modelinin ise kalite kontrolü yerlerde.
XFX reaper öne çıkıyor taban fiyatıyla. Ve iyi bir model.
Tek tek toplamada bir şey yok bu arada. Bolca rehber mevcut.
Kafanızı karıştıracak en büyük kısım kablolama olur. Techolay YouTube kanalında 2 adet video mevcut bununla ilgili.
Ayrıca sistem toplama videolarına bakabilirsiniz.
Selam arkadaşlar, genel olarak hikayeli ama bazı zamanlar da FPS oyunları için kullanacağım bir sistem almak istiyorum. Bu sistemin içinde ekran kartımı NVIDIA tarafından istiyorum ve içinde sıvı soğutma olmasını istiyorum. Performans acısından güzel bir sistem istesem de yine de görüntüsü de hafif güzel olmasını istiyorum.
RAM konusunda bir şey danışmak istiyorum, 1x32 GB vs 2x16 GB arasındaki fark ne olacaktır ve 1x32 GB alsam çok fazla performans farkı olur mu?
Sistemi full beyaz kurmak istiyorum, önerilen ürünler beyaz olursa benim için daha iyi olur. Şimdiden...
Bu konuda önerdiğim sistemi referans alabilirsiniz.
Sıvı soğutma şart değilse: https://share.google/xa4vXDD5t82U2KRf6
Ekran kartı: https://share.google/gJDY0n8swyR202zAX
Ekran kartı için 3D baskı alan bir yerden ön plaka çıkartabilirsiniz.
MSI MAG PANO M100R PZ WHITE 5 bin TL https://www.amazon.com.tr/dp/B0CN1N9PD6?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title
MSI MB B650M PROJECT ZERO 10 bin TL https://www.amazon.com.tr/dp/B0CJYBXKJ8?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title
raijintek cratos 7bin TL (zam yedi 1 hafta önce 5.5 falandı, bayağı övüyorlar)
CPU 15 bin TL https://www.amazon.com.tr/dp/B0CJML6LQZ?tag=akakceprime-21&psc=1
soğutucu 7 ısı borulu çift fan anakart mATX olduğu için umarım bu soğutucu uygun olur, alan yeterli gibi duruyor. CPU soğutucu 2.6 bin TL https://www.teknosa.com/thermalrigh...rce=akakce.com&utm_medium=comparison&v=1.32.7
SSD 5 bin TL https://www.amazon.com.tr/Kingston-2280-NVMe-SNV3S-1000G/dp/B0DBR3DZWG/ref=sr_1_4?__mk_tr_TR=ÅMÅŽÕÑ&crid=1GJYSG272N3H2&dib=eyJ2IjoiMSJ9.TZQDiLDnNrgtWCnf-2Xgh53YJY9GrEPq7HTijp_YonFmQ-ZAAXXyspTIsAlXUqOQT2zkHJVJ_24uYYmKxIbPozoQ3CobTMwDAkNcwu3FfQqmZIBpcoxKC2OmwDwqwKDhdjV21_whXQZZqviuELtAmSOL0hQCr46TMoWqUkXsrsJP11YXMKjBHqwrV16uqS47SmHqi8SpKhBy3e_DKuSVvJRxhvU4X94Z2sAzLtnC31F0PGpGG-U-CrId6Jt9NjOFqRczFC1J4DLbfHttp0CzFJ3vUHCY3QaaAzVomEbshpE.Lmzd8skiIgdgQwiaaO328y8OhSfE69aBjbl07srAnXs&dib_tag=se&keywords=ssd&qid=1766351966&s=computers&sprefix=ssd,computers,211&sr=1-4&th=1
16 GB RAM 10.700 TL en azından RAM fiyatları düşene kadar idare et https://www.hepsiburada.com/adata-xpg-lancer-rgb-16gb-6000-mhz-ddr5-cl30-ram-siyah-ax5u6000c3016g-clarbk-p-HBCV00004K47BG?magaza=Hepsiburada&utm_source=akakce&utm_medium=cpc&utm_campaign=sc:hb-ecom.sr:akakce.mdricecomp&utm_content=agnm:hb&wt_pc=akakce&adj_t=1fmpah5v_1fmqteof&adj_campaign=akakce&v=1.37.2
GPU 35bin TL burada başka seçeneklerde var ben rastgele birini seçtim https://www.amazon.com.tr/Gigabyte-Radeon-Gaming-Grafik-Kartı/dp/B0DT7B79K9/ref=cm_cr_arp_d_pb_opt?ie=UTF8
Yanlışım varsa düzeltin 90 bin TL tutuyor böyle. Arada beyazın dışına çıktım sen oraları düzeltirsin.
SSD ve RAM'in normal bir kullanıcıya şimdilik yeteceğini düşünüyorum. Soğutucu da keza geçen incelemelerini izledim gayet iyiydi ama beyaz olmadığı için belki üzebilir. Aynı şekilde ekran kartıda beyaz değil onlar için biraz yükselmen gerekecek gibi duruyor ama bence çok sırıtmaz.
Rajinintek cratos Lite alıp https://www.amazon.com.tr/dp/B0FXG3T32C?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title
Soğutucuyu sıvı yapabilirsin https://www.amazon.com.tr/MSI-CoreLiquid-soğutucu-sıvı-beyaz/dp/B0BSLS6YRG/ref=sr_1_10?crid=2G50SYMGD0XE6&dib=eyJ2IjoiMSJ9.26-u0aCI2fDJ96uelr4gO6RnsSyJG4O8xXrBQpLHe0-CQFCs5CNRX8aF2rr0RoNrhdseoqZ7Tw9faEr2_S-g3xLFj-K2_35dJl5Y3i_12g1-GxApLKSvQYhhIuaU6n13Dq9zJHLLXawa-u2T65kiGqxfHH1nwlKcd5-Zg2hj-uA4UNxnw-2vEkECh-0cMQs-OfQHuD0OL6futqz8G0nTUllgGpeSITs3f9UL_OESUm8-1mBkF6im5QWsSE_KDmBqrXTcC7Z9rXxuqKv0-5xn99xZxRhdFhg5ShjN8MDoJF4.qummZOEs9cJUoL2LkUPevX4aEoT_YqTt2VALAMONa0Q&dib_tag=se&keywords=sıvı+soğutma&qid=1766353966&s=electronics&sprefix=sıvı+so,electronics,131&sr=1-10
Ama ben sıvı soğutuculara güvenmiyorum burada bu videoyu izleyebilirsin bence performansı da iyi;
Para ancak böyle saçılırdı.
O kasaya marka ve pz destekli diye 5.000 TL verilmez. mATX olması da cabası. 5.000 TL'ye kasa alıyorsam ATX hatta e-ATX olmasını isterim ki gelecekte upgrade imkanım olsun.
Anakart, pz (arkadan bağlantılı) olduğu için 10.000 TL verilmez. Çok daha iyi/daha F/P alternatifler mevcut.
Cratos şu an alınmaz fiyatı uçtu gitti. FS 1000 çok daha mantıklı.
7800X3D gereksiz. Termal sorunlu ve kapalı kutu bir işlemci.
O SSD böyle bir sistemde olmamalı. 40-45.000 TL olan sistemlerden bile uzak tutmaya çalışıyoruz.
Daha ucuza RAM mevcut. XPG'nin fiyatı 9.000 TL'ye düşmedikçe değerlendirmenin bir anlamı yok.
Önerdiğiniz GPU, Build kalitesi olarak kötü. Reaper ezer geçer bu konuda.
Alternatif sunduğunuz AiO orta kalite bir model, o parayı marka diye vermek pek mantıklı değil. Aqua Elite ve frozen Edge daha F/P alternatifler.
Bunları geçtim 1.500 TL koyunca Trinity performance alınabiliyor. Bahsi geçen tüm soğutucuları ezer.
O kasa ve Aerocool arasında sadece 1.000 TL fark var, pano görünüş olarak daha güzel her türlü ikisi de iş görür zaten bende ikisi arasında kaldım. Kablolama açısından ve bence ferahlık açısından pano daha iyi bir secenek oldu benim için.
Her halükarda mATX anakart öneriyorsun zaten gidip ATX kasa almasının ne faydası var. Yükselteceksen bari temelde doğru dürüst ATX anakart koy da o zaman geliştirmeye uygun olduğunu belli et.
Bu anakart gayet iş görür, kalitesiz olduğunu da sanmıyorum adam beyaz tema istiyor, kısaca görsellik istiyor kablosu arkada olan bir anakart daha hoş olur onun için.
Soğutucu kısmında belirttim zaten hava soğutucu alsa daha iyi olur diye onu farazi fiyat ortalaması için koydum, yorumları da gayet iyiydi. Marjinal olacaz diye saçma sapan yorumları olmayan, saçma sapan sitelerde satılan ürünler değil en azından.
SSD kalitesi için ise burada öneri isteyenlerin zaten %90i CS2, Valorant gibi oyunları oynamak için bu sistemleri dizmeye çalışıyor. Bilen adam gelipte burada XX kişinin PttAVM'den topladığı ürünlerin önerilmesini beklemez. Veri transferi yapmayan adama da rahatça yeter zaten biraz daha koysa başka SSD'de alır fiyatları yakın.
RAM fiyatına gelirsek ben fark ettiysen PttAVM gibi dolandırıcı kaynamayan veya satış sonrası bir sorun olduğunda en azından muhatap olunabilecek yerleri atıyorum. Daha ucuza da varsa adam Google'a yazar ürünü araştırır. Burada öneri alan insanın da biraz aldığı bilgiyi biraz araştırması gerekiyor. Burada kendi keyfine kalmış. Tekrar dediğim gibi ben 90 bin TL'ye tamamladım, burada ürünlerin tek tek ucuz olanini aramadım.
Ekran kartı ise okuma yazman varsa orada belirttim. Amacım Total bir fiyat hazırlamakti adam bakar, düşünür kendi fikrini söyler oradan konuşulur zaten. Sen sanıyorsun herhalde bir ürün atacaksın elemanlar da havada kapıp yoluna devam edecekgerçekten öyle insanlar varsa tebrik ediyorum.
İşlemci konusunda haklı olduğun konular var bende CS2'de Low'da 30-40 FPS fazla veren bir islemcinin arkasında değilim sadece arkadaşımız bu işlemciyi gönlünde kurmuş belli ki bu işlemci de işini görür zaten feryat figan edecek bir şey degil.
Bence sizin sorununuz kafanızda F/P olayını çok büyütmek, böyle ürünlerde bir yerden kısma olur bu bir gün karşınıza çıkabilecek çok ciddi bir sorun olma ihtimali de yüksek olabilir.
Ben F/P olayının saçma olduğunu Lenovo LOQ sağ olsun öğrenmiş oldum. Yakın zamanda anakart yandı ki bu artık ezberlenmis bilgi biz aldık zamanında fiyat performans diye aynı şekilde HP Victus'ta böyle övülüyordu. Sonra bir baktık cihazlar elde patlıyor, servise gidiyor saçma sapan bakimlar yapılıyor veya cihaz tekrar bozuluyor.
Garanti ücretsiz değişti anakartı peki ya garanti bitince ne olacak? Tabii laptop hurda olacaktır. Bilir misin bilmiyorum ama laptoplarda anakart değişimi laptop fiyatı kadar. Burada anlatmak istediğim yağmurdan kaçarken doluya tutulmak.
Benim normalde kasa toplamak aklımın ucundan geçmezken bu F/P sevdasına şimdi cihazın bir ayağı çukurda en azından onun yükünü alabileceğim bir alternatif geliştireyim diye düşündüm.
Her F/P iyi değildir, burada sabah akşam övülen bir şey bir süre sonra övülmez olur. Burada sabah akşam öven arkadaşlar da tüh ya öyleymiş deyip yeni övgü kaynağı bulur.
Neyse boş yaptım bu arada kasa gerçekten güzel, gelişmeye karşı ATX kasa düşünme fikrinde güzel ama F/P diye önerdiğin anakart mATX. Zaten anakarti değişen adama kasa değişmek çerez gelir.
Burada birkaç arkadaş var kendi fikirlerini birbirlerine empoze edip herkese aynı yanıtı vermek, birbirlerini böyle destekleri bence çok hoş ama arada biz napiyoruz yav her yere aynı şeyleri yapıştırmaktan hiç sıkılmadik mı demeleri de gerekiyor. İnsan böyle gelişir.
Hadi iyi geceler size herkesin doğrusu kendisine tabii. Ben Total'de 90 bin TL'yi buldum paylaşım sahibi arkadaşımız için gerisini tartışıp düşünmek ona kalmış.
.
@23783'yi de etiketlebilirim. Kendisine oyun oynadığı için RX 9060 XT Pulse önermiştim, o dönem içinde fiyatı bayağı uygundu.
CW sorununu da belirtmiştim, aldı ve memnun kaldı. Geçenlerde RTX 5070 Ti'a geçme kararı aldı birkaç arkadaşla beraber ben de yardımcı oldum. En son Gaming Trio'ya kadar çıktı iş, neredeyse RTX 5080'e dayanıcaktık.
Kendisi görünüşe de önem veriyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?